Не, аз съм дребна рибка, но никога не се знае. Ако тръгнат да влизат, ние сме вътре, и няма бутон какво следва?!
Гледам, че има доста евтини варианти: http://shop.sotbg.eu/categories/%D0%...E%D0%BD%D0%B8/
Има ли причина СОТ 161 да режат толкова?
Не, аз съм дребна рибка, но никога не се знае. Ако тръгнат да влизат, ние сме вътре, и няма бутон какво следва?!
Гледам, че има доста евтини варианти: http://shop.sotbg.eu/categories/%D0%...E%D0%BD%D0%B8/
Има ли причина СОТ 161 да режат толкова?
Мисля, че всяка сот инсталация има паник бутон на клавиатурата си. Не че ще имаш време да стигнеш до вратата като те нападнат 5 нинджи, но и с отделния паник бутон ще е същото. Едва ли ще го носиш на врата си постоянно.
[img width=516 height=600]http://shop.sotbg.eu/product_images/w/128/K10H__93496.jpg[/img]
Аз ли не знам за какво да гледам или няма?
Edit: А, май намерих разковничето:
Police Press [1] & [3]
Medical Press [4] & [6]
Fire Press [7] & [9]
Нямаш нужда от паник бутон за дома. За там си има други режими на работа на централата ( Sleep, StayD). Паник бутона е за места където външни хора имат достъп по принцип.. и ако някой реши да прави нещо то бутона да ти е "под ръка".
В твоя случай трябва да имаш един магнитен датчик на вратата който да е на отделна зона, PIR датчиците на други зони. Така магнитния се програми да е активен в Sleep режим а останалите не (или пък ако имаш и други врати или прозорци можеш и там да сложиш магнитни датчици.) Така когато си вътре активираш Sleep режима и активни ще бъдат само магнитните датчици. Ако някой отвори вратата или прозореца ще се задейства алармата. В същото време ти можеш да се разхождаш вътре без да я активираш.
Ако все пак държиш да имаш такъв бутон - то нека ти програмират комбинация от бутони на клавиатурата. Това има смисъл единствено ако усетиш че някой се опитва да влезе, преди още да е проникнал.
Следва жената взима големия тиган, ти вземаш кухненския нож и сатъра, като резервен вариант и екшънПървоначално публикувано от Shmi
Ако те нападнат 5 нинджи, 2 сотаджии дали ще се справят със тях? Как смятате?Мисля, че всяка сот инсталация има паник бутон на клавиатурата си. Не че ще имаш време да стигнеш до вратата като те нападнат 5 нинджи, но и с отделния паник бутон ще е същото. Едва ли ще го носиш на врата си постоянно.
Влязат ли вътре, паник бутона не помага! Помага само 9 милиметров и решимостта да го употребиш!Първоначално публикувано от glowndark
Питах точно за това, ако усетим някой пред вратата... да се задейства аларма преди да е влязъл. Срещнах в един форум такъв случай.
Щом има възможност да се ползва клавиатурата е излишно.
P.S.: В какви филми се вкарва сам човек обаче...
Май работата оправя само електромеханично резе с fingerprint скенер и дистанционно на входната врата.
Между другото електромагнитно резе вързано към PGM-a на алармата, в комбинация със дистанционно към самата аларма е много добра идея - това нещо няма отваряне отвън.
http://www.sectron.com/products/access/49/1845
Само въпрос
Диаманти ли имаш във Вас , че очакваш да влязат докато сте вътре ?
Ако си се повлиял от Случката с Иван и Сарачинова- поредния "PR News"
крадците не рискуват да влязат в къща с нейните обитатели- незнаят какъв е и какво може да изкара под леглото и дали ще има хъс да го употреби.
Абе влизат си. Вече познавам 3-ма човека, на които се е случило докато спят. Едната колежка даже ги е заварила в кухнята докато тарашат. Хич не е приятно усещане според мен.
Те живеят на 3-тия етаж и са се качили по решетките на терасите на 1-2 етаж.
Затова ако има шанс да влезнат докато сте си у вас послушай Pat и ги накарай да ти програмират нощен режим на алармата.
Shmi, до колкото разбирам си от София и сондираш мнение за апаратура и СОТ фирма. На пазара има различни изпитани марки DSC, PARADOX, CROW, APOLLO, HOME. За фирма гледаш не най-евтиното, а с най-близък патрул в района и квартала в който живееш и добра техника да предлагат. Решат ли професионалистите ще влязат и с най-модерната алармена система да си. Разполагат с апаратаура да заглушават СОТ и да маскират датчиците, отделно удавяне на централата във вода, елеминиране на сирената с полиуретанова пяна и тем подобни мушенгии. На теб ти трябва нещо , което да вдига шум при взлом и ако евентуално решиш да използваш СОТ фирма системата ти да може да е съвместима с тяхното оборудване. За София не знам , но тук във Варна, който иска магазина , офиса,апартамента да не ги мисли залага на ТИМ СОТ. Просто респекта от тях е голям, защото първо бият после питат. Другите са след тях.
А, споко, едва ли бих привлякъл с нещо въпросните професионалисти.
ТИМ също ги гледах, но като видях, че клонът в София разполага с едва 8 коли, се отказах.