3 Прикачен файл(ове)
Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
Значи твърдо стои на 21 зададени и би трябвало да не е бутан. ето от днес:
за утре ще пробвам само sailent което би трябвало да ограничи компресора - след 48 часа я вземам за темперирана стаята.
иначе е чуствителен - отвори ли се вратата и почва да духа и дори вдига степен на перката.
вижда се и как за половин градус и почва да бачка като инвертор.
може и да смъкна половин градус спалня е все пак, по към 20 21 градуса е по добре. но айде вдругиден. по 1 нещо на 24 часа.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42151&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42152&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42153&stc=1
Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
И моят бичи он/офф. Аз ватметър вече нямам на Дайкина. Не го разбирам какво прави, а и не го следя вече. :)
Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
По графиката от 4 до 11 часа само Неми се връзва там вдига по висока мощност и спира, през другото време он оф е на много ниска мощност тръгва на 130 140 вата държи ги известно време и спира. Или мястото за монтаж или помещението още е топло
Отговор: Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
По графиката от 4 до 11 часа само Неми се връзва там вдига по висока мощност и спира, през другото време он оф е на много ниска мощност тръгва на 130 140 вата държи ги известно време и спира. Или мястото за монтаж или помещението още е топло
помещението беше паднало на 20 градуса, вижда се в началото - пуснат е климатика на 19-ти в 8 сутринта, темперира , после напича от 12 до 15 часа и двата дни , явно се претопля. пиковете на 20ти преди обяд са от отворената врата към коридора.
а бе може и да излезе че работи ок. ще намеря оптималната температура и скривам дистанционното - дал съм онекта и на девойката но стига да не преотопля не вярвам да го пипа , също съм обещал да не го спираме, въпреки че паля към 20-ти ноември чак за постоянно.
може и да се случат нещата. трябва да сложа сензор на вратата да се вижда кога е отворена на графиката :)
вдига степен на перката на горе почти веднага щом се отвори врата до 30 секунди до минута почва да развърта.
отивам да пусна тихия режим на външното.
Дайкина не обича много смяна на градуси и често включване/ изключване от ДУ. Ползва различни алгоритми, при тези преходни режими. Ако поработи едно денонощие, ще си влезе в режим и ще поддържа точна температура.
Има ли дефроси ве вече ?
А честити да са ви!
Гледам на колегата на графиката има един в 4 и нещо :thumbsup:
при тези външни температури 2 часа в денонощието е работил като инвертор .. останалото време е он офф с развъртания докъм 500 вата ,нещо .. не е както трябва .. особено през нощта при температури под 5 градуса предполагам ,е он-офф ? а това с претоплянето с 2-3 градуса също е неприемливо ,айде сега ще го коригираш от менюто ,после лятото пак ще го коригираш че и на охлаждане да е ок ,и така всяка година ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
при тези външни температури 2 часа в денонощието е работил като инвертор .. останалото време е он офф с развъртания докъм 500 вата ,нещо .. не е както трябва .. особено през нощта при температури под 5 градуса предполагам ,е он-офф ? а това с претоплянето с 2-3 градуса също е неприемливо ,айде сега ще го коригираш от менюто ,после лятото пак ще го коригираш че и на охлаждане да е ок ,и така всяка година ?
Настройките на отопление и охлаждане се запазват. На охлаждане си седи на предпочитаните градуси, както и на отопление. Аз градуси не пипам нито на охлаждане, нито на отопление. Такива развъртания не си спомням. При външни +5-6 тръгва и работи на 70-90W, стига максимум до 170-180W, след което изключва.
Стенната нова перфера при мен като закове 140 150 вата неги променя много часове, пробвано от 18 до 2 градуса външна. Тази събота и неделя ще я наблюдавам пак и ще пиша
2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
температурите паднаха, дойдоха и първите дефрости.
още не тика инверторно - задание 21 с -2 корекция от менюто.
ето малък упдейт от мен. хоме асистентие се сблъскаха нещо и последните няколко дни даните са ужас, но днес стават.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42216&stc=1
ето го и дефроста в 3 - шумен - клапата въртя , къркори - събуди ме. 7-8 минути като гледам. може и да съм оставил вратата отворена после.
има още един дефрост към 6-7. колата ми показа -4 сутринта. така че е абсолютно нормално. 3 часа дори е прекрасен резултат.
още инфо тръбният път е 5м и не чувам нищо от външното. така че каквото и да се е чувало е само от вътрешното.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42217&stc=1
Цитат:
…ето го и дефроста в 3 - шумен - клапата въртя….
Новия подов мести клапата при дефост ли…??
При теб явно бързо претопля помещението, може и на подовата датчика да е с по малък хистересис.Пробвай му задай ръчна по висока скорост скорост 2ра да речем, ако прави топъл джоб до него и да го лъже.На стенната при мен, да почне да изключва трябва температурата в приложението от неговия датчик да е с 3 градуса над зададената, което при мен се случва само при външна 15-20 градуса. Дефроста го виждам точно в 3 и 7 малко, но като е изключил няколко пъти си стават 4 часа работа на компресора най вероятно. Вътрешното на новата подова мисля е същото, само външното е ново.
Мести се долната клапа при дефрост, писал съм и аз за това. И да, шумна е. Аз я изключих от буксата още миналата зима, точно поради тази причина.
Трите термометъра са на 0м в/у климатика , на 2.5- 3м до кревата ми, и на 4м циян-а от климатика до вратата , като е на 40см от пода и просто е по-ниско. но още не са на една и съща височина, все нямам време да ги лепна по стените 2-та.
На по висока скорост ще преотопя. стоплена е стаята - потдържа си температурата. когато се отвори вратата се раздвива бързо и минава на по-висока скорост.
Ще вида коя клапа се мести и евентуално да я изключа. Един ден го държах на долна клапа - но пак го върнах май става по-шумен. някой път котката затваря горната клапа като скочи отгоре му...
обикновено сутрин в седем като се разтикаме и остава вратата отворена и за това всички набиранки са да стопли коридора , който на обяд се напича и почва да топли и той спалнята...
22 дни съм на топлене - 52 киловата. 2.4 киловата на ден за да потдържам 22 градуса в положителни температури от 0 до 10. което си е по 100 вата на час. средно - за това и така бачка на он-офф явно.
малко съм разочерован - трябва да видя как да изолирам.
Долната клапа се мести. Изключваш от щепсела, докато работи, за да остане в отворено положение. След това разглобяването, за да стигнеш до моторчето на долната клапа е елементарно и интуитивно. Сам писа, че средната консумация е ниска. Един съвет, махни ватметъра. Аз вече нямам. Машината не се разбира какво прави, кога тръгва, спира и т.н. Тия ватметри в някои случаи повече пречат, отколкото помагат.