Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35

Можем ли заедно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Можем ли заедно?

аз съм съгласен с идеята,

но САМО ПРИ УСЛОВИЕ, че ме назначите за ЗАМЕСТНИК ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР, или поне ЗКПЧ.... !!!!!!

при тези изпълнени условия не (няма да ми) ми пука дали ще сработи модела или не .

2.  

3. Gadget
    Guest

Можем ли заедно?

Почна се... вече има един кандидат, който постави условия. Да насрочваме дата за избор на управителен съвет

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Можем ли заедно?

Като чета всичко това и се сещам за една тема в Хардуер.БГ

Помислете добре над това долу е ще разберете защо подходите които предлагате са неприложими за един форум:

-------------------------------------------------------------------------

Колко членове на даден форум са необходими за смяната на електрическа крушка?

1 да смени крушката и да постне за това, че я е сменил

14 да споделят подобни преживявания (смяна на електрическа крушка) и за това че една електрическа крушка може да се смени и по друг начин

7 да предупредят за опасностите при смяна на електрическа крушка

1 да премести темата в подфорум "Осветление"

2 да започнат спор че правилния подфорум би бил "Електричество"

7 да отбележат правописните и граматически грешки в постовете

5 да окалят горните 7

3 да коригират правописа и граматиката на горните 5

6 да спорят дали е правилно "електрическа крушка" или "електрокрушка" .. и още 6 да ги окачествят като тъпаци

2 индустриални професионалисти да информират групата че правилният термин е "лампа"

15 всезнайковци, които казват че са в индустрията и "електрическа крушка" е коректният термин

19 да постнат мнения, че това не е форум за електрически крушки и че тази дискусия следва да се премести там

11 да защитят поста, казвайки че тъй като всички ползваме крушки тези постове са в правилния подфорум

36 да започнат спор кой метод за смяна на електрически крушки е най-добър, къде могат да се закупят най-добрите крушки, коя марка е най-пригодна за тази техника на смяна и кои марки са непригодни

7 да постнат линкове с примери на различни електрически крушки

4 да кажат, че линковете са грешни и впоследствие да постнат верните линкове

3 да постнат линкове, които са намерили във вече постнатите линкове, които засягат тази група на форума, което естествено прави крушките важни за групата

13 да свържат всички постнати мнения до момента, да ги цитират заедно с всички подписи и заглавия, написвайки най-отдолу "И аз"

5 да постнат, че няма да постват повече, тъй като не могат да се оправят с противоречията около електрическите крушки

4 да кажат "абе това не го ли обсъждахме наскоро?"

13 да кажат "Потърсете в Google, преди да питате тук за електрически крушки"

1 форум-идеот, който да отговори на оригиналния пост 6 месеца след това, и да започне всичко наново

5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Можем ли заедно?

Проста идея, изказана по сложен начин.

Както е формулирана няма да стане.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Можем ли заедно?

Въпрос:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Що е то доклад?

Кой ще прави докладите и как ще ги отчита?

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Отговора на този въпрос отново се съдържа в раздела за организацията на работата.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">7. Предложилия класираното на първо място решение има задължението да го опише подробно в статия, като вземе в предвид и направените при обсъждането предложения и критични бележки.

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Дали ще го наречен доклад, статия или нещо друго, няма никакво значение. Важното е. че в форума ще остане един документ, описващ решението на даден проблем и всеки следващ ще може да се ползва от това решение, да го прилага или доразвива.

От форума не може и не бива да се търсят материални облаги. Но мисля, че за всеки ще е поне въпрос на чест, неговото решение с неговия подпис отдолу да стои винаги във форума.

Искам да направя и едно отклонение: Във форумите влизат и ръководители на фирми, които търсят подходящи хора за работа и нека не се учудва никой, ако неговата статия направи някому впечатление и вложения труд се материализира в добро работно място. А ако той държи да "осребри" труда си незабавно, нека да предложи тази статия за публикуване например в "Бъг БГ". До колкото знам Крис си търси автори[:D]

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Можем ли заедно?

Профи, аз доста дълго се мотах тука и ти беше поствала темата си преди моята....

Обаче, не точно това имах предвид. Значи има места в тоя форум, дето са за хардуер, софтуер и т.н. Обикновените членове най - често там си постват проблемите. Мисията я приемам, тя по принцип трябва да бъде общо написана. Но целите не. Проблеми от какъв характер следва да решава тая група? На обикновените потребители ли? В такъв случай един месец е твърде дълго време и дейността й ще замре... Ако заработи по - бързо, то тогава какво става пък с аналогични теми от форума? Проблеми на организации? Някакви по - специфични проблеми? Тогава идва веднага въпросът - как ще отсяваме проблемите по сериозност? Ако не го направим успешно - ще ни чака съдбата на live chat-а например. Всеки смята, че неговия проблем е най - сериозен и общовалиден. Или пък следва да решава някакви проблеми на форума(нещо като арбитражен съд). Да се каже само, че се създава организация с цел решаване на проблеми, не може. Трябва да се каже какви точно проблеми. Иначе си говорим общи приказки. И според мен е малко като калкан на сушата да търсим решение на нерешени проблеми, при това абсолютно доброволно....

А Вълчо, за докладите си ме разбрал твърде буквално. Това сигурно е от начина ми на изразяване. Имам предвид какво ще представлява този доклад, и по какви правила ще се прави - ето, примерно аз ще се разсърдя, ако напиша 3 топа хартия, а накрая не видя позицият си в доклада. Ако пък е обединение на всички възможни решения - еми тогава до голяма степен ще дублира темата. Къде ще отива той тогава???

Просто може би и аз не мога да се пречупя и да видя нещата така, както вие ги виждате, или вие сте от преди наясно с идеята, но мисля, че преди да правим нещо, трябва да знаем какво, как и за кого го правим..... От прочетеното дотук не ми стана ясно, макар че доста хора са съгласни с начинанието.....

Пиша тея многословия, защото от прочетеното до сега останах с впечатлението, че не става въпрос просто за FAQ, както имаше предложение за секция такива във всяка група... Ако не съм разбрал правилно, лично мое мнение е, че за FAQ-s няма нужда да се създава някаква неформална група, още по - малко да се поставят на едномесечни обсъждания. Тогава най - многото да нямаме Faq-s.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Можем ли заедно?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">1 форум-идеот, който да отговори на оригиналния пост 6 месеца след това, и да започне всичко наново

<div align="right">Originally posted by DeathKnight*-*17/03/2004*:* 05:14:33</div id="right">

Мухахахахахххааа[Yes!][Yes!][Yes!]

10. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Можем ли заедно?

Идеята е добра и то много[8D]

Дано този FAQ или каквото решите да е направен като за "малоумни"/простичко/ така няма да има недоволни[:D]

11. Member
    Тук е от
    Dec 2002

Можем ли заедно?

ДК, на място. Както винаги [8]

Струва ми се, че идеята на Лупус е, технически (теоретически) погледнато, прекрасна.

Но (ref. FearMe).

Всички "но"-та бяха изброени, така че не смятам за нужно да ги повтарям. Въпросът е друг.

Какво ни пречи, като своеобразен "когнитивен двигател", все пак да опитаме? Въпреки всички смислени постове, които обясниха защо не е нужно (или не може, или няма да се получи, или няма време), аз нямам нищо против да опитам. Може да започнем с някакъв проблем, идея - и да оставим хората да говорят на воля. Сигурна съм, че знаете каква сила могат да бъдат стотици мозъци, насочени по една и съща пътечка (пък макар и за удоволствие и само в свободното време), които мислят над един проблем...

Сега ще кажете, че Форумът е точно това, предполагам - но защо не направим поне един опит по начина на Лупус? Току виж сработило [:I]

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Можем ли заедно?

Не е проблема в "но"-то... Който не иска - не участва. Аз съм навит да участвам по малко, нищо, че има хора, които може би ще се подсмихнат на тези ми думи. Въпросът ми е да го измислим по - добре, а не дали ще го правим... Щото съм мнителен и щото предпочитам да предвиждам събитията, дори и грешно, вместо те да ме изненадват отзад... Все още няма едно предложение поне в началото над какво и по каква система ще работим...

Но май ще ни трябват и някои модератори....

Ето едно мое предложение: Да се започне с набиране на общополезни теми, когато станат 10 или 15 да се пусне едно анонимно гласуване - анкета, коя от тях участниците във форума смятат за най - общовалидна и полезна и по резултатите да започне да се действа. По тоя начин обидени не трябва да има. Иначе има теми, дето са поствани по 10 пъти от един човек, както и теми, дето са поствани по веднъж, ама са със 150 мнения... И трудно могат да се отсеят по друг начин.

Нека да има един ръководител на екипа - например Лупус. Като се приключи с гласуването, Лупус поставя темата на обсъждане и почва записването на хората, които биха съдействали за решаването на конкретния въпрос - за всяка тема екипът ще е динамичен, добре е да има обаче един ръководител на целия проект. И така, хората се записват, намират си начин на комуникация извън форума и си разпределят ролите и задачите. После започва обсъждането на темата във форума, в което всеки може да участва, но екипът търси решения и отвън - в интернет или литературата и систематизира предложенията в групи по дадени признаци и сходни черти. СЛед това се прави един обобщен доклад от екипа на получените резултати, за излъчването на който има краен срок, но може и преди това.

Само остава въпросът, какво да направим след това с тея доклади. Според мен трябва да им се намери подобаващо място, като за едномесечен труд[:D]

13. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Можем ли заедно?

Според мен,това,което привлича в този форум е организираният хаос и свободата.Хаос от питания,различни,дори повтарящи се понякога,от различно естество и на различно ниво,хаос от отговори,мнения(компетентни или не дотам).Свобода - да помогнеш или не,да влезеш във форума или да напуснеш.Никога обаче,никой няма никакви задължения.

И всичко това,без някаква допълнителна организация(с изключение на Правилата на форума,които всеки приема доброволно при регистрацията си).

Lupus,според мен твоята идея е неприложима.ХАН,ДЗВЕРР и Gadget са обяснили защо(не искам да ги повтарям).Подкрепям ги.

Примерът с ДКМС е достатъчно красноречив.

Всеки,който има някакъв проблем,може да разгледа вече приключилите теми и да отсее нещо за себе си.Ако го няма,има свободата да пусне нова тема.

Ако се приеме да се правят тези FAQ може да възникне следната ситуация:

Решен е (и съответно публикуван) проблемът,да речем с дъното Х.Аз влизам да чета,но съм с дъно У и проблемът не може да се реши при мен.Е,за проблемите на всяко дъно ли ще се ангажирват т.нар. "мозъци"?Абсурд!!!

Вече беше обяснено,че всеки(е,може би е пресилено да се каже всеки,но все пак) работи на 1,2 и дори повече работни места.Влизането във форума е удоволствие,разтоварване чрез допълнително напрежение<font color="red">(НО доброволно избрано!)</font id="red">на всеки един "мозък".Не напразно беше поставен въпросът за хонорар.Такъв никой не иска само тогава,когато сам реши,че помощта му е безвъзмездна.За съжаление(но не и мое),безплатен обяд няма!!!

Май много написах.Последно - моето скромно мнение е:

Оставете форума,такъв,какъвто е!Чудесен е!И всички участници в него (с всички свои преимущества и кусури) са такива![]

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Можем ли заедно?

Според мен тази идея е невъзможна за осъществяване. Толкова бързо се развиват нещата в областта на компютрите, че тези теми - веднъж направени трябва непрекъснато да се обновяват. Излизат ежедневно нови версии software, нови модели компютърни компоненти - кой ще се занимава да осъвременява ежедневно нещата - успоредно с това да се разрешават и нови проблеми.

Форумът в този си вид е толкова приятен и полезен поради една много важна и проста причина - доброволното начало (както уточни Pland). Дори и сега когато някой пита за нещо, което е обсъждано вече му се дава линк към съответната тема, където този проблем е разрешен или поне са изказани достатъчно мнения, за да се ориентира човек.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Можем ли заедно?

Lupus аз съм за и ще помогна с каквото мога

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Можем ли заедно?

Хайде да започваме... Ако някой не го устройва модела, който съм предложил, макар че според мен е достатъчно ясен и осъществим, тука му е времето и мястото да предложи друг. А иначе негативните мнения не трябва да ни притесняват - в началото на всеки проект се бълват много такива. Но ние няма какво да загубим... Най - многото малко труд, и да разбереме че работата не става. Но за сметка на това той няма да отиде напразно - поне ще научим по нещо в процеса на работа.

Лупус, по моему постни една тема в дъра бъра, кръсти я примерно "Дискусионни въпроси 1" и нека в нея хората изредят някои наболели проблеми за решаване, а докато тоя процес върви, дискусията тука мможе да си продължи.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Можем ли заедно?

От някои изказвания по темата от последните два дни оставам с чувството, че не се схваща правилно основната идея:

Да се даде отговор на най-често задаваните въпроси по дадена тема от група компетентни специалисти, който да може да се прилага от широк кръг хора и в повечето от случаите.

Искам мнооого дебело да подчертая: По никакъв начин целта не е да се измести форума като място за разговори и споделяне на мнения по всички въпроси на ИТ. И като място на "организирания хаос". Основните принципи за участие на всеки в тази форма ще са:

Доброволност, самооценка на компетентността по темата, уважение към мнението другите участници, отговорност.

Мисля, че трябва да изчакаме за още мнения 2-3 дни и с една анкета да преброим "пилците"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Можем ли да се отървем от ТВ рекламите?
    От thc444 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 14-10-14, 16:51
  2. Отговори: 7
    Последно: 25-08-08, 00:16
  3. Какви уреди можем да захраним с UPS?
    От secondshoe във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-07, 10:24
  4. Сите българи заедно
    От ipnaid във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 20-05-07, 00:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе