Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 91

Малки промени по форума...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Специално твоя breiii го има дори два пъти, не знам защо е било нужно и какъв е проблема. Аватара ти е качен. Само трябва да си го смениш. Прочети все пак по-горе.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*05/01/2004*:* 04:31:15</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Да наистина го има 2 пъти(видях го по-късно), защото се опитах 2 пъти да го кача. И 2та пъти ми върна грешка, че файла бил голям!

А излиза че се е качил [:I]

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Има разминаване във времето, което се показва за даден постинг в лентата на новите постинги и това, което се изписва под самия постинг. Първото време е с два часа напред.

4. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Има ли възможност да се добави поддръжка на таблици (или таблична информация) във форума?

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Уважаеми съфорумци,

Умишлено се въздържах да коментирам предимствата и недостатъците на новата "дреха" на форума. Как ще изглежда той не е маловажно, но както се казва: "По дрехите посрещат, по акъла изпращат". През празничните дни имах достатъчно време да изчета доста коментари - от хвалебствени и възторжени до открито критични. Да се надяваме, че администраторите също са ги чели[^].

Искам да споделя няколко свои наблюдения, които мисля, че касаят всички:

1. За формата и съдържанието

Да, подчертано тази форма е доста по-шарена и атрактивна. Но за сметка на по-трудната навигация и намаляване на скоростта на теглене. Скоростта и обема на всяка страница са от особенно значение за хората от провинцията, които ползуват DialUp достъп от аналогов телефонен пост. Какво показва анализа:

За пример той е направен върху трите страници на тази тема -

1стр. - обем 352Кб, 69 файла

2стр. - обем 301Кб, 72 файла

3стр. - обем 352Кб, 70 файла в т.ч.12 аватара от които 8 действащи със <font color="red">"скромния" обем от 212Кб </font id="red">. Колко в този обем е теглото на "девизите" под постингите не съм смятал...

<font color="blue">Предлагам:</font id="blue"> Да се махнат аватарите и сигнатурите. Това ще намали обема на една страница до около 100Кб

2. За рейтингите

"Вечния" проблем на форума! В сегашния си вид даването на рейтинги е освен безсмислено, но и вредно. Форума ще се превърне в безсмислена игра на вдигане и сваляне на нечий рейтинг. Malone е аргументирал достатъчно добре нещата в темата за рейтингите и е добре всеки да прочете написаното преди да гласува. Ще добавя само, че не е никакъв проблем на всеки новорегистрирал се да давам максималния рейтинг, а който иска после да му го сваля.[!]

<font color="blue">Предлагам:</font id="blue"> Да се махнат всякакви рейтинги на хора и страници до създаването на наистина справедлива и действена система.

3. За ....... Оставям на Вас.

[Oops!]Искам допълнителна звезда за най-дълъг постинг[:D][:D][:D]

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Написал съм ти и в другата тема - помисли какво означава кеширането и се замисли защо не се чака по 100 секунди на страница...

И.. какво общо има това с новата версия на форума???Разлика в килобайти няма, разликите са в новите възможности, които не се отразяват количествено. Тази версия била по-шарена?? Би ли обяснил каква е разликата във външния изглед спрямо старата? Има добавени един-два текстови линка, главата е намалена спрямо стария - къде го мерна това по-шаренко и атрактивно?

По отношение на рейтинги, звездички и подобни - налагам мораториум.

Има явно около 15 човека тук, които се интересуват от тях и искат непрекъснати промени по свой вкус - един да има звездички за брой постове, друг да има рейтинг като участник. Да ви кажа - това не ме вълнува особено - ако някой иска да си вдига рейтинга сам и да си губи времето с глупости... - да се оправя.

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Крис, не съм съгласна с теб в частта за рейтинга.

1. Едва ли само 15 човека се интересуват от звездичките, след като са вече въведени. Мисля, че всеки член на този форум се интересува от този въпрос.

2. Системата с рейтинга в момента е действително неработеща и опорочена и няма абсолютно никакъв смисъл от нея - по-добре манете звездичките изобщо, отколкото да останат така. В момента не дават никаква реална оценка за даден потребител на форума.

3. Мисля, че ще бъде най-добре, ако само няколко определени човека с доказан принос към форума имат право да дават рейтинг.

4. Това с даване на звездички за брой постове също не е най-справедливия начин за оценяване, защото някой, който е писал яко количество безсмислици ще има например повече звездички от да речем Dockera, който пише малко, но качествено и е помогнал на доста хора.

Въпреки това всеки би се доверил на човек с повече постове и както беше предишния вариант, те бяха на видно място и човек можеше да се ориентира. А сега са сложени с едни дребни цифрички отдолу, където почти не се виждат, за сметка на звездите, които греят с пълна сила.

Но държа на мнението си, че по-добре засега да се махне този рейтинг, докато не се измисли по-добра система.

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Помолих да не обсъждаме звездички...

Това с определени хора с "доказан принос" няма да стане тук!

Принос имат всички участници и всеки, който е отделил необходимото време за да се регистрира и участва във форумите ни има право да оцени който както иска.

Системата се използва на много места и твърдо не е опорочена.

Можете да я опорочите само вие - участниците, а ако сте си го поставили за цел, както и да е направено все ще се намери начин да се развали.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Х-RaY това трябва да ти хареса

<div align="right">Originally posted by DeathKnight - 03/01/2004 : 0121</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Мдаам определено има доста нови и интересни работи. Фраснах маймуната с 224 мили в час .

Сега тия звездички поне са по-хубави от предишните дето се бяха появили за малко .

Как се гласува за даден участник? Нещо не мога да схвана системата.

<div align="right">Originally posted by X-RAY*-*03/01/2004*:* 03:57:45</div id="right">

Хех, Аз я праснах с 333 Мили

<div align="right">Originally posted by КрИс*-*03/01/2004*:* 07:55:18</div id="right">

Veche ima nov rekord 437 mili

11. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

КрИс, ako не те затруднява може ли да пуснеш една анкета с гласуване, в която да има линк към някоя заключена реална страница от форума с примерно 8 мнения. Там всеки да гласува за горе-долу колко секунди я отваря. Мисля че ще се разбере колко процента от потребителите имат проблеми, кои са те, защо им е бавно и дали може да им се помогне.

Lupus не мисля че махането на аватарите е добра идея, всеки е вложил немалко усилия и време, и по този начин е придобил някаква индивидуалност. Виж за сигнатурите и аз съм съгласен, но не чак да се махнат, а да се ограничат само до текст и/или линк.

Sunny за да се реализира точка 3 от твоите предложения, трябва да има цяло жури . Не мога да си представя, че няколкото модератора ще започнат да се надпреварват в четенето на всеки пост във всяка тема, и съответно рейтването им.

Отново към КрИс:

Видях някаква нова мода във форума на дата.бг, там има не изтрити теми а само постове. На тяхно място стои безкомпромисен и недвусмислен надпис "Бяхте модериран за спам!"

Само подхвърлям де, дано не бъда "модериран"

12. Member
    Тук е от
    Jun 2001

По принцип един средно интелигентен човек трябва сам да се сети, че не трябва да си слага в сигнатурата картинки, които биха забавили зареждането или да пречат на визията на форума, но може би ще се наложи да се въведат забрани на някой хора да употребяват каквато и да било сигнатура (това по мое мнение).

май имах още нещо да пиша, ама го забравих

13. Тук е от
    Apr 2003

като човек, койте чете темите по стандартния начина - най-новите постове - най-отзад щях да се радвам ако имаше и едно link-че "next" до Page X of X, не че Home + Mouse Click е кой знае какво затруднение но...

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ами то има, долу в ляво ... под последното мнение.

А и най отгоре, над първото мнение за страницата, в ляво.

Ама кой да гледа ...

[:D]

16. Member
    Тук е от
    Nov 2003

В новата версия има нещо ... не знам дали сте го забелязали или пък е само при мен така...

Става въпрос за следното: когато съм но екрана за избор на тема и искам да отида да прочета последния пост, ако темата е на повече от 1 страница - ме изпраща в началото на 1-ва стр. Ако е само 1 страница - ме изпраща там където трябва, на последния пост.

И още нещо , като че ли не брои правилно логнатите участници, но това всъщност не е голям кахър.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В новата версия има нещо ... не знам дали сте го забелязали или пък е само при мен така...

Става въпрос за следното: когато съм но екрана за избор на тема и искам да отида да прочета последния пост, ако темата е на повече от 1 страница - ме изпраща в началото на 1-ва стр. Ако е само 1 страница - ме изпраща там където трябва, на последния пост.

И още нещо , като че ли не брои правилно логнатите участници, но това всъщност не е голям кахър.

<div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*08/01/2004*:* 18:28:59</div id="right">

Освен това по-горе, при преглед на списъка с логнатите участници, разглеждащия го отчита като Anonimous ?!?

//edit

Aааа, това да не е защото IP-то ми е non-Internet routable (10.x.x.x)?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Оставете го Крис да поспи и той е човек []

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Промени във висшето управление на Mozilla
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-10, 08:50
  2. Софтуер за tracking на промени по ftp
    От CreatoR във форум Linux
    Отговори: 8
    Последно: 24-03-08, 12:48
  3. Наказателен кодекс - промени
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 14
    Последно: 15-04-04, 11:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе