Flash Streamer на въздухопочиствател (нещо дето събира прах) ако е чист звучи като съскане малко. И е високочестотно. Не знам дали на климатиците изпълнението е същото.
За MC70L говоря. Над него имам наблюдение, но не и над климатик. Самия флаш стриимър не събира прах определено
Той колегата ви каза, че “..Стриймърът не издава звук. Действието на тази функция не знам дали е доказуемо изобщо.” ,
ама вие стриймъра, че стриймъра….
Гледам и ръководството на стр.10, и там са се объркали нещо, уж издавал звук, пък на ниските степени на вента спирал.
Моят модел е MCK70YV, с овлажнител. Чува се идентично с климатика. Би трябвало технологията да е еднаква. Вече какво количество може да пречиства едното и другото, не мога да кажа. На най-ниската степен на вента при климатиците - не бачка.
Колеги съфорумци знам че въпроси за избор на климатик се задават в съответната тема. Но смятам че моя въпрос е по-скоро съпоставка м/у моделите а не какво би било по-подходящо в моя случай за това и го задавам тук.
Доста роднини и приятели имам със стари и нови машини МЕ тук там и ГЕНЕРАЛ и преди години поне за мен избора беше ясен МЕ и това е ,познати с машини на по 12 години работят и не се чуват. И сега като чета за новите проблемите и дефростите им явно не са най-добрия избор.
По някаква причина аз допир с Дайкин никога съм нямал ако съм имал е било на някоя вила,хотел и не съм обръщал внимание защото дизайна никога не ме е грабвал. Да но ето че одъртявам почвам да гледам други неща комфорт,показатели,надежност. Не съм от хората който ги будят дефростите и да ме дразнят спал съм доста в стая с МЕ зимата на под -10 баш срещу климатика и нито съм разбрал нито съм чул нещо
За МХИ модела им дайманд научих от форума обобщено това което ми прави впечатление е тежкото външно тяло добрите показатели и всеизвестния проблем с скърцащите клапи и някакъв проблем с тракане на турбината.
Така стигнах и до дайкина перфера който всички много препоръчват изчетах цялата тема и все още не мога да изградя мнение дали е по-добър вариянт от МХИ Даймонд. Говорим за размери 7000/9000 BTU
Направих една малка табличка за сравнение на моделите и като показатели МХИ са по-добри но знам че не всичко е показатели. Моята логика е че МХИ външното тяло е по-тежко следователно има по-голям компресор или по-голям топлообменник или просто има повече материал валидно и за вътрешното тяло. Едно от основните неща което не разбирам е дали всички препоръчват Даикин Перфера защото е малко по-евтин или просто е по-добър. Защото в много случай се е случвало при подобна дискусия водещ фактор да са парите дори и разликата е малка. И понеже темата е за Даикин ще съм много благодарен ако просто се напишат какви са плюсовете на дайкина не само като параметри. Единия който виждам е че приложението им за wifi изгледа 10пъти по-добре от това на МЕ и 20 пъти по-добре от МХИ
И двата имат своите плюсове и минуси. Най-обобщено, за по-малки и топли помещения, Перферата е машината. За по-големи или студени помещения - MHI ZSX. Пиша го като собственик и на двата модела.
ross, да не си взел стенна Перфера? Колегата май за нея пита.
Подовия е друга бира от към комфорта, ама нали “одъртявал”, та може и да се заинтересува ….