Там е работата, че не искам бисквитки. Има ли някакви настройки в браузъра които мога да направя?
В други форуми също изкачат подобни съобщения, но там има възможност за тяхното затваряне без да се съгласяваш.
Там е работата, че не искам бисквитки. Има ли някакви настройки в браузъра които мога да направя?
В други форуми също изкачат подобни съобщения, но там има възможност за тяхното затваряне без да се съгласяваш.
Не съм убеден, че реално ги затваряш...или се съгласяваш.
Hristoslav... удивителен си.
Обоснови се защо не искаш бисквитки след като нямаш представа какво са и каква им е ползата? Защото е модерно да не искаш?
Изискването на ЕС е абсурдно, но... това е положението.
Не е абсурдно Крис. Абсурдно е като заредиш един сайт на туко що инсталиран браузър и да ти се лепат 10-15 бисквитки. Само че на тея които правят браузърите не им е изгодно да отрежат всякакви бисквитки които не са свързани с дадения сайт и са забутали опции те нейде си дълбоко по менютата. Или пък да забранят кросаит скриптинка.
Съвсем не съм съгласна този път.
Не може браузерите да забранят кукитата, понеже те са част от самата web технология. Ако го направят, няма да бъдат браузери.
Крос-сайт - социалните плъгини, които имаме и в този форум са именно това. Даден сайт комуникира с facebook, twitter, g+ и т.н., за да може човек лесно да шерва избрани статии или каквото там му е кеф да върши. Гугъл Аналитикс също е крос-сайт скрипт. Те, по принцип, могат да бъдат спрени във всеки браузер. Но това не води до повишаване на сигурността.
Сами по себе си кукитата не са нещо страшно. В момента виждам 16 различни кукита, създадени от .setcombg.com, които не съдържат никакви опасни данни - единствено прости стойности, които се грижат за функционалността на форума. Чрез тях имаме "непрочетени теми", "отиди на първото непрочетено мнение" и подобни екстри. Всеки сам може да ги огледа.
Форумните кукита няма как да спреш. Но можеш да спреш да се логваш в сайта и тогава повечето от тях няма да ги генерираш.
За останалите - спирането им зависи от браузера. Примерно това:
https://support.mozilla.org/en-US/kb...-party-cookies
Аз пък тотално не съм съгласен да ми се накачулват 10-15 когато за функционирането на форума е необходима точно една. Който иска да му се показва в социалните ... да си ги разреши ръчно.
// Крис да си знаеш че възмущението ми няма нищо общо лично с теб. Роптая срещу порочната система.
Този пост е редактиран от Yasen6275; 24-08-15 в 20:29. Причина: добавка
А всъщност какъв е проблема? Явно не разбирам.
Този форум е с готова платена система. Написан е както е написан и това не подлежи на коментар, Пази си разни неща в кукита, защото така са решили разработчиците. Дори без да му гледам сорса, съм сигурна, че в него няма никакъв вещерски код, заплашващ населението.
От друга страна, част от данните, обслужващи даден юзер е много по-безопасно да се пазят локално на машината на юзера, вместо на сървъра на форума.
От къде идва вярването, че те са нещо по-вредно от който и да е друг елемент на даден web-сайт?
Проблема е че освен бисквитките за форума се зареждат неща които нямат никакво отношение към функционалността на форума. Awesome Screenshot
Какви са и каква информация изтича през тях не мога да кажа а и нямам време да разследвам.
// И защо блокирането на всичко що съдържа google в името си скапва форума?
Този пост е редактиран от Yasen6275; 24-08-15 в 21:53.
зависи как блокираш гугъл
ако е през 3-rth party cooкies, може и да не скапе нищо
ако е през addBlocker е по-различно
От друга страна специално гугъла както и да го блокираш, той те знае
Според мен си пийте пиенето, четете си форума и си свиркайте.
Много повече неща сами издаваме за себе си, напълно съзнателно и доста по-вредно.
Хахах, откъде... населението се управлява лесно - преди 20 години пушиш пура в самолет, в момента влизаш за 2 години в затвор ако го правиш щото.... е много опасно и вредно.
Преди 20 години шамариш детето, когато е необходимо, сега ти го взимат защото... не знам защо.
Преди хайде не 20, преди 10 години кукитата във форума бяха същите, но нямаше идиоти, които да обясняват на масите, че кукитата били нещо, за което трябвало да бъдат предупреждавани. Просто някой, в някоя комисия, в нечий кабинет в европейския парламент е усвоил няколкостотин милиона евра и трябва да има резултат - те ти резултат - кукитата видиш ли са страшни
Предполагам, че е заради бутончето g+ и заради SEO метриките на форума.
Така е написан тоя сайт. Добавени са му всякакви услуги. Те не могат да слагат за едни юзери, а за други да липсват. По тая причина всички ги виждаме, независимо дали се каним да ги ползваме, или не. Освен гугъл виждам поне 11 бисквитки от facebook, ако не и повече. Независимо дали изобщо имам акаунт там.