Някой ползвал ли го е? Има ли лични впечатления от него?
Някой ползвал ли го е? Има ли лични впечатления от него?
Ти пък си задал един въпрос... Естествено, че ДА. Това е Дайкин.
Според мен това е най-добрия климатик който може да се вземе ,заедно с Мицубиши
.Производство за европейския пазар .Бях се огледал в него ,но в последния момент си взех Уруру-Сарара, FTXR 28 E .Освен овлажняване и изсушаване ,за да го взема натежа и факта , че от магазина ми казха, че е произведен в Япония,а FTXS25D в Белгия или чехия. Не, че има кой знае кво значение , щото погледнах тука как се контролира качеството дори и в Eвропа...
http://images.google.bg/imgres?imgur...%2B500%2B%25D1
.....Предполагам си се поровил в гугaла, но можеш да погледнеш и това.http://images.google.bg/imgres?imgur.....Обърни внимание на на ...Гарантирована работа в режиме обогрева при наружных температурах до -15 градусов Цельсия ....Има модели които работят до -20, дадено им от производителя.
FTXG също е произведен в Япония, не че си сбъркал с Уруру Сарара-та, но има доста да чакаш докато го изплатиш от икономии.Първоначално публикувано от 220voltov
Това овлажняване и изсушаване на Уруру Сарара как е реализирано ? Идеи?
Тук е показано много добре.http://images.google.bg/imgres?imgur...%3Dbg%26sa%3DN Просто изгледай рекламните видео-клипове..Първоначално публикувано от muchoto
Верно ,че е много пари , но и не всичко е само в икономията.Значи аз затоплям и ще охлаждам почти 29 квадрата помещение,което е фактически две стаи.20 кв. хол-всекидневна и преходна 9 кв. спалня, разделени с голяма двойна врата, която се отваря точно срещу вътрешното тяло на климатика.Помещението е под буквата -Г-.Апартамента е южен,зимата топъл,лятото не се живее от жега.Климатика ми е 28-ца.С монтажа ми излезе 3160 лв. Та,като реших да се климатизирам,започнах аз да гледам марката Самсунг,после Мидеа и накрая се спрях на Хитачи 14-ка инвертор, топли до -20.Отидох в магазина, попитах продавача и той ми каза , че е тествал лично тва Хитачи на -17 градуса и ми казва ...бръмчи трещи ама топли...Тва бръмчи трещи ,може само емоционално да го е казал човека ,ама аз го взех на сериозно.Все пак външното тяло ще се слага под моя прозорец и над тоя на комшията и кво правим лятото като хората отдолу си проветряват ,а моята машинка бръмчи и трещи... За климатик бях събрал вече 1000 лв.По стечение на обстоятелства август ни пропадна почивката и останаха още 1200 лв.Значи дилемата ми беше някаква 25-ца или 35-ца за тези 29 кв на 2.7 височина. После твърдо се настройх ,че ще е 35-ца щото от нета не успях да намеря 28-ца и за да не овисна с мощностите.Гледах в нета, Мицубишита ,Тошиби,Дайкин.... И нали знаеш човешкото око ненаситно , лека полека се настройх , че така и така ще слагам клима и ще пробивам стени и за да не си създавам проблеми за в бъдеще с тях ,отидх на топ-моделите. ...Да ама ти знаеш топ-моделите 35-ци кви пари са .След това чак научих за Уруру-Сарата и се разрових кво преставлява .Преди време се бях оглегдал във въздухоочистителите щото жената има алергия към домашен прах и влага и по-специално Даикин.Пак прегледх тези очистители и забелязах, че в тях и в Уруру-сарара има някъв електронен стример който е остновния извършител на най-финното пречистване на въздуха. Като добавим и тая джаджа с овлажняването ,изсушаването и аспрацията просто си вкарарах в главата , че след време няма да си простя ,че не съм дал още 600-700 лева за да взема тая 28-ца ,която отдава номинални 3,6 и максимални 5 киловата , СОР 5.1 и напълно паства на моето помещение.. .....Сега малко се чуствам като на свинче звънче,щото колата ми по евтина от климатика ,ама с ръка на сърцето казвам, че съм доволен от машинката и в никакъв случай разочарован от избора си. ...Да чукна на дърво... И за да не подведа някой с тая 28-ца за 29 квадрата,ще подчертя ,че апартамента е южен и топъл.В съседната също вътрешна , но неотолена стая е 15 градуса при -4 навън.Първоначално публикувано от Julian
Как само са връзвате на рекламите за тия "филтри", просто не може да бъде!
Щом казваш че всеки Дайкин си заслужава, намери нещо за това чудо на техниката DAIKIN FTX/RX 35, дето струва 700 лева , за тия пари и хубава Мидея няма.Първоначално публикувано от blue1
Дори и да е стар модел,Чешки или Белгийски, със стария фреон и да е с нисък СОР, все пак ще супер,в този ценови клас!
Изрових цялия нет и го има само в няколко Таджикистански сайта и почти никакво инфо
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09003746
220 волтов ти ме разби с това че климатика ти е по скъп от колата ами ако имаш 3-4 стаи за топлене с климатици навсякъде?
Абе не разбрахте ли, че този климатик в Техномаркета е фалшив. Затова и не го продават. Стои си във всклада. Вносителитре на Даикин са го проучвали този климатик. То вероятно преди време е имало и други бройки, които са продадени. Ако си беше читав Даикин все някой вътрешен щеше да го прецапа за себе си.Първоначално публикувано от rsvr
Вчера на обяд го монтираха от Атаро Клима. До този момент мн добре . Да видим за напред как ще е.....
...Честито ... и със здраве...Първоначално публикувано от imrahil
10x volta, благодаря и на всички, които споделят знания и опит във форума. По един или друг начин хората, които изказвахаПървоначално публикувано от 22ovoltov
мнения тук ми помогнаха за избора....дано да е бил сполучлив...и дано споделянето на моя опит от тук нататък да е полезен за
някого....