Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 51

Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #1

    Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Давайте смело - ето и Арена за Вашите оплаквания !
    всеки да си каже болката , но без нападки към други участници* *-* , че* *:knuppel2:

    Личното ми мнение че наистина от Уби софт , убиха надеждите на много хора и се подиграха - вместо да си признаят за грешките и проблемите, те* си измислят някакви цени за да се тества играта и после да я пуснат - нещо което бих опреличил на нагло и недостойно!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #2

    Re: Herroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Никой не кара насила феновете на играта да дава пари за бетата.
    Не отричам че е тъпо от страна на УБИСофт, но са видели начин да изкарат някой лев - използват го.
    Искаш да играеш 3 дни по-рано бетата - плащаш
    не искаш - чакаш още 3 дни

    Искаш да играеш финалната версия - купуваш си играта и се преборваш със старфорса който ще ти направи достатъчно проблеми и с оригинланото цд.

    Аз лично ще почакам още няколко дни и тогава се надявам да видя какво са сътворили

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #3

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Никой не кара насила феновете на играта да дава пари за бетата.
    Ето това е обяснението, което ми пълни душата!!!
    То е любимо и на модераторите в официалния форум.
    ... Според мен, не се нуждае от коментар. Писна ми от подобни съждения. Така е и с цигарите - никой не ме кара насила да ги купувам, значи могат да се вдигат. Същото е с тока и парното - като не ми харесва - да не ползвам, никой не ме е задължил да ползвам.
    Иначе мнението ми по темата съм изразил ясно в новината... Не виждам какво мога да допълня, освен например смехотворните разсъждения на някакъв ръб от УбиСофт в официалния форум, който доста несръчно се опитва да убеди масата недоволни, че бетата трябва да е само с онлайн игра през Интернет и че това бил най-добрия начин за намиране на бъгове, а не hot seat-a или single player-a...

  5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #4

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Защо никой от вас, верните фенове, не се постави от другата страна на "бариерата"? Представете си, че работите във фирма от ранга на "Ubi Soft", ама какво ви пука, че сте бачкали няколко години по една игра, за да задоволите капризите на върлите си фенове и същите те започнат да ви оплюват за закъснение от няколко дни... Боже! Това, че сме свикнали да получаваме "демо-" и "бета-версии" безплатно, не значи, че ако една игра наистина си струва (както е с тази поредица), пак и задължително трябва да е безплатна, дори и в "бета-тест". Та това е авторски труд и той си носи съответните права!!! Какво, не сте ли съгласни??? Но за какво плащане говоря, нима някой е платил тази "бета"? Който го е направил, моля да си вдигне ръката...

    Крис, а нима са ти давали цигари безплатно досега? Като вдигнат цените на едните, ще смениш марката. Или ще работиш повече, за да си позволиш тези, с които си свикнал. Без игри и без цигари може да живее човек (проверено е нееднократно) - тук не става въпрос за жизненонеобходими потребности и всяка база за сравнение е просто излишна. Защото и на мен ми се кара "Порше 911", ама няма заради мен да ги пуснат по 1000 лв. бройката.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #5

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    @Kris бих добавил само - No comment
    потвърждава се мнението ми, че от "Уби софт" са ужасно нагли !

  7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #6

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Иво.. много си объркан колега според мен... надявах се на по-трезви разсъждения от твоя страна...
    Първо... определено не си в час по отношение на играта... Тя не се разработва от УбиСофт, с каквото впечатление явно си. Това само за обща култура .
    Второ - колкото и години да е "бачкано по една игра", то не е с цел "да се задоволят капризите" на тези, които ще я купуват! Това не са капризи - Това са Изисквания! А дали ще ги спазиш като разработчик.. - ами зависи само и единствено от теб - ако искаш, можеш да не се съобразиш и да фалираш проекта още в зародиш!
    Така наречените от теб "капризи" са жизнено важни за разработчика и той трябва горещо да благодари на "капризните" си фенове за тях. Ако не можеш да разбереш защо... не можеш. За бетите... не ти разбирам коментара, естествено, че смятам и държа всяка бета или демо, което съм решил да ползвам да е безплатно!
    Рядко съм виждал мнение, в което да не мога да намеря поне малка част с която да се съглася - е.. твоето е такова .
    Всичко нагоре е лично мнение разбира се и не те ангажира да се съобразяваш с него.
    Отплеснатите коментари за цигари и Поршета ще оставя без коментар - само искам да помоля да не ме съветваш каква марка цигари да пуша, да не преценяваш кое влиза към така наречените "жизненоважни" удоволствия за мен и да се придържаш към темата в бъдеще. Остави цигарите и колите настрани в тази тема!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #7

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Хм, може да греша, но платена бета не е ли леко в разрез със самата идея за бета версия. Прилича ми на "плащай да ми помогнеш да си отстраня бъговете в играта". Решението на канадците да издоят феновете не никак етично. Те знаят, че феновете са готови да платят и се възползват от желанието на феновете да видят играта, пък била тя и бета, и решават да изкарат малко кинти. Не нагло, ами БЕЗОЧЛИВО направо. Гавра със феновете на поредицата. Дано поне финаланата си струва. Като видях системните изисквания на бетата и се стреснах. Според пич от Ubi минималните за бетата ще са препоръчителни за финалната. А дано, иначе не е сигурно дали ще я играя.
    А, да и отново любимата на всички StarForce. Дано дотогава да излезе Daemon Tools с емулация на IDE, че иначе има да разкачам CD устройства. Ако DT 4.0.3 не е blaclist-ната отново, де.

  10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #8

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."



    Играта не е на "Ubi Soft", грешката е моя, за което съжалявам.
    Аз не съм фен на стратегиите, нито на поредицата.
    Просто ме подразни това, че "плюете" по нея и то заради няколко дена чакане.
    Знаете през какви стадии преминава създаването на една игра, колко хора са ангажирани, колко време се изисква за разработването й, колко неща се кърпят в последният момент - и това, че бетата е закъсняла само няколко дена, ви "озверява" тотално.
    Това не ми хареса - "злобата" в новината, Крис.

    Колкото до тези там 10-ина лева - честно, не вярвам, че някой от вас ще ги даде, за да пробва играта 2-3 дена преди другите. Знам, че е въпрос на принципи, но и времената се менят и никой не ни пита.

    Нищо лично, разбира се.
    Оттеглям се в покоите си.


  11. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #9

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Впрочем "плюем" не точно играта, а UbiSoft, за наглостта им и начина, по който експлоатрат феновете.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #10

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    IvO™, ти май не разбираш самата идея на BETA TESTING, на игрите. Ще повторя казаното от Raziel, за да ти е по ясно. При него на определна група от хора им се предоставя почти завършена версия на играта за определно време, като се задължават да не я пускат в интернет, дават. отдават или да пишат въобще за нея в интернет. Та тези хора, които могат да бъдат избрани фенове от цял свят или групичка от фирмата, денонощно играят игтата и я преиграват за да намерят къде играта не е недоизпипана или има грешка или не е оптимизирана. От тяхните усилия и знания се правят финалните поправки по играта преди да стане златна!!! Та значи примерно аз искам да съм бета тестер да помогна на моята любима поредица да бъде перфектна. Но не и този път, тоя път Някой Гаден КОСТЮМАР е решил, че и от това ще вадим мангизи, ПУК БУДАЛИТЕ пак ще ни помогнат да си оправим поне някой бъкийй в играта. Ами точно става опорочаване на идеята за помощ на разработчика от външни хора за довършване на играта!!!
    Ако си чел мой постове, относно играта съм заявявал не един път, че искам да си купя играта оригинална. Бих казал че с това си държание UBI Soft ще загубят много. все още мисля да си я купя оригинална, но ако е и на човешка цена за БГ 50 лева като направиха и с GUILD WARS.
    Надявам се, че ти стане ясно възмущението на хората от политиката на доене от такива фирми и защо хората са ядосани. Не е проблема във времето, а в начина на поднасяне.

  13. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    447
    #11

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Цената вероятно ще е между 80 и 120 лв
    причината както се сещате е в вносителя - той я взема на 14евро ...
    UBI са само маркетинговата марка - продавач (понякога възложител) - производителя е друг..Вероятноста те да са виновни с забавянето е малка..
    Бетата вероятно я има вече из руските сървъри.. само трябва да се потърси. Бета тестер може да е всеки, стига да отговаря на определени изискавния. Аз лично съм попълвал такъв формуляр, но за друга игра.. Мисля че много хора бъркат БЕТА с ДЕМО - демото е безплатно...
    Отделно от БЕТАТА често има прес релийз. От името следва да се разбере че е временна версия за писатели на ревюта и т.н. Такиви версии пристигат в представителството на фирмата в БГ преди да излезе офицялната версия - цел подготовка и рекламна кампания. Често Играта се стратира като дърпа стартиращ файл от интернет със име и парола, който работи няколко дена или определен брой часове..
    Никой не е длъжен да осигурява БЕТА на масовия потребител.. напротив.Бетатестерите попълват формуляр с който са съгласни с условията за нерапространение и огласяване на играта, откритите недостатъци и грешки.
    Появата и на платен сайт според личното ми мнение е вид бартер за последваща реклама във същия...търговски трик. Нека напомня рекламата "МОже да си платите сметката в центровете на нашите търговски представители (изброяват)....."

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #12

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    ...Не виждам какво мога да допълня, освен например смехотворните разсъждения на някакъв ръб от УбиСофт в официалния форум

    Иво.. много си объркан колега според мен... надявах се на по-трезви разсъждения от твоя страна...

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    39
    #13

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Че е кофти кофти е, че e подигравка подигравка е!

    Моята "версия" е че
    1. от Уби (отдавна не са "софт") са си "търговци на едро" и не им дреме за нищо друго освен за пари, а камо ли за феновете или за разработчиците на, които са поставили окови отдавна.
    2. от IGN (Собствениците на FilePlanet/3D Games/GameSpy/Direct2Drive и т.н.) са им обещали заради "услугата" да пуснат платена бета "ексклузивно", че ще им се "отплатят" със супер яко ревю за играта или процент или пормотинг по "големите" си сайтове ...
    3. Питали ли сте се що на ревютата в нета по "големите сайтове" хич не са обективни и само в "забутани" форуми има реални мнения! Май "търговците" като Уби наливат яко кинти за "скрита" реклама..

    Лично мнение!
    Й.

  17. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    447
    #14

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Ама много си прав. Рекламата продава - иначе няма да е толкова безумна лудницата за някакви "лайна". Едно време често се разочаровахме от очакваните неща - сега ВИНАГИ.. Всичко е реклама. В крайна сметка голяма част от доходие в мойто семейство идват от там...
    връщам се на бетата - това прочетох преди малко...
    Welcome to the Heroes of Might and Magic V open beta!

    Before going any further, please bear in mind that this is not a demo but real "work-in-progress" code. Many elements are far from final and some features have not been implemented in this build. For example, the Ghost mode could not be included and we're currently revising the battlefield size (you'll find below a more complete description of missing or unfinished elements). However, despite its limitations you should get a good idea of the gameplay.

    We hope you will enjoy playing Heroes V and look forward to reading your comments on the boards.

    Thanks for your help!

    Fabrice Cambounet
    Producer – Heroes of Might and Magic V
    Known issues and warnings:

    This version contains two multiplayer maps for your review.
    It does not contain any tutorial of any kind, there will be one in the final game.

    Technical

    • The game still contains technical bugs: using alt-tab intensively will crash the game for instance, and the sound may be choppy.
    • There is no chat feature during combat in Duel mode, and you can not leave the combat in Duel mode; you have to wait until it is ended.
    • The selected preset for the Duel may get ignored, and a preset from the previous game may be chosen instead.
    • Using game options like skip creature animation or Dynamic Battle in Duel may cause de-synchronisation and crash.
    • The requirements for the final game will differ from the requirements needed for this beta.
    • The AI has been disabled in this version to allow multiplayer games only.
    • The ghost mode has also been disabled as it is being redesigned, as well as the dynamic battles.
    • Creature stacks getting split automatically is a bug.
    • The Esc hotkey does not work in town interface.
    • "Wrong password" and "Server is full" messages in the lobbies are unclikable - use Enter or Esc keys
    • The chat messages may be doubled if one of the players enters the town interface.

    Gameplay

    • All texts are still in `broken English` and will be corrected.
    • The balance is not final in some areas, for instance on the `economic` side (the cost of things).
    • Some spells or abilities are not working as intended, for instance the elemental chain or the fire wall.
    • The battlefield size is not final, nor the amount of obstacles that you get.

    Visuals

    • The cameras are sometimes not final: you can get strange angles in battles, the camera limits are not final in some towns or on the adventure map.
    • Many interfaces are still in progress, most notably the duel mode interface and the build interface in towns.
    • A few visuals are to be corrected, for instance the lightmaps in the dungeon and haven towns, or the underground, or the way creatures are displayed on the map, or shadows.
    • Hero portraits are not integrated.
    • A few animations are not final: gremlins movement for instance.
    • Some creatures are subject to visual changes (textures tweak or model itself)
    • Creatures are not highlighted on the adventure map

    Audio

    • All sounds will be improved.
    • The music is in many places not final, the music design (how musics are chosen) is not implemented.
    • The mix is not final.
    Иначе казано много шум за нищо... поредното дългоочаквано нищо...
    ПС...
    Anyway, we'll get the beta on 26th for free.

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #15

    Re: Heroes 5 , или " Болните мозъци на UbiSoft...."

    Лошото в цялата работа, струва ми се, е че по стъпките на UbiSoft ще тръгнат още доста фирми. В един момент като нищо ще се окажем в "интересната" позиция да плащаме и за демо версийте. За wallpaper-и се плаща, защо не и за демо версия? Комерсиализъм и капитализъм. От цялата работа страдат феновете, но много от тях (явно) не осъзнават как правата им биват безмилостно погазвани. Цялата работа със StarForce е началото. Ама да нямаш еди кой си софтуер, ама да нямаш еди-какво-си, ама да имаш пък не-знам-какво-си. Хората, от желание да играят, правят всичко, което им се "нареди". Остава накрая и игрите и ТОЧНО определн хардуер да искат. А за StarForce, ами те щом сега това правят, един Господ знае какво ще слагат след време. На повечето хора не им пука, защото не им "вредяло на компа" и дори и да е скрито "щом е безвредно, е ОК". Само дето не са сигурни дали е безвредно, а си мислят така. По тази логика, в следващите игри може и ИСТИНСКИ троянци да вкарат, но стига да ги замаскират и хората да не осъзнават и да мислят, че е безвредно, няма да им пука. Това добитъчно поведение е много лошо. Ех, старите времена, когато игрите се правеха с кеф и любов и бяха за феновете, а парите между другото. Сега състоянието е трагично. Доближава се към катастрофално. Не само се бълват игри направни САМО С ИДЕЯ ЗА ПАРИ, а и компанийте прибявгат до нелегални методи на защита. Борба с пиратството ли? Това ако е борба с пиратството, аз съм трактор.
    Борба с пиратството е да дадеш на хората алтернатива, да се опиташ да разбереш какво, къде и как, а не сляпо да метнеш някакви космически цени и да чакаш парите да потекат. Проблемът е, че явно има достатъчно фенове, които да пълнят касичките, за да не им пука на фирмите за по-бедните играчи, които БИХА си купили играта ако можеха да си позволят. Може да съм много глупав, но все пак няма ли да е по-добре да сложат една реална и земна цена за всяка държава. дали няма да е по-добре вместо 3-ма души да купят игра по 100 лв., да я купят 20 души по 30 лв. или 40 лв.?* Но май съм си отговорил, явно вече имат нужните доходи и не им пука за останалите. После се карат защо хората ползвали пиратски софтуер и се "борят" с него. Е, винаги ще има хора, които да ползват пиратски софтуер, независимо колко струва, но има и много хора, които биха си купували легален софтуер стига да е на разумни цени. Тези, последните, са в доста патово положение. От една страна не могат да си позволят легален софтуер, а тогава е редно да се чувстват престъпници. Храни куче да те лае. Дано някой ден някоя фирма да сгафи толкова много, че дори и геймърите с промити мозъци (на които се казва "Дай!" и те дават без да питат и да се интересуват) да се усетят и да се окопитят.

    Съжалявам за дългото слово, нещо напираше в мен.*

    EDIT: Само забавих да спомена въвъ връзка с борбата с пиратството. Джон Кармак го е казал още преид време, че най-добрата защита е качественият софтуер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 16:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 15-01-12, 23:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 17:53
  4. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 10:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе