Здравейте!
Имам следния проблем и му търся решение - в една стая до външна стена има легло. Разстоянието между двете е 1.5 см. Понеже стената е външна е по-студена и по нея се получава конденз. А понеже леглото е почти лепнато за нея, той си остава там и се развива твърде много мухъл и това ме тревожи. Все пак там спят деца.
Чистенето му минава през махането на матрака, рамката и понеже това е легло 2 в 1, рзглобяването и на долното легло, преместването на останалта рамка и чистене. Т.е. не е нещо което ти се прави всеки месец.
Та за този проблем търся електическо решение, но не ми е това работата и за това търся съвет.
Това, за което аз се сещам е, че съм виждал едни тънки "кабели" или нагреватели, които се слагат по външни тръби и долните щайги на климатици, които подгряват леко за да не замръзва съответното нещо. Гледал съм в интернет магазини тези кабели, но освен, че ги има не ми е ясно друго. Предполагам ако може да се вържат към някакъв регулатор, за да поддържат 20-30 градуса постоянна температура, мога да ги закрепя по стената или на някаква скара (решетка), която да мушна между стената и леглото. Предполагам, че при една таква температура, влагата ще се маха и няма да се развива и мухъл.
Ако някой е работил с тези кабели и може да ми даде насоки за готово решение или самоделно ще съм благодарен.
Поздрави!