Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка
Vanko мисля че си наясно с този KOP много е важно целия климатик как се држи при зимни условия колко марки има със сходни по мощности и показатели модели а начина им на работа е съвсем различен не се заблуждавайте с този коп по документациите.
Дайкин като цяло са много добри климатици но тези цени които държат според мен са нечовешки трябва още да се постарят за да управдаят цената.
Здравей те ,преди 2 месеца ни сложиха дайкин F25 JTNS-W при полужителни температури климатика си топлеше повече от добре ,при зададени 25,26, градуса си ги достигаше без проблем :ole ,живея във къщта без изолация и със дървена дограма :taz ,от както паднаха температурите под -1 градуса климатика започна на всеки 45 минути да се влключва да размразява без да има видими причини за това ,тоест по външното тяло няма заскрежаване, процеса трае около 7-8 минути във момента на вън е -3 градуса и размразяването се включва през 27-28 минути :2guns: някой ще каже ли дали това е нормален цикъл при инвенторните климатици или трябва да викам техниците даго видят :bravo :help
-------------
Стаята която отоплявам е 16 кв.м при зададени 28 градуса на дистанционото и външна температура -3,-4 градуса във стаята сега е 23,5 24 градуса, климатика спира на всеки 27,28 минути да размразява.Това често спиране нормално ли е или има някакъв проблем със климатика: ::help
svetlio
Има проблем, но не е в климатика.......28гр.... :)
Мислих къде да публикувам този пост , и реших да е тук, а не в "ТЕРМОМЕТРИ"
Преди време писах , че климатика от подписа ми не държи зададената температура ,а то причината се оказа неизправен термометър.Вчера си купих нов - немски ,и се оказа , че машината си поддържа даже малко над зададената температура....
Тествах на -9* външна , зададох 26* , и си ги вдигна хаиванина....Е това е....успех на всички...
Ситуацията е следната:
При зададени 20*, температурата е между 20.8* и 21 .7*, в различни точки на стаята.Вентилатора е на 4-та степен.Климатика работи 10 мин. и спира за около 4 мин.Спира да духа ,също така спира и външното тяло да работи.
Та въпросът ми е -нормално ли е да спира да духа когато си почива, защото мисля че преди не спираше - духаше хладна струя докато паднат градусите достатъчно, за да се включи пак.
Датчик не позволява да се издухва въздух под определена температура. Просто сега като спре и топлообменника явно бързо се охлажда и ако духне ще е доста хладно. Затова не духа. И моя така прави.
От 2 месеца ползвам Daikin S-28JTNV.Работи много добре-през целия декември не е спиран-сметката за ток на цялата къща бе 79лв.Дистанционото е на японски но това не е проблем,защото климатика е супер елементарен и опростен-няма никакви екстри и бутоните на дистанционото се запомнят лесно.Аз съм във Велико Търново и цяла седмица е около -12-15 градуса,
но климатика си работи без проблем на 22градуса,стаята е 20кв.м.Модела не е 100 волтов,ами 200-така пише на вътрешното тяло!
SVILEN66-- а през колко минути се включва да размразява при тези ниски температури?
Днес при 0 градуса вище на какво попаднах та взех че го снимах щото си е за срам с тази машина която е преоразмерена хората вътре умираха от студ единия не работи както и малкия защото са в други помещения които не се ползват.
http://picfront.de/d/Uc343u3Z/14012009073.jpg
Моля за вашето мнение! Кой от двата е по-добър FTXS/RXS35G или FTXG/RXG35 UX? За едно и също помещение от 24 кв.м на височина 2.50 м. Изолация ,ПВЦ, тухла, южен.
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Днес при 0 градуса вище на какво попаднах та взех че го снимах щото си е за срам с тази машина която е преоразмерена хората вътре умираха от студ единия не работи както и малкия защото са в други помещения които не се ползват.
http://picfront.de/d/Uc343u3Z/14012009073.jpg
Окото ли ме лъже, или са леко наклонени напред? Щото ако е така и отвора за оттичане е отзад...
Моят климатик наистина се справи с ниските температури идеално.Слабите му страни са тъпия дизайн много елементарно дистанционно липсата на каквито и да било екстри но да не забравяме и цената му 48000 йени-е тука го платих двойно но това е друга тема.Модела е Daikin s28 JTNV.
Daikin S25FTRS URURU SARARA ,при тези ниски температури в хол 21 кв.м се справи перфектно.При зададени 24*,в стаята термометъра показва 24. Косумацията на ток в най студените дни,според това което се отчита на дистанционното достигна до около 500w/h
Някой заглеждал ли е сайта на Дайкин Европа напоследък? Прави ми впечатление, че липсват конвенционалните климатици. Да не би да приключват с производството им?
http://www.daikineurope.com/product/...om/default.jsp