Форумът е преместен на нов, значително по-мощен сървър от Перси
Пишете тук наблюдения, бъгове и мнения
Форумът е преместен на нов, значително по-мощен сървър от Перси
Пишете тук наблюдения, бъгове и мнения
Проба за прикачане на картинка
Като че ли аватарите, качени на сървъра ги няма засега. Може по-късно да се появят, но по-добре - качете си ги наново...
Емотиконите ги няма, ще се появят
Проба видео:
https://www.youtube.com/watch?v=BwLtTa2trRs#
Аз лично виджам ефект
доста по-пъргав е
само че може да почистиш базата с валидаци и Back-up & restore
и да махнеш "garbage collection"
Голямата болка беше не толкова, че е тромав. Просто без да се вижда особено от страна на посетителите, стария сървър през последните 2 месеца имаше от порядъка на 100-5000 микросрива на ден...
Какво имаш предвид с garbage collection?
Честито.
И на мен ми се вижда по-пъргав.
Крис, да почерпиш.
Вече усмивките са ОК
Други проблеми... засега не виждам?
От старата машина няма нищо, така че базата е прехвърлена с backup&restoreПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
Защо?Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Ееее понеедин да ме разбере
ами гарбидж колекшън-а само товари и съдържа невалидни и заключени записи.
отделно новия FB2.5 е по-бърз
Подозирам, че не съм те разбрал, само така изглеждаПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
Мислех, че става въпрос за garbage collection за php-то, за mysql - не го знам нито какво е, нито къде се настройва. Ако имаш предвид нещо като VACUUM при postgresql - не знам има ли еквивалент в mysql, но дори и да има, не зацепвам защо трябва да се изключи - нали това му е смисъла на който и да е garbage collection, да изчисти ненужните или поне най-малко нужните неща. А това на screenshot-а по-горе с отметката не съм го виждал.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Какво имаш предвид под FB2.5? Ако е firebird то не виждам какво общо има с форума - тук нещата са linux+apache+php+mysql+smfПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
P.S. Разбрах всичко. Един ред в google и ми се избистри причината за недоразуменията - не, не се ползва firebird, а mysql
firebird за web site е нещо ужасно... (но тя изобщо не е разработена за такива цели, така, че е нормално да е така)
Иначе се усеща, че форума е на нов сървър, по-бързо се отварят нещата, но честно казано на предишния сървър сривовете наистина са били МИКРО, защото аз не съм ги забелязал
Относно оптимизацията, оптимизация може да се направи предимно на базата на форума, доколкото помня СМФ имаше такава функция, отделно от това може по старите теми да минат в "архив" не съм сигурен, дали поддържаше такава функция.
Колкото и да е бърз сървъра, една база от няколко GB няма как да не го мъчи....
KрИс,за много години първо,но от снощи реших да сменя аватара с ново gif-че ,но полето не е активно-зарежда ги като снимки само?Първоначално публикувано от КрИс
Хм, трябва да имаш активна опция да избереш графичен файл от компютъра си и да го качиш във форума за да го ползваш като АВАТАР?Първоначално публикувано от diksanal
Не работи ли при теб?
Малко съм бос в това,но имах гифче за аватар и сега полето за поставяне на линка при качен гиф в нета,не ми позволява,не е активно -отваря ми снимките само от компа,а аз съм с браузър Мозила и гифчетата не се ''движат''-отваря ги като снимки(ако ги отворя с Интернет Експлоръра се ''движат''.)