Термостатен смесител за душ
Колеги решил съм да слагам термостатен смесител на душа.
След четене из форуми разбрах , че и най-евтиния (марков) ще ми върши работа,т.е. зависело от смесителния клапан вътре,другото било фаца.
Та се спрях на следните два:
Ideal Standard | %s
VIDIMA V-STYLE Термостатен смесител за душ A5527AA
За първия пише , че е с термостатен затварящ механизъм на Ideal Standard, а втория с p-tech термостатен картидж.
Кой е по-надежден и по-бързодействащ?
Има ли някой от тези двата , и какви са ви впечатленията?
Отговор: Термостатен смесител за душ
Преди два дни сложих лидълски такъв за 99 лв купен преди време. Роботи екстра.
СМЕСИТЕЛ ЗА ВАНА/ДУШ RUBINETA THERMO10^^ | Смесители с термl
Вземете си с чучур, удобно е да има, за миене на бебешко дупе и пълнене на кофи.
Аз съм с Видимския, надули са му цената с 50%. Преди 3-4г го взех за около 120лв. На нашите купихме от Лидл термо смесител. Лидълския го пускат за 89лв (и с чучур пак е 89лв). Една идея по-шумен е от Видимския, но и той не е от най-тихите. Изчакай да пуснат лидълския пак, видимата с чучур за 250лв не си заслужава.
Преди години сложих 2 бр Grohe ,бачкат перфектно вече доста време.
Лидъл, Лидъл, Лидъл! Вярно че май беше 89, не 99.
Аз съм с видимски, вече осма година. Никакви проблеми с него и е с голямо бързодействие. Като изхвърлиш лидълския се преориентирай.
Бебешкото дупе се мие в друга баня :), и все още в леген (неочаквано станах дядо :yahoo:). Та там(с легена) проблем няма.
Ама пусто му - почнах от евтино и стигнах до :
Grohe Grohtherm ensemble : Baignoires Douche thermostatique et | eBay
от няколко дена се кумя , че офертата е супер , и май това ще е...:thumbup
Ако ги имаш парите ги дай, но гаранцията ако нещо е дефектно не знам как ще я ползваш от Германия. За валидна гаранция ти трябва гаранционна карта и фактура/касова бележка. Може да ти откажат гаранцията в България, ако фактурата е от чужбина.
@ccankov73, Десният, на снимката е същия, като моя видимски. По-добре си го купи от фирмения им магазин в Севлиево или го поръчай от Видима. Гаранцията е пълна 5-годишна и частите се внасят от Франция.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kokovox
За валидна гаранция ти трябва гаранционна карта и фактура/касова бележка. Може да ти откажат гаранцията в България, ако фактурата е от чужбина.
Тук мога само да похваля сервиза на Грое в София. Гаранционно ми подмениха термопатрона на смесител който дойде от англия. Смесителите си имат серийни номера и моя се оказа произведен под 2г и го оправиха гараниционно. Иначе цената би била 250-300. Голямо благодаря за отношението.
Здравейте!
И на мен ми е влязла мухата за такъв смесител от известно време, но се чудя още.
И въпросът по който се чудя е:
Дали тоя смесител ще работи при налягане 0,1 - 0,2 Атм.? - Резервоар и денивелация около 1-2 м.
Дали някой го ползва и работи коректно при това положение?
И аз да споделя мнение:
Взех от немския амазон Grohe Grohtherm 2000 и мога да кажа, че съм доволен. Проблема при мен е доста по-комплексен, но в момента след като пусна водата на смесителя му трябва около минута за да "се настрой" и след това температурата на водата варира в минимални граници, а не като преди - adventure душ :)
Така е, то трябва малко време да се изтече водата по тръбите до душа :)
Лидълския смесител за 80лв, който го пускат доста рядко също върши идеална работа. Е по-грозен е с малко пластмаси по врътките, но за тези пари няма конкуренция.