Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Проблем с вградената кирилизация (KREDOR) на форума

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Проблем с вградената кирилизация (KREDOR) на форума

Здравейте,
    Извинявам се ако темата не трябва да се пусне тук, или не трябва да бъде като самостоятелна тема, но не съм много добре запознат със структурата на тази част на форума .... поогледах се и реших да я пусна ...

Погледнах възможностите в страниците "Профил" за това, дали има опция да "деактивирам" тази кирилизация (KREDOR). Проблема ми е, че работя с кирилизация на моя компютър, която преминава от един език на писане, на друг чрез клавишна комбинация, в моя случай Ctrl + Shift, която в определени случаи се "засича" с KREDOR и съм в позиция, в която не ми дава да пиша , при което трябва да хвана мишката и да scroll нагоре по страницата, докато върна KREDOR в default положението му (EN).

Та .... (пак ги написах едни). Може ли да се добави (ако вече не е, а аз просто да не съм го намерил ) възможност или за изключване на KREDOR-а персонално на user, или за променяне на клавишната комбинация на KREDOR-a, така че да не се бърка с потребителската кирилизация или нещо друго (говоря за опция във Профил страницата на всеки потребител).

Мерси, затворете/преместете/отделете темата където е нужно, ако тук не е правилното място.

Поздрави.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Проблем с вградената кирилизация (KREDOR) на форума

И при мен се появява този проблем,но не винаги е така - ето днес си сменям езиците от клавиатурата ,а вчера имах проблеми.
    PS При мен се сменя с Shift i Alt. Но може да ми прави номера и клавиатурата, че старичка.
    А за тези които са извън България защо не сложат 1 кирилизаторче ? Поне аз мисля, че като пишат на роднините си не пишат на английски и на маймуница. А пача за XP е само 8кБ.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Kredor-a си сменя положението при натискане на "Shift" 2 пъти. Предполагам като сменяте езиците с вашите си комбинации без да искате сменяте (натискате 2 пъти последователно Shift-a) състоянието на Kredor-a. А когато е в положение кирилица, тогава не можете да пишете на латиница, независимо от положението на кирилизатора на вашия компютър. Ако се получи така, просто натиснете 2 пъти последователно Shift-a докато кредора мине в положение латиница, тогава се възобновява контрола от собствения кирилизатор. Поне при мен е така.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Pat: правилно, но това са едни излишни усилия (wow) И си е изнервящо, особено като никога не го ползваш тоя кредор ....

6. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Pat: правилно, но това са едни излишни усилия (wow) И си е изнервящо, особено като никога не го ползваш тоя кредор ....
    Мда и аз не го ползвам никога , ам акато не може да се изключи.....гледам да се нагаждам

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Няма как, има хора извън България, за които това единствената възможност да пишат на кирилица...
    А проблема е точно както го описва Pat - два пъти Shift и всичко е наред.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Аз не съм искал да се изключва. Питах дали има възможност да има персонална нагласа на клавишна комбинация/ на пуснато/спрято

Възможно е и самия Kredor да има възможност да се пусне тази опция за потребителите. Та за това питах.

Нека темата бъде затворена от права-имащите.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Няма защо да бъде затваряна. Вероятно обаче на този етап няма подобна възможност, въпреки, че би била полезна. Ако искаш, пиши на разработчиците -

http://kredor.com/bg/contact.shtml

- да я включат в някое от следващите издания.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Тази тъпа кирилиса ми бърка в здравето ЯКО! Сменя се сама когато си поиска! Ама абсолютно всяко изречение, което почна се сменя, и за да е по интересно понякога се сменя и по средата на изречението, а върха на сладоледа е когато се сменя сама няколко пъти в рамките на ЕДНА ДУМА..... просто нямам думи, по-върховна простотия от тази няма на къде...

12. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от LordOfEvil
    Тази тъпа кирилиса ми бърка в здравето ЯКО! Сменя се сама когато си поиска! Ама абсолютно всяко изречение, което почна се сменя, и за да е по интересно понякога се сменя и по средата на изречението, а върха на сладоледа е когато се сменя сама няколко пъти в рамките на ЕДНА ДУМА..... просто нямам думи, по-върховна простотия от тази няма на къде...
    Това повече ми прилича на проблем с клавиатурата.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Ами чесно казано не мисля че проблема ми е в клавиатурата - в дата.бг форумите също има кредор но там не се бъгва по тоя отвратително досаден начин... най-добре е да може да се забранява...

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Дори и да не е от клавиатурата, явно проблема е локален - нещо на твоя комп. При мен няма такова нещо, а и не съм чул друг да споменава подобен проблем, освен по-горе изложените.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Ами не знам... и на предишни инсталации ми е правила проблем, на различни машини и т.н.

Дори в момента въпреки че пиша на фонетична кредора ми показва бдс... опс смени на ЕН а аз продължавам ... Нещо се бие с кирилизацията към ХП-то. Почвам да пиша и с натискането на първата буква кредора се сменя сам без да има никаква логика в смяната му.... Може би не е удачно да е чуствителен към SHIFT - проблемите идват при писане на главни букви и при смяна на режимите - ALT+SHIFT при мене.

Както и да е, не мисля да го дебъгвам, това е работа на автора... ако трябва ще направя едно клипче с поведението ако това би улеснило екипа на сетком в отстраняването на проблема

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Няма как, има хора извън България, за които това единствената възможност да пишат на кирилица...
    А проблема е точно както го описва Pat - два пъти Shift и всичко е наред.
    Малко ме съмнява хора из чужбина да ходят в интернет кафета за да пишат във форума... а да си сложиш кирилизатор на домашния комп не е никакъв проблем, ако ще и на северния полюс да живееш.

Според мен посетителите са достатъчно в час за да се оправят с един кирилизатор, като оставим настрана бъгавото му поведение, този кредор е 99% излишен.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мисля, че все пак проблема не е в KREDOR а в клавиатурата. Казваш, че това се проявява още с първата буква, а тя обикновено е главна - т.е. свързана с натискане на Shift. Дали клавиатурата ти не настроена на много бърза скорост на повторение на символите?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DELL Studio 1555- проблем с вградената камера.
    От blue1 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 25
    Последно: 08-01-15, 23:38
  2. Проблем с вградената web камера на Lenovo 3000 N200
    От SoWhat във форум Мобилни устройства
    Отговори: 0
    Последно: 07-05-12, 18:48
  3. проблем със вградената звукова карта на комп
    От qnkogundito във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 14-10-10, 19:16
  4. проблем със вградената звукова карта на комп
    От qnkogundito във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 05-10-10, 12:38
  5. Проблем със вградената звукова карта на gigabyte 7
    От van78 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 4
    Последно: 21-10-04, 19:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе