Ами не-изкара 5 зими що- годе базшумно.Отделно -никакъв проблем с отоплението. Просто тази зима започна да дрънчи ужасно.В допълнение ,при нас почти постоянно има мъгли,а те както знаем тормозят климатиците.
Преглед за печат
климатик не се се взема да не шуми,а да топли и харчи малко.Иначе има страхотни безшумни уреди............
Това имах пред вид, че знаете защо сиестата не става за отопление при нормални зимни условия. Що-годе върши работа в ясно и хладно време.
Biro (във връзка със спирането на климите при проветряване): Проучвал ли си няма ли към подовия дайкин възможност за контролер при отваряне на прозореца климатика да спира автоматично. В една офис сграда е направено така: при отваряне на прозореца вътрешните подови дайкин тела(централна климатизация) в стаята спират и при затваряне на прозореца тръгват след няколко секунди до към 1-2 минути, като се помнят настройките. В стаята има един пулт за управлението на температурата. Към самия прозорец има магнитен датчик (от сорта на рид ампулите). Удобна е такава автоматизация при проветряване ако е на разумна цена като алтернатива на дистанционното.
Не съм проучвал, честно казано не ме интересува. Просто натискам едно копче на дистанционното и отварям прозореца. После затварям и натискам същото копче. Сутрин и вечер, не е чак такъв проблем.
Тая джаджа се използва най-вече в хотелите, за да не могат гостите да отварят прозорците и да излизат, а климатика да бичи. Явно доста често се случва.
Виждам, че Дайкин са пуснали нов модел подов климатик 2017/2018 FVXМ 25/ 35/ 50.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28114&stc=1
Знам, че е рано още за впечатления, но бих се радвал да споделите поне мнение по техническите характеристики.
Аз съм пълен лаик, но така на пръв поглед, в сравнение с FVXS25F Professional, ми изглеждат доста сходни - еднакъв капацитет на охлаждане/отопление, почти еднакви COP/EER еднакви децибели, еднaкви тегло и размери на външни / вътрешни тегла, еднакъв външен вид (поне от снимките, което виждам).
Новият има малко по-голям дебит на вентилация и е с R32. Предполагам и софтуерно подобрения има някакви.
И нещо друго, за което се чудя - как стоят нещата с кондензната тръба на подовия климатик? Логично е да има наклон надолу, така че да се изтича. Означава ли това, че и главните тръби също е препоръчително да влизат на нивото на пода? Питам понеже съм на последен етаж и бих искал външното тяло да е на покрива, а ако излизат тръбите близо до тавана от вътрешната страна ще е по-добре (поради спецификите на терасата), но отдруга страна ще трябва пък втора дупка за кондензната тръба.
Дренажа и медните тръби не е задължително да са заедно.
Има и вариант с допълнителна помпа за конденза.
Да, виж за помпичка не се бях сетил, но май няма да е така понеже е допълнителен разход, гледам че по 100-ина лева вървят и нагоре.
И издават допълнителни шумове. А после имаш още нещо за което да мислиш .....дали няма да спре да работи?
Мнения за този климатик Daikin -FVXМ35F / RXМ35М9
Здравейте.Купих този климатик и нямам кой знае какво наблюдение, но първите са, че всякаш не духа много топло.Не се чува и да се напъва външното тяло.Малко ме притеснява дали нещо с монтажа не се е объркало или просто толкова са му възможностите.Правя сравнение с японски паносоник който духа жега като калорифер.Още е доста нов и нямам кой знае какви наблюдения но ще пиша пак по нататък.
Първо - включил ли си го на режим отопление? Предполагам не си включвал разните еконо функции и т.н.?
Второ - вдигни на 30гр. от дистанционното и остави на авто вентилатор. След около 15-30мин. провери струята пак и сподели.
Така включен е на режим отопление, не е включван икономичен режим, вдигах го на 30 градуса по целзий + power full и след 10 мин. духа топло но очаквах да е по добре от панасоника а то не е, ми е и далеч от него а температурите навън са все още доста високи.И те така те.