Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree3Одобрявам
  • 1 Post By Palev
  • 2 Post By espace

Монтаж на контакт на тераса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Монтаж на контакт на тераса

Здравейте. Нуждая се от контакт на терасата, за зареждане на лаптоп или подобно натоварване. За съжаление, не е предвидена разклонителна кутия. В стаята на гърба на терасата имам контакт. Какъв е варианта от него да се удължат кабелите за да се изведат до терасата? Може ли да се ползва подобна клема? За да преминат кабелите от стаята до терасата, ще трябва и да се пробие стената(ок 22см е). Оправдана ли е инициативата и как бихте го направили вие [emoji849]

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Отговор: Монтаж на контакт на тераса

Вариант 1 :
    Прибиваш дупка отзад в кутията на контакта.Със същия размер (мм2) мостов кабел взимаш захранване от контакта, където влиза захранването от таблото. Дали ще стане стабилно, не знам какъв ти е контакта.Зад контакта няма да има място за клеми....
    Вариант 2:
    Взимаш си какъвто кабел искаш, слагаш му щепсел от едната страна, а другата го извеждаш на терасата, по възможност от място където няма да се вижда дупката.Като ти трябва ток на терасата, включваш щепсела в контакта.В случая ще може да се ползва само единия от 2-та контакта-текущия или този на терасата.
    Аз, 2007 г.като си правих ремонт + външна изолация пробих дупка зад дивана, която излиза на терасата и сложих (зазидах) парче от дренажен маркуч за климатик с идеята кабелите на кабелната да минават оттам, без да се пробиват в бъдеще нови дупки, но в последствие всички TV и кабелни оператори ги задължиха да няма висящи кабели по терасите и сега дупката ми е свободна......
    Този пост е редактиран от Palev; 06-06-24 в 14:24.
    espace одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Вариант 1 :
    Прибиваш дупка отзад в кутията на контакта.Със същия размер (мм2) мостов кабел взимаш захранване от контакта, където влиза захранването от таблото. Дали ще стане стабилно, не знам какъв ти е контакта.Зад контакта няма да има място за клеми....
    А как да стане стабилно? Преди са ги усуквали, но вече има клеми. Тази на снимката обаче май няма да стане, трябва четворна [emoji849]

5. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Ами ще стане стабилно като го усучеш, или като сложиш лустер клеми или тези клеми Ваго на снимката, но няма да можеш да сложиш, съответно да използваш контакта......
    За да вземеш извод от този контакт и същевременно да го използваш, трябва да направиш нещо такова.......
    .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Освен да потърся такъв контакт. Не съм сигурен че е стандартен. Иначе идеята ми дойде откакто видях как се монтира допълнителен плафон в багажника на колата (понеже са по един) и кабелите се съединяват с такива клеми.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Залиташ в много грешна посока. Извикай някой, който знае какво прави.
    joro_kem и ccankov73 харесват това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Няма аз да го правя. Иначе ел техник по обява = равно на ново табло и инсталация. В момента търся просто един контакт на терасата и вариант по който е най добре да стане

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Колегата Палев ти е показал единия вариант, другия е да направиш сплит, откачаш кабела от контакта и към него връзваш късо парче(към вътрешния) и дълго(към външния) парче кабел с оплитане на жилата и изолираш хубаво с изолирбанд(без клеми и прочие глупости).
    Нищо сложно за изпълнение, така съм си пуснал ток към климатика.
    По скоро мисли как ще монтираш контакта отвън, ако си с изолация.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Благодаря. Контакта ще бъде външен, няма нужда от пробиване с боркорона. Ще бъде скрит в ламперията и няма да стърчи

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Направи го както ти е показал Palev. Хващаш от контакта, пробиваш една дупка до него към терасата и си готов. не се занимавай с тези щипки, къде ще ги сложиш.

13. Novice
    Тук е от
    Jun 2024
    Живее в
    Враца

Със сигурност най-добрата връзка при мостов кабел е така наречената спайка,друг е въпроса дали има място в конзолата на съществуващия контакт да се направи,ако не става в конзолата,става в отвора който трябва да се пробие между стаята и терасата,обикновенно около 20 мм са достатъчни,клеми обикновенно се използват при многожичен проводник на който се поставят кабелни накрайници(туби).

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Въпрос за монтаж на тераса
    От pavel1985 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 01-02-24, 18:09
  2. Монтаж на Остъклена тераса винкел+дървена ламперия УЖАС
    От Boris Penev във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 05-07-16, 17:13
  3. Бие ток при занулен контакт?
    От karakonjula във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 21
    Последно: 12-08-15, 13:12
  4. Монтаж на външно тяло извън остъклена тераса
    От raycho във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 19-07-14, 22:12
  5. Монтаж на два климатика на една тераса
    От antoo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 27-06-12, 13:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе