Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 51

Проблем заради "Проблем с форума"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002

@ Lupus:

За каква полемика става въпрос? Какви аргументи?

Това което съм написал е, че не си доловил сарказма в по-горното ми мнение. Ако беше, щеше да разбереш, че споделяме напълно една и съща гледна точка! За какво точно да споря с теб?

Към ключарите: Ако сложите пак катинар - по-добре заключете цялата секция. Никой не кара собствениците да променят форума по вкуса на шепа потребители. Нека хораата си предлагат , пък вие дали ще се съобразите?... И без това повечето тук си чешем езиците и избиваме комплекси - нека си го правим с кеф! По въпроса за заключването: Добрия модератор е този, който съумява да изцеди всичко полезно от една тема. Това става с умела употреба на функцията "Edit". Заключването на тема е крайна мярка и буди неприязън у почти всички участници, пишещи в нея и най-вече у създателя й. Това което може да се прави много успешно е вместо да заключвате темата на участник ”1”, защото участници ”2”, ”3” и ”4” са си дрънкали глупости в нея да модерирате техните изказвания, използвайки различни презумции (извънтематично писане, груб език и други). Не ми казвайте, че това е по трудоемко! Просто се изисква повече обосновка.

@Profita:

Симпатията е взаимна.

...все пак мисля, че ”бягам” когато сядам на компютъра, не когато ставам от него [] След 14 часов работен ден, ако отделя половин час да напиша нещо, не ми се хабят нерви и още половин час, да обясня какво точно съм искал да напиша и да се обоснова на хлапе, което не чете. Предпочитам да си запазя и времето, и нервите за другаде.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

В резюме ще напиша няколко неща отностно дискусиите развили се напоследък в тази секция.

1. Платен форум > това дори да стане (а то никога няма да стане), не е въпроса в това колко ще струва а че няма изобщо техническа възможност да се направи, вече се виждам как ходим по домовете с Крис да събираме стотинки в буркан. [] идеята е направо смехотворна.

2. На къде върви форума, по наклонената повърхност или по-стръмно надолу - некопетентните мнения като % не са се увеличили значително, а просто много повече теми и мнения има в Сетком напоследък.

3. Модерирането на темите: когато има тема "проблем във форума" се очаква да има в нея поне 70% мнения по темата... а в тази имаше по мое мнение точно 10% ... абсолютно безмислено да се държи такава тема.. Леголас моля те поне новата я преименувай ...

Защо модераторите не използват повече Edit... напоследък се бълват толкова много теми ... че е трудно (поне за мен) да ги прочетата, да редактиране да не говорим. Но "ДА" отнема страшно много време да се редактират... чисто технически проблем на форума, нищо не може да се направи по въпроса.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В резюме ще напиша няколко неща отностно дискусиите развили се напоследък в тази секция.

1. Платен форум > това дори да стане (а то никога няма да стане), не е въпроса в това колко ще струва а че няма изобщо техническа възможност да се направи, вече се виждам как ходим по домовете с Крис да събираме стотинки в буркан. [] идеята е направо смехотворна.

<div align="right">оргинално мнение на DeathKnight</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">Уважаеми DeathKnight,

Ако бяхте прочели внимателно моя постинг и без особено взиране щеше да Ви стане ясно, че не става дума за платен форум, а за възможността чрез форума платежоспособните да получат експертно решение на своя проблем, добрите специалисти възнаграждение за труда си, а форума някой и друг лев, за да се подобри нещо в него.</font id="blue">

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

2. На къде върви форума, по наклонената повърхност или по-стръмно надолу - некопетентните мнения като % не са се увеличили значително, а просто много повече теми и мнения има в Сетком напоследък.

3. Модерирането на темите: когато има тема "проблем във форума" се очаква да има в нея поне 70% мнения по темата... а в тази имаше по мое мнение точно 10% ... абсолютно безмислено да се държи такава тема.. Леголас моля те поне новата я преименувай ...

Защо модераторите не използват повече Edit... напоследък се бълват толкова много теми ... че е трудно (поне за мен) да ги прочетата, да редактиране да не говорим. Но "ДА" отнема страшно много време да се редактират... чисто технически проблем на форума, нищо не може да се направи по въпроса.

<div align="right">оргинално мнение на DeathKnight</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">Уважаеми DeathKnight,

Вие на деца ли ни правите?

Колко часа след като написах постинга си днес изключихте темата? Пресметнете ги и си дайте сметка колко души са успяли да го прочетат за да се впишат във Вашите проценти.</font id="blue">

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Извинявай Леголас. Съвсем погрешно разбрах постинга ти. Искрено съжалявам за иронията.

6. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Абе вие май не разбрахте, защо ви заключих темата

Леголас, точно от тебе, тоя удар под кръста не го очаквах, след като толкова много сме говорили, карали, драчили и каво ли още не, за модериране и това какво значи модератор.

Колко пъти, трябва да обяснявам, че ние тука не сме падари, а вие не сте стадо. Обидно ви е, като ви се заключват теми и като ви се едитват мнения нали. Ами правете така, че да няма нужда от това. В последно време, чета какви ли не глупости тук, като се почне от това как някой си бил велик а другите били "навлеци", та се мине през "Зачестиха некомпетентните мения .. ", голямата караница в темите за "Лепенките на ПЦтата" и какво ли още не ...

Ами не сте малки, направо ви се чудя ...

П.С. И като има тема, ами пишете по нея, като искате да кажете нещо друг - щрак в Дъра-бъра. Само вие двамата, Lupus и Леголас, се погледнете в последните няколко теми, що спам що чудо сте избълвали.

Не ви е срам, ще ви дърпам ушите ))

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мерси Кайсо, ще се покая. Колкото за дърпането на уши - умножи си годините по две, опита по три и заповядай.

(Ако разбира се това, което пише в профила ти е вярно, а не е виртуална самоличност)

"И тогда будет видно кому торчат уши"

8.  

9. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

E това за ушите, беше шега разбира се

А колкото до самоличността - аз поне имам някаква! Със старите юзъри тук, се познаваме достатъчно добре, че с половината от тях дори и лично. Точно това се опитвам да обясня в крайна сметка. Тук не е сборище на куцо и сакато, като дир.бг примерно. Тук е форум посещаван, от интелигентни хора, в което съм се убеждавал много пъти. Нека да не ставаме дребнави, безмислено е а и разваля доброто впечатление.

Незнам колко си голям, нито какъв ти е опита и в какво, но преди да познаваш някой, не си прави оценки за него. ОК.

Както се казва - "да си имаме уважението"

И вкрайна сметка, веднъж завинаги, да се разберем за нещо. Тук никой от нас - "правоимащите", няма лично отношение към никого. Ние не се заяждаме и не използваме правата си, за да ви правим, как да кажа - "мръсно" на вас, обикновените юзъри. Ние сме нещо като арбитри и се мъчим на всички да им е добре и да са доволни. Което мисля, че и сам разбираш, че е доста трудно, особено за над 100-200 човека.

Това е, нищо лично, напротив, много се радвам, да си създавам нови контакти с интелигентни и свестни хора.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Кайсо,

"Трудно е да бъдеш бог" - Аркади и Борис Стругацки

Ако не си я чел - препоръчвам ти я.

ОК, край на спора.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Вълчо []

Кайсия, какъв удар бе авер? Аз много уважавам труда на всички модератори, просто дадох мнение как може да бъде по-ефективен. Както и да е, тук е реда да се извиня, ако съм засегнал някого!

U2 - "The Sweetest Thing" []

ДК, мислех си, че за да се заключи тема тя трябва да е задължително прочетена от модератора и да и е поставена една от следните ”диагнози”:

1. категорично изчерпана

2. непристойна

3. уронваща престижа на форума

Темите, в които започне да се пише изместено от тематиката съдържание, при условие, че към момента на изместването са се поизчерпали, би трябвало просто да се преименуват. В случай, че не е довършена дискусията по основната тема и се получи изместване, което не се приема единодушно трябва да се модерират мненията, от които започва изместването (ето това е гадна работа)[xx(]...

...имам много по-интересно решение от платен форум, над което може да се помисли повечко:

Става въпрос за Рейтинг.

Идеята взаимствам от един фотографски форум далеееч на запад. Там всеки новозаписан има право да постне по една снимка на всеки три дни. При положителен рейтинг от ссамите форумци правото за постване се увеличава. Ето как, по моему, може да се приложи идеята тук:

Рейтингът на всеки участник може да се модифицира от оценките на неговите мнения от съфорумците му. Той може да варира от +10 до -10 (на пример). Всеки пост да може да бъде оценяван само по веднъж от всеки регистриран и възможните оценки да са две ”+” и ”-”. При натрупани повече плюсове се повишава количеството мнения на ден, което може да поства участника. Така ”полезните участници” ще бъдат насърчени не само защото ще могат да пишат повече, а и защото ако пишат отново полезно, ще могат да получат и знак за положителното отношение на съфорумците си. Преди се изписа много за звездите, но тогава те значеха само брой мнения - не качество. Дори една звезда при тази схема ако означава сто вота ”ЗА” от колегите ще означава наистина много не само за участника, а и за всички във форума. ...Естаествено броя постове по подразбиране може да бъде преценен така, че да не ограничава участника при самото регистриране, но и да не му дава свободата, при регистрация да омаже форума. (не е зле да се забрани регистрацията от едно IP на фтори, различен юзър, поне за един час) Например 3 поста/ден ми звучи нормално - можеш да попиташ нещо, да уточниш и да благодариш даже. При случай на много ”минуси” спамера ще се самобанне от реакцията на форума. Разбира се тук има риск от субективизъм, но при тази популярност, която има форума в момента масовото мнение ще надделява. Освен това този субективизъм може да се ограничи, като при отрицателен рейтинг участника ще загуби правото си да дава оценка на мнения, а и постепенно броят на мнения/ден може да спадне до 2, 1/ден, 1/2дни, 1/3дни и т.н. Рейтингът трябва да се влияе не само от процентното съотношение ”за” и ”против”, натрупани от момента на регистрацията, а и от съотношението на вотовете през последния месец (например), за да бъде рейтинга освен меродавен (по-голямата извадка) и адекватен към момента (извадката от последния месец. Процентното съотношение от двете извадки като тежест при определяне на общия рейтинг трябва да се прецени от админите. Възможно е и модераторите да имат правото да повишават и намаляват изкуствено рейтинга на някои участници с цел подобряване качеството на форума. Например ако някой е много полезен от първите си постове и показва език, стил и поведение предполагащи добро възпитание и отговорно отношение може да бъде поощрен (но не със звезди - те трябва да са функция от броя полезни минус неполезни мнения) и да му бъде вдигнат рейтинга с цел повече полезни постове. Обратното ако някой е злонамерен - модератора може да му намали или отнеме правото да поства (както и досега включвайки функцията за намаляване броя мнения на ден).

Може да се експериментира в отделна секция или определен период, в който да има само рейтинг а рестрикциите да не важат (с цел по-точно пресмятане на правилните цифри)

Мога да го развивам още много, но и от това става повече от ясно каква е идеята. Към момента в Сетком има количество (и хора и мнения) Ако се гони качество, то може да донесе и още количество (загубите в количество ще са незначителни, като се има предвид, че позитивизма ще преобладава и няма да има кавги от типа на развихрилите се наскоро (или поне ще са осезаемо по-малко), респективно лошите оценки ще са много по-малко от добрите. Няма да има повече юзъри с по десет ”глупости” на ден! Проблема с кирилицата ще стане маловажен, защото за повечето ще е от значение как изглежда поста му! На модераторите ще има се поолаби около врата (много се автоматизира работата така [] )

Помислете в дълбочина над идеята! Ако се прави нещо кардинално по идейната същност на форума, Сетком трябва да изпревари!

п.с. Моля да ме извините за грешките от всяко естество - много съм изморен и не мога да го редактирам тва [xx(]

12. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Бравос

Добре измислено и много добре изказано и обосновано

Само че, има два момента които не разбрах:

1. Как ще се оценят досегашните юзъри. В смисъл, не може всики да почнат наравно. Едни трябва с по малко рейтинг, други с повече (говоря за сегашните юзъри). Кой ще се наеме, да дава подобни оценки ?

2. Кой ще седне да направи цялото това нещо с форума, щото Крис си има жена и дете и се съмнявам, че ще тръгне да се занимава с наще желания

П.С. А стига сте ме разбирали буквално бре Шегувам се, толкова ли не си личи Имах предвид, че малко ме изненада с това си включване, нищо повече. Далеч съм от идеята, да се засягам сърдя и тн. Особено пък от от утвърдени хора, като Вашата личност, драги ми Леголас )

13. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Ако няма брояч на мнения, мисля че постовете ще намалеят драстично ))

P.S. Достатъчно е да се знае от кога този юзер е във форума...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Леголас : за т1. да, за т2,3 се трие темата. BTW: онази тема точно отговаря на т.1

Breii - имаше титли - махнахме ги, имаше звездички махнахме ги - ефект никакъв ! (аз винаги съм бил винаги против, никой не ме послуша според мен това влоши нещата защото ламерите остановиха че могат да влияят на модераторите по някакъв начин и даже се активизираха). Ако махнем и мненията - ха, форума ще се обезличи тотално - да не говорим че голяма част от разбиращите (Dreamer, Flex, GeniusLoкi, Crashoveride, Ghost,... ) не пишат напоследък във форума. Трябва да се добавят неща а не да се махат!!! Всеки може да руши!!!

16. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Ако позволите в качеството си на потребител и аз да изкажа мнение по въпроса.

До колкото разбрах предложението на Lupus, той засяга главно проблеми, който налагат ” ...сериозна работа, много време и понякога решаване на место...”.

Мисля, че това или убягна на някой или не се приема като един вид популяризиране на кадърни специалисти способни и имащи време да помогнат на нуждаещите се. Смятам, че тук идеята не е да се плащат консултациите чрез пост във форума, а да се дадат координатите на горепосочените хора и когато се налага специалист да посети - офиса респ. дома ти, да знаеш към кого да се обърнеш. Там вече всеки може да определи сам цена на труда си. В следствие на което потребителят или ще се възползва от услугите му или ще ги откаже.

Както и да е...решавайте си...аз и без това съм на другия край на баира – така че колкото и да уважавам всички ви - и да искам не мога да си го позволя.

По идеята на Леголас.

Аз лично я подкрепям с двете ръце. И ще се обоснова защо.

Влизам за пръв път във форума. На лице ми е съществен проблем с компютъра. Споделям го и очаквам помощ. Отзовават се 10 човека, от които всеки ме съветва да постъпя различно. Идва въпросът – На кого да се доверя. Все пак не желая да си правя експерименти с компютъра и очаквам компетентни съвети. Не мога да тръгна да питам този и онзи що за спец е еди кой си, затова сама ще трябва да си преценя на кого да гласувам доверие. Ако въпросния човек си е изградил един добър рейтинг и аз се убедя, че той се ползва с авторитет тук – то проблемът ми е наполовина решен. Следвам съветите му и край.

От гледна точка на техническо изпълнение не смятам, че толкова трябва да се задълбочаваме. Рейтингът може да бъде повишаван от самите потребители на база – даден ефективен съвет - !

Разбира се напълно да се забрани използването на тази опция в секцията “Дъра – бъра”!!! Говорим само и конкретно за IT въпроси.

Dockera, ако желаят обясни им слънчице какво имам предвид...нещо такова, каквото е направил Гого в неговия форум.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">нещо такова, каквото е направил Гого в неговия форум.

<div align="right">оргинално мнение на Profita</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="orange">smarty EDIT - вж. по-долу.

но този въпрос си остава: </font id="orange">

what to hell is mean "profit" ?

18. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Това не е нужно да се дискутира. Който трябва ме разбра перфектно.

<font size="1">Запазвам правото си да не отговоря, понеже не разбирам правилно въпросът. (знанията ми по английски език са спорни - съжалявам)</font id="size1">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с паролата ми за форума
    От Skaki във форум За Форума
    Отговори: 7
    Последно: 05-10-06, 19:56
  2. Проблем с логване във форума
    От ViK във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 19-07-06, 11:26
  3. Проблем с кирилицата на форума
    От Profita във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 11-07-04, 03:59
  4. Проблем с форума?
    От wireman във форум За Форума
    Отговори: 27
    Последно: 14-11-03, 13:39
  5. Проблем с Форума
    От Zygot във форум Общ - софтуер
    Отговори: 14
    Последно: 13-11-02, 22:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе