Искам да се присъединя към мнението на FearMe. По-добре high с всички включени ефекти на 640x480 отколкото по-висока разделителна способност с компромиси.
Аз я играх така (9600pro 128мб, Прескот 3Ghz). Трябват си поне 40 фрейма timedemo, за да се играе добре. На тази карта единственият ефект, който сериозно влияе на производителността, са сенките. Bump маповете променят драстично качеството, а не се усещат в скоростта.
Не знам какво искат някои хора от ИИ-то. Всяка единица си има различно поведение и не съм видял някоя, за която то да не е адекватно. Войниците с пушки и картечници успешно се крият зад препятствия, докато животните търсят най-краткия път до теб (като се сещат да се покрият от стрелбата ти ако имат възможност), щото тогава нанасят най-голяма вреда и са достатъчно бързи да могат да те стигнат. Почти винаги има и някой зад теб (играх я на хард и имах достатъчно трудности на някои места), има си и някои гадове, от които почти няма шанс да се отървеш на чисто.
Основата на играта си е тъмницата (имаше го и в Doom 1, но повечето хора си нагласяха мониторите да се вижда всичко) и скоростта, с която те докопват ******тата. В това отношение ми прилича на Alien vs. Predator игран с маринка и много много ме кефи.