Резултати от 1 до 7 от общо 7
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By pippo

Резервни части / турбина / Daikin

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Резервни части / турбина / Daikin

Здравейте,
    В къщи имам две стари машини FTXS35G / 20G, които бяха монтирани в далечната вече 2010 от един измамник от форума (Иван - Ванко68), който в онези години трупаше изключително много хвалби и коментари тук. Аз поне си получих климатиците (за разлика от доста завлечени), но още от ден едно останах без гаранция и това ме принуди през годините да си правя сам обслужване. До момента не съм имал проблеми, но сега имам нужда от турбина за единия климатик и се обръщам към Вас за помощ.
    Има ли как в България да се закупи турбина с номер 1839960 (щампа върху турбината qcl9761mb), размерите са D=98mm, L=608mm.
    На текущата отвора за застопоряващ винт е разбит, а не мисля, че заливане с течна стомана (епокси) и нова резба, ще бъдат трайно решение.
    Поздрави на всички и честит национален празник.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Резервни части / турбина / Daikin

Ако проблемът е само в резбата, съвсем спокойно може да се нареже нова с един размер отгоре.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Питай вносителите - Атаро, ММС. Ако не - вярно е на другия край на света, но пък уж бързо ще дойде:
    https://www.ebay.co.uk/itm/267258046297

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Варианта със следващ размер резба беше първата ми идея и за момента евентуално единствена :-)
    Оригиналната е М4, навих М5, имам имбусни ботове от неръждавейка, пробвах с финна везна, разликата между оригиналния винт и новия е 1.1гр срещу 2.5гр. Не знам дали ще окаже влияние на баланса на турбината. Отделно ми се вижда малко халбата тази резба, на М5 едва ли има повече от 3-4 завъртания, ще трябва да се сложи осигуряване на резбата.
    Като гледам скобите, които са поставени при калибрирането, явно нещата са до грам, два, с разлика че болта при мен е в центъра на цилиндъра, а разликата в ламелите, поради което се слагат тези тежести са в периферията.
    Ще пробвам утре с Атаро и ММС, линка горе и аз го видях, но турбината е в Австралия, минимум 2 месеца с освобождаване от митница :-)
    Има още няколко сайта, но всички във Франция или Италия.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Ползвай стопорен винт М5
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от espace Виж публикацията
    Ползвай стопорен винт М5
    Не се бях сетил, ще се разходя утре до Евроболт, би трябвало с малко осигурител за резба да заспят нещата.
    Благодаря.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Реших да проверя каква е цената на нова турбина при вносител - 73лв без ДДС, което изглежда изгодно на фона инфлацията в България.
    Резбата която навих така и не ми вдъхваше доверие, една идея по хлабава идваше, естествено че можеше да ползвам осигурител за резба, но в крайна сметка този климатик върши чудесна работа в дома ми 15 години, така че купих нова турбина. Нова втулка - 10лв, основно почистване и съм готов за отоплителния сезон.
    Оставам малко информация за частите, ако на някой му се наложи в бъдеще:

Вътрешно тяло: FTXS35G2V1B
    Турбина: Pari ID: 1839960, Диаграма: C1
    Втулка: Part ID: 156867J, Диаграма: F10-2, Артикул: Vibration Absorber
    Държач на втулката: Pari ID: 1840179 - Диаграма: F10-1 , Описание: Mounting Plate

Поздрави,
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Резервни части за Самсунг ТВ
    От Kamen666 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 07-01-19, 21:46
  2. Резервни части от Англия.
    От marksman във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 07-12-12, 12:03
  3. Резервни части за Panasonic
    От astonbg във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 24-12-11, 09:43
  4. магазин за резервни части
    От zorbata във форум Аудиотехника
    Отговори: 5
    Последно: 04-11-10, 08:42
  5. Софтуер за резервни части за Мерцедес
    От skaishev във форум Автомобили
    Отговори: 1
    Последно: 28-02-07, 23:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе