Резултати от 1 до 9 от общо 9

Цензура или ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Цензура или ?

Искам да попитам директно и публично модерацията на форума относно тази тема на zakasyla :

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32744.0.html

И тази тема :

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32730.0.html

Защо има такова действие от страна на модераторския екип ?
    Защо се трият мнения без никакво обяснение ?
    Без да има причина да се трият, никъде нищо не е упоменато ?
    Значи ли това, че има скрита форма на модерация, без обяснение ?

Не искам отговори на лично съобщение, искам ясна позиция от страна на модераторите на форума тук, защото така по този начин с такова триене и заключване без никакво обяснение....не съм очаквал такова нещо в този форум.
    Като има нещо нередно - директно в прав текст.
    Мисля, че всички заслужаваме това отношение и обяснение, независимо какво е то, нали ?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: Цензура или ?

Тъй като аз съм заключил първата цитирана тема, там съм дал обяснение, тук изяснявам щом се налага - zakasyla постави въпрос към администраторите и модераторите на екипа, те могат да си отключат темата и да си напишат отговора. Всичко останало са офтопици, които, съгласете се, не се толерират от правилата на форума.
    По отношение на темата на Fanta Orange, която може да бъде намерена в кофата, съм обяснил мотивите си на нашия съфорумец.
    Смятам че с тези действия не съм ограничил правото на потребителите да получат отговори на своите въпроси. От мен толкова.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Както се вижда, вече е в сила решението от анкетата за упражняване на строг администраторски и модераторски контрол. Олекна ми... сега се чувствам на "по-защитен" .....но от какво ли?

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Как от какво? Напоследък много ясно се вижда, че започне ли се такава тема, ако тя не се пресече овреме, се получават едни препирни, едни пререкания между усерите, намесват се и модератори и админи и неминуемо се стига до банове или доброволни самоотлъчки. Ама то ако се кара тъй - кой ще остане у форума? Виждаш - напускат стойностни играчи. Може би затова трябва овреме да се заключват теми , да се трие и да се обяснява само в краен случай . Това е моето обяснение за мене си. И понеже не обичам да ме трият или баннат без да знам защо - сам се цензурирам (пиша, за да ми олекне, после го трия преди да го постна, за да него изтрие друг) и дори се бях баннал за 3 дни(само четене). Сега след този пост мисля пак да се банна, че да не ме изпревари някой .
    fanta orange - вземай пример!

6. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Никой не трие смислени мнения, трият се само провокациите, от които могат да станат разправии.
    В нормалните форуми не се обяснява защо се трие, защото това веднага поражда конфронтации.
    Тук не е нормален форум, на участниците се обръща специално внимание, дори ги водим на психолог, ако се разстроят.
    Достатъчно е някой да напише очевадна глупост и/или да обиди модератор и се почна.
    Ама защо ми изтрихте мнението? Ама аз исках да кажа друго, а вие не сте ме разбрали! Аз имам права! Малтретиран съм от модератора/админа Х, защото съм много интелигентен и той ми завижда! .... и така нататък.
    После почват да се карат мод./админите в специален раздел, за да не става смешно и още по-голям скандал.
    И това само, защото някой се е изцепил да напише глупости, които на другия ден, ако ги види ще отрече, че ги е написал.
    Та така, тука. В другите форуми е по-различно, а може и да бъркам.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    ... По отношение на темата на Fanta Orange, която може да бъде намерена в кофата, съм обяснил мотивите си на нашия съфорумец ...
    Не всеки може да наднича в кошчето.

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

MitkoS, Ско има предвид мотивите за изтриване на темата. Вероятно го е направил в ПМ, така че в кофата няма нищо за гледане.
    "Нашия съфорумец" е fanta orange, така че казусът е приключен.
    Мисля, че се написаха достатъчно обяснения по въпроса на DarkRose, надявам се да са достатъчни.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Тоя наред съвсем пощръкля от тия жеги

11. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Как от какво? Напоследък много ясно се вижда, че започне ли се такава тема, ако тя не се пресече овреме, се получават едни препирни, едни пререкания между усерите, намесват се и модератори и админи и неминуемо се стига до банове или доброволни самоотлъчки. Ама то ако се кара тъй - кой ще остане у форума? Виждаш - напускат стойностни играчи. Може би затова трябва овреме да се заключват теми , да се трие и да се обяснява само в краен случай . Това е моето обяснение за мене си. И понеже не обичам да ме трият или баннат без да знам защо - сам се цензурирам (пиша, за да ми олекне, после го трия преди да го постна, за да него изтрие друг) и дори се бях баннал за 3 дни(само четене). Сега след този пост мисля пак да се банна, че да не ме изпревари някой .
    fanta orange - вземай пример!
    Не е задължително да се стига винаги до препирни, каране и т.н.

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Никой не трие смислени мнения, трият се само провокациите, от които могат да станат разправии.
    В нормалните форуми не се обяснява защо се трие, защото това веднага поражда конфронтации.
    Тук не е нормален форум, на участниците се обръща специално внимание, дори ги водим на психолог, ако се разстроят.
    Достатъчно е някой да напише очевадна глупост и/или да обиди модератор и се почна.
    Ама защо ми изтрихте мнението? Ама аз исках да кажа друго, а вие не сте ме разбрали! Аз имам права! Малтретиран съм от модератора/админа Х, защото съм много интелигентен и той ми завижда! .... и така нататък.
    После почват да се карат мод./админите в специален раздел, за да не става смешно и още по-голям скандал.
    И това само, защото някой се е изцепил да напише глупости, които на другия ден, ако ги види ще отрече, че ги е написал.
    Та така, тука. В другите форуми е по-различно, а може и да бъркам.
    Да си мод/админ си е отговорност и винаги има разногласия, гледната точка често може да е различна, нормално е.
    За другите форуми... не ме интересуват. Фактът, че влизам тука от толкова време и продължавам, значи за мен нещо.
    Тука е по-сплотено, или може би на мен така ми се струва....

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    MitkoS, Ско има предвид мотивите за изтриване на темата. Вероятно го е направил в ПМ, така че в кофата няма нищо за гледане.
    "Нашия съфорумец" е fanta orange, така че казусът е приключен.
    Мисля, че се написаха достатъчно обяснения по въпроса на DarkRose, надявам се да са достатъчни.
    Достатъчни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Цензура на attachments в gmail?
    От FearMe във форум Поддръжка
    Отговори: 9
    Последно: 06-03-06, 16:42
  2. *Цензура*
    От TazmaniaK във форум За Форума
    Отговори: 10
    Последно: 20-08-05, 18:08
  3. Ненужна цензура (1984)
    От Wise във форум За Форума
    Отговори: 48
    Последно: 01-04-05, 10:30
  4. Тук има цензура?!
    От 3.14_J във форум За Форума
    Отговори: 1
    Последно: 02-12-04, 19:59
  5. Microsoft Search - обективност или цензура?
    От Gadget във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 25-08-03, 16:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе