Здравейте,
Искам да сложа СОТ в малко апартаментче, но нещата са ми доста неясни относно изграждането на системата и избора на охранителна фирма.
И така:
В момента СОТ 161 предлагат следната промоция: Безплатна техника, като се предплащат съответно такси за 1 година *25,80 лв = 309,6 лв + 168 лв за включване, монтаж, обучение и материали. В таксата от 25,80 лв. предлагат 24 часова непрекъсната охрана и медицинска помощ за двама възрастни и безплатно за деца до 12 години. Последното, дано не ми се налага да ползвам, но не е ли малко... странно да се предлага от охранителна фирма?! И доколко може да се разчита на адекватна медицинска намеса, при нужда?! Предполагам, че за имуществените щети това е най-ниската им тарифа (24 лв.), т.е. възстановяване само на таксите за текущата година. За покриване на щети до 5 000 лв цената е вече 44 лв. Техниката, която предоставят безплатно (без радио-предавателя, който не се продава) е на стойност около 200 лв.
При ТИМ нещата са следните: ползване на техника с/у 5 % от месечната такса. Попадам в категория до 100 кв/м, с едногодишен договор е 24 лв/месечно + 2 лв. допълнително за покриване на щети до 7 000 лв. Общо 27,30 лв. Такса за монтаж, обучение и т.н. не открих на сайта им.
Обобщено аз виждам нещата по следния начин: Прекалено висока цена за монтаж и обучение от СОТ 161, прекалено висока цена за покриване на щети до 5 000 лв и съмнителна услуга за медицинска помощ. Добро име на фирмата.
При ТИМ: добра цена за щети до 7 000 лв + отпадане на необходимостта от предплащане за цяла година напред. Не дотолкова добро име на фирмата.
Относно техниката: мога ли и каква техника да закупя отделно + да си я монтирам сам или упълномощен от охранителната фирма техник? Таксите за обучение и монтаж (около 160 лв) мога да ги вложа в техника, която остава моя...
Не съм се спрял твърдо само на тези 2 фирми...
Вие сте!