Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 49

Ненужна цензура (1984)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ненужна цензура (1984)

Днес се опитах да напиша думата "идиoтски" , но с "о" вместо "0"

излизат **********

Толкова ли е страшна тази дума?????????

Нецензурна ли е??????????

Не е истина това , а идиoтизъм...........[^]

идиoтизъм, защото другото не минава............

смешно и трагично е - Оруел 1984

2.  

3. Gadget
    Guest

Ненужна цензура (1984)

Да, това е автоматично, за да не се обиждаме излишно. Има още няколко думички

Друг е въпроса трябва или не подобен филтър, но той си седи от време оно

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ненужна цензура (1984)

Мен ме кефеше преди как от думата "конкретен" оставаше само "кон"... []

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Ненужна цензура (1984)

ако говорим за "идиoтcки" - няма проблеми []

идеята за филтъра не е лоша, но при желание всичко може да се заобиколи... а има и други езици... []

6. ike
    ike е офлайн

Тук е от
    Jul 2004

Ненужна цензура (1984)

<font color="maroon"> Mod edit Lupus

Върви си упражнявай познанията по нецензурен език другаде!</font id="maroon">

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Ненужна цензура (1984)

@ike

Може и да греша, но ми се струва, че тенденциозно нарушаваш някои правила на форума. Какво доказваш с поста си? Че можеш да пишеш простотии? Че си много печен и можеш да заобиколиш филтъра? И на кого помагаш така? Какъв проблем решаваш? И изобщо каква е целта на посещенията ти във форума?

Въпросите ми са риторични (може и да ти обясня какво означава думата), така че не си прави труда да ми отговаряш.

P.S. Ако не смятах, че бих нарушил добрия тон бих те попитал дали последните три думи не са ти подписа, ама няма да го направя.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2005

Ненужна цензура (1984)

Конкрретен

и крретен

са две съвсем различни думи, нямащи даже общ корен.

Всъщност втората не е и чак толкова тежка обида, а съм сигурен, че доста мизерии филтърът въобще няма да ги познае като нецензурни думи.

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Ненужна цензура (1984)

Имаше един период, когато няколко души постоянно се обиждаха един друг във форума, та даже цяла тема имаше пълна само с такива пререкания. Постоянно от време на време някой не се е наспал и пуска някоя стреличка към друг участник, къде съзнателно, къде несъзнателно. Та, мисълта ми е, че филтъра не е захранен прецизно с подходяща база от думи за цензуриране, но това може да се корегира лесно, така че филтъра си е много полезен, просто трябва да се прецизира набора от думи, които да се цензурират.

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имаше един период, когато няколко души постоянно се обиждаха един друг във форума, та даже цяла тема имаше пълна само с такива пререкания. Постоянно от време на време някой не се е наспал и пуска някоя стреличка към друг участник, къде съзнателно, къде несъзнателно. Та, мисълта ми е, че филтъра не е захранен прецизно с подходяща база от думи за цензуриране, но това може да се корегира лесно, така че филтъра си е много полезен, просто трябва да се прецизира набора от думи, които да се цензурират.

<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*30/03/2005*:* 14:27:04</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Абсолютно НЕсъгласен съм с това мнение - искам да се изказвам както съм решил, кой ще ми определя "филтъра"???

Искам си свобода на словото - за 6 месеца за първи път ми се случи с думата "идиoтcки" - искам да я ползвам за мисъл, за решение, за поведение, за намерение....знам ли още.

Защо да не мога - по същата логика да няма :

"крава", "змия", "свиня", "шопар", "кучка", "боклук", "куфар", "членестоного", "мекотело"................

Какво правите бе хора -големи сме вече!!!

Смешно е така да се цензурира.

Ако има непристойни постове нали си има модератори, администратори... - те за какво са - но това ще е едва 1-2% от всички постове.

Не забранявайте изказванията, защото могат да се тълкуват многозначно- това е богатството на един език - не го окастряйте.

Ще ми липсва свободата на изказване и няма да се чувствам комфортно - няма да се изказвам повече, ако не мога да кажа каквото искам!

12. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Ненужна цензура (1984)

Да не си съгласен си е твое право. Може да се изказваш, както си поискаш, но в съответствие с правилата на форума. И аз искам да карам Jaguar, но карам далеч по-скромна кола, налага се да се съобразяваш с правилата, това е положението. Какво искаш си е твой проблем.

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да не си съгласен си е твое право. Може да се изказваш, както си поискаш, но в съответствие с правилата на форума. И аз искам да карам Jaguar, но карам далеч по-скромна кола, налага се да се съобразяваш с правилата, това е положението. Какво искаш си е твой проблем.

<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*30/03/2005*:* 15:05:52</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Много внимателно и многократно прочетох правилата на форума - никъде не пише, че не мога да се изказвам свободно, без да нагрубявам или обиждам някого.

Изказвам си мнението, съгласно правилата на форума, че тази скрита и нерегламентирана цензура е в разрез с идеите на форума и само вреди.

@ru-boy

би ли ми посочил, ако обичаш, с кое точно не се съобразявам, когато казвам, че имам иди0тска идея, или решение....

Кого обиждам....

И защо никъде в правилата на форума не е указано,че ще има цензура!!!!!!!!!

едит//

ако има цензура- да има списък със забранените думи[^]

в момента тази цензура не отговаря на правилата- някой си е превишил правомощията

Ако знаех за тази цензура преди 6 месеца- нямаше да съм част от форума.

Администратори/модератори.... Дължите ми обяснение- кой, кога и защо въведе тази цензура.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2004

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да не си съгласен си е твое право. Може да се изказваш, както си поискаш, но в съответствие с правилата на форума. И аз искам да карам Jaguar, но карам далеч по-скромна кола, налага се да се съобразяваш с правилата, това е положението. Какво искаш си е твой проблем.

<div align="right">Originally posted by ru-boy - 30/03/2005 : 15:05:52</div id="right">

Хех да... и сигурно ще ти е прятно ако имаш пари за Jaguar, а някой ти забрани да го купиш, нали?

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Администратори/модератори.... Дължите ми обяснение- кой, кога и защо въведе тази цензура.

<div align="right">Originally posted by Wise*-*30/03/2005*:* 15:22:48</div id="right">

Не искам да звуча грубо и неуважително, затова сега много ще внимавам с изразните си средства.

Първо, никой не ти дължи нищо. Ако, разбира се, си дошъл във форума по собствено желание. Виж ако пишеш тук по задължение или пък имаш някаква договорка с "администратори/модератори" за участие във форума, тогава ситуацията е друга и ако те не изпълняват своя ангажимент към теб, то наистина биха ти дължали нещо.

Второ, по темата за свободното изказване. Вярвам ще се съгласиш, че в писанията си трябва да бъдем учтиви и толерантни, да не нагрубяваме събеседника/опонента си, да не използваме думи и изрази, които биха притеснили, скандализирали или дори наранили някого. Можеш ли да гарантираш, че без филтри и без модераторска намеса добрият тон ще бъде спазван? Мислиш ли, че "свобода" и "слободия" са синоними? Ако протестираш само срещу филтъра, то трябва ли според теб модераторите да прекарват целия си ден в редактиране постовете на изперкали ..., хайде, казах че ще внимавам с изразните средства...

Та накрая - абстрактните разсъждения за "свобода на словото", "цензура", "правата ми!" просто са непродуктивни. Когато разговаряме с теб, съм сигурен, че никой от двама ни няма да поиска да отнеме правото на другия да се изкаже свободно и с каквито си иска изразни средства. Когато става дума за публично и при това относително анонимно пространство, тогава правилата са други. Казано с прости думи: щом не можем да се контролираме сами, ще ни контролират други - в случая филтри, модератори и администратори. Както обичаше да казва моят ротен командир: "Където няма единомислие, има единоначалие".

Peace.

17. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ненужна цензура (1984)

@Wise - филтъра съществува още преди да ме направят модератор и да мога да го погледна - просто не си попадал на 'забранените' думички до сега []. Що се отнася до това дали има смисъл от него или не - филтърът е превантивна мярка срещу някои потребителски излияния и честно казано не виждам защо го правиш на такъв проблем. Доколкото този форум е публична медия, той също е длъжен да се съобразява с правилата за приличен език. Това, че не няколко думи са пожертвани в името на опазването на добрия тон не е толкова страшно, нали? А и без това не точно те носят основния смисъл на твоите мнения

За да няма изненади можеш да прочетеш това

Може би тази тема ще предизвика редактиране на списъка със забранените думи, тъй като след като го разгледах ми се струва, че липсват някои особено цветисти обиди []

Айде със здраве [][][]

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ненужна цензура (1984)

Добре де ама на мен никой не ми каза, че има филтър.......

Нито пък има списък на забранени думи..........

Защо при регистрацията не ми бе обяснено -нямаше да съм вътре просто, нямаше да се регистрирам ако знаех. Сега е късно вече - това си е и моят форум и аз ще се постарая да променя това глупаво ограничение. А на който не му харесва........да си свирка(това минава[:D])

@Raid

малко се обиждам от изказването ти за поръчки и други асосциации.

Но не много - просто имаш авторитет пред мен.

Аз се обиждам повече от това, че ме третират като потенциален скандалджия и човек , който ще употребява нецензурни думи.

Първата ми бе "идиoтски" - за 6 месеца!

Яд ме е, че няма точка в правилника, която да забранява тази(или подобна ) дума, а тя се цензурира.

Кой има право да цензурира без да има нещо за цензуриране?

Това ме плаши вече - не ми казвайте само да си ходя ако не ми харесва - отидете си вие ако аз не ви харесвам - трябва да сме толерантни и възпитани един към друг. Аз не нагрубявам и не обиждам никого от вас. Ако имаше ясни ограничения за това какви думи да се използват- щях да ги спазвам, защото съм дисциплиниран. Щом няма- нека се изказвам свободно. Ако наруша добрия тон, нека понеса някакви санкции.

Едва ли ще се притесни някой от това ми изказване, защото съм свидетел на много "неподходящи" такива между модератори, но това мисля- това пиша.

Особено съм впечатлен, че това се е знаело от много време и се е търпяло........[!]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електросхема на двустаен панелен апартамент от 1984-85 год.
    От jorbon във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 12-08-15, 14:41
  2. Продавам/Заменям ненужна за мен техника
    От princebg във форум Продава
    Отговори: 15
    Последно: 04-06-13, 01:45
  3. *Цензура*
    От TazmaniaK във форум За Форума
    Отговори: 10
    Последно: 20-08-05, 18:08
  4. субтитри за The Cotton Club (1984)
    От avoka във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 19-08-05, 06:22
  5. Subs за Dune - разширената версия от 1984?
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 25-10-04, 16:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе