Здравейте съфорумници!
Ще започна с това, че не съм техник и ще помоля за помощ/съвет.
Ситуацията е следната. Имах полилей, който бе свързан с два деиаторни, димеруему ключа. Полилея беше с трансформатори и крушките на 12 волта. На негово място сложих лед плафон, който директно се свързва към тока. Проблема идва при свързването му. От единия ключ имам 3 кабела, а на другия имам 2. На мястото, където се свързва плафона имам 2 кабела и по единият върви постоянна фаза. В този вариянт, при свързан плафон и натискането на който и да е от 2та ключа, плафона светва за миг и изгсва. Въпросите ми са откъде да започна? Предложиха ми да си сменя ключовете с обикновени девиатори, но как да разреша казуса при положение че в единия ключ имам 3 кабела, а в другия 2 и, че горе при плафона тече постоянна фаза? Ключа с 3 кабела имам само един по който върви фаза и представлява диод който при допир включва лампата и при задържане димира. При ключа с 2 кабела, тече фаза и по 2та кабела, а ключа представлява такъв, който при натискане се връща на изходна позиция, а при задържане димира. Фазата откривам с обикновен фазомер. Надявам се информацията да е достатъчна, ако има за доуточняване питайте, каквото мога ще обясня.