Здравейте,
Под наем съм в апартамент с общ хол и кухня, където са набили в една конзола, на един единствен троен ключ, всичкото осветление в помещението - лявата третина от ключа е за кухненския бокс, средната за скрито осветление с LED лента, а на дясната са закачили заедно 10 последователно вързани GU10 LED лунички по 7 вата (общо 70) и 1 висяща лампа с фасунга.
Много ми се иска да мога да димирам луничките, понеже през деня ми е нужна силна светлина (помещението гледа на север-североизток), но вечер ми вадят очите, а само скритото осветление е недостатъчно, макар да е доста мощно.
Лошото е, че няма как да се сложи обикновен димер-ключ, а в самата конзола заради кабелите няма място зад троения ключ за един от онези скрити WiFi димери. Дори и да имаше, обаче, по този начин щеше да се димира и висящата лампа, понеже е вързана заедно с луничките.
Ако си представим една Т-образна схема - ключът е долу, а в ляво и дясно са съответно луничките и другата лампа, мога ли преди самите лунички да сложа някакъв RF или WiFi димер, с който да управлява само тях (нещо като траф за 12 волтовите, който да пъхна през отвора за луничките и да си живее в тавана)? Откривам единствено такива на 12 волта... гледах варианти за смарт лунички тип Philips HUE, ама нещо не ми се дават 200+ лева за 10 нови лунички - и без това моите са някакви уж читави, CRI97 и т.н...
Всякаква помощ и акъли, които не са свързани с къртене, са добре дошлиБлагодаря!