Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
да ми бъде простено!!! имам уважението ви но понякога не знам как стават нещата!!! не съм от техно поколението и просто се уча във движение!!! :) съжелявам че не го правя както трябва:)
- - - Обновено - - -
necata2 - благодаря ти!!! и за клапите където ме светна!!! един градус не бий куче:)твоят вариант и аз си го мислих първо. един във хола по мощен и да отоплявам и спалнята. ама зимата се ползвам повече спалнята като когато почивам отварям вратата към хола и го отоплявам. камината ми е във спалнята. но както писа по напред ще го шибна този във спалнята,ще вида как ще се държи,колко ще харчи без изолация и тогава ще преценя какво ще ми трябва за хола. а този ако не ме устройва за 16 кв. спалня ще го метна
във стаята 12кв. която е във процес на санирване. а бе тъмна материя ми е това:)за първи път чета толкова и се ровя и обменям мнения преди да купя нещо:)
Отскоро се сдобих с втори подов Дайкин 25ца.Първият ми е 35ца.Та забелязах интересна разлика между двата.35цата,когато работи в режим вкл.изкл. не спира вътрешния вентилатор,докато днес видях,че 25цата го спира.Въпроса ми е на какво се дължи тази разлика?
... Искаш да кажеш, че не спира изобщо външния вентилатор? Това не е нормално?
... Сега виждам, че не съм прочел внимателно, ти питаш за вътрешния. Предполагам е въпрос на софтуер. По-новия явно е решен да спира.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
... Искаш да кажеш, че не спира изобщо външния вентилатор? Това не е нормално?
... Сега виждам, че не съм прочел внимателно, ти питаш за вътрешния. Предполагам е въпрос на софтуер. По-новия явно е решен да спира.
Дали е въпрос на софтуер,или това е разлика м/у 25ца и 35ца?
Трудно ми е да ти кажа, защото нямам преки наблюдения за работа в този режим. Но предполагам е софт. Тук има хора с такива машини да споделят. Аз като монтирам, пускам, тествам и си тръгвам. Нямам спомен за вентилатора.
И двата спират при отопление, при охлаждане не спират.
Аз имам подова 25-ца която не спира вътрешния вентилатор в режим отопление, на вътрепното тяло пище произведено 2007г. Моя кум си купи също подова 25ца миналата година, неговата спира на отопление и на вътрешното тяло пише произведено 2010.
Извода е, че новите подови дайкини спират на отопление, което е предимство пред старите.
Аз имам две 25-ци от 2008 и 2012 г. и на двете спира вентилатора.
На 50-ката спира вентилатора.Без да съм сигурен мисля че и долната клапа се затваря.
Аз седя 3 години на 20 см от моята 35 и съм сигурен,че никога не е спирал вентилатора на отопление,което е малко дразнещо понеже заради това в преходните сезони често духа студено.Като видях,че на новата 25ца спира вентилатора направо се зарадвах.
На 35-ца 2010г.се затваря долната клапа,но вентилатора не спира ами минава в такава скорост,че не духа ами върти колкото да отчита датчика.
Явно има нещо гнило с тоя вентилатор. Някой корифей да каже може ли да се управлява това поведение. Искам на моя подов да спира вентилатора.
Моите 25ца и 35ца и двата 2011г на вътрешните тела спира вентилатора при он/офф и отваря и затваря долната клапа.Решението със долната клапа при мен е, изключване от копчето и механично отваряне до половината.Така се затваря само ако изключиш климатика или спре тока.Но поне не ме буди нощно време.
25-ца от 2011 спира вътрешния вентилатор(онуй чудо дето се върти отзад) при он/офф. Ако има значение настроен е само на горна клапа.
Здравейте, колебая се м/у FVXS 50 /подов/ и SRF 50 ZJX-S /подов/ на MHI. Помещението ми е около 32кв.м, западно, 9кв.м нова дограма, няма друга външна стена. Бихте ли ме посъветвали относно избора? Благодаря предварително.
- - - Обновено - - -
Никой ли няма наблюдения върху подовия на Мицубиши, как се държи спрямо Дайкина?