Здравейте,
Имам монтиран комбиниран бойлер TESY с две серпентини като малката е свързана с газов котел, а голямата серпрнтина ще се свърже в последствие със соларна система (все още не съм я закупил). Тъй като къщата е голяма имам монтирана и циркулационна помпа за рециркулация на горещата вода Grundfos COMFORT с температурен датчик. Проблемът е следния: тъй като датчика на помпата постоянно отчита спадове в температурата то тя се включва и смесва топлата вода в горната част на бойлера със студената отдолу, но тъй като студената е много повече от топлата то бойлера ми изстива много бързо (с 200л бойлер трудно се къпем двама души един след друг). Ако пък изключа пoмпата чакам по 1 минута да дойде топлата вода в отдалечените точки.
Въпросът ми е дали може да се измисли някакъв байпас, посредством който да мога да пусна топла вода от котела на двете серпентини, когато това ми е нужно (Декември, Януари и Февруари), а през другото време да прекъсвам байпаса и да ползвам котел на малката серпентина и солар на голямата)?