Здравейте!
Някой може ли да ми каже ориентировъчно какво му се е случило на бойлера? Бойлерът е Тesy, ако е от значение.
Като информация мога да кажа, че беше свързан в тока чрез таймер.
Благодаря предварително!
Здравейте!
Някой може ли да ми каже ориентировъчно какво му се е случило на бойлера? Бойлерът е Тesy, ако е от значение.
Като информация мога да кажа, че беше свързан в тока чрез таймер.
Благодаря предварително!
Това е пластмасата отдолу - нали?
Слаба връзка може би.
Главни букви?
Този пост е редактиран от avenger; 05-10-16 в 10:47.
Извикайте електротехник да отвори кутията и да Ви ремонтира ел.оборудването на бойлера. Не го включвайте!
Много тънки кабели използва производитела. Техника най-добре да смени всичките.
Кабелите са си наред, кабелните обувки и лустерклеми са калпави.Купуват китайски евтини боклуци.
Да са наред, да са наред, колко да са наред!? За мен не е нормално опроводяването на бойлер с 3 kW, да е изпълнено с проводник ПВА-2 - 1 mm2 . За перата си прав-в повечето случаи са боклуци с недостатъчно сечение.
Този пост е редактиран от SPSt; 05-10-16 в 15:28.
0,75 mm2 на луминисцентните тела бяха някога....за 40W-80W
Бойлерите са проектирани с такова сечение на кабелите.После идва снабдяването и търси най-ниската оферта за компонентите.Правил съм скандали на проектантския отдел на Елдом по въпроса.
Всички ги правят така. И след няколко месеца изолацията е кафява и се рони. В случая от снимката най-вероятно някоя хлабава клема е била допряна до пластмасата и добре, че е била негоряща.
Полезни са коментарите ви. Благодаря на всички!
Здравейте пак!
Някой ще ми каже ли приблизително каква е цената на тази услуга по смяна на кабелните клеми и обувки? Както и цена за монтиране на гумиран контакт на бойлер? Мерси!
Бойлерът не е 3кВ ,масово са 2кВ ,ползват 1 квадрат кабели, което си е малко, но влиза в спецификациите. В случая е опекъл кабел/лустър клема ,като услуга няма да е евтино ,най-добре е да хванеш клещите сам.
Този пост е редактиран от avenger; 19-11-16 в 18:54.
Мисля, че няма да мога сама. Но мога и да опитам.
По-добре недей, за да не пишеш в някой медицински форум после!
Отиди в оторизирания сервиз на марката и обясни точно за какво става дума. Там ще ти кажат какво, как и колко.
Ако не те устройва нещо, отвори някой сайт за обяви и потърси раздел електро-услуги за вашия град. И пак питаш по телефона.
Самите силиконови кабели и клеми са стотинки, но за труда не знам как са тарифите