Страница 11 от 14 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 202
Like Tree146Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Отговор: Re: Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от daimyo Виж публикацията
    Само от операции с дистанционното мести клапите
    Здравейте,
    при този модел на охлаждане могат ли клапите да се настроят от дистанционното да духат надолу към пода на помещението?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Цитат Първоначално публикувано от Leo_P Виж публикацията
    Здравейте,
    при този модел на охлаждане могат ли клапите да се настроят от дистанционното да духат надолу към пода на помещението?
    Да. Положението на клапите може да се наглася ръчно

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от daimyo Виж публикацията
    Да. Положението на клапите може да се наглася ръчно
    И могат клапите да се завъртят да сочат пода в зоната под вътрешното тяло, за да духа климатика под него?

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Мусака не може да прави проверено.
    rosswen одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Мусака не може да прави проверено.
    точно това ме интересуваше. БЛАГОДАРЯ!

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Ама аз това го разбирам, че няма да духа вертикално надолу.
    Абе най-добре daimyo да го нагласи максимум надолу и да го снима странично.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Flash Streamer на въздухопочиствател (нещо дето събира прах) ако е чист звучи като съскане малко. И е високочестотно. Не знам дали на климатиците изпълнението е същото.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    Flash Streamer на въздухопочиствател (нещо дето събира прах) ако е чист звучи като съскане малко. И е високочестотно. Не знам дали на климатиците изпълнението е същото.
    Същото е, ама не знам да събира прах. Аз имам и подова Перфера със стриймър, и пречиствател на Дайкин. Издават сходни звуци.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2006

За MC70L говоря. Над него имам наблюдение, но не и над климатик. Самия флаш стриимър не събира прах определено

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Той колегата ви каза, че “..Стриймърът не издава звук. Действието на тази функция не знам дали е доказуемо изобщо.” ,
    ама вие стриймъра, че стриймъра….
    Гледам и ръководството на стр.10, и там са се объркали нещо, уж издавал звук, пък на ниските степени на вента спирал.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Моят модел е MCK70YV, с овлажнител. Чува се идентично с климатика. Би трябвало технологията да е еднаква. Вече какво количество може да пречиства едното и другото, не мога да кажа. На най-ниската степен на вента при климатиците - не бачка.
    bobivg одобрява това.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Колеги съфорумци знам че въпроси за избор на климатик се задават в съответната тема. Но смятам че моя въпрос е по-скоро съпоставка м/у моделите а не какво би било по-подходящо в моя случай за това и го задавам тук.
    Доста роднини и приятели имам със стари и нови машини МЕ тук там и ГЕНЕРАЛ и преди години поне за мен избора беше ясен МЕ и това е ,познати с машини на по 12 години работят и не се чуват. И сега като чета за новите проблемите и дефростите им явно не са най-добрия избор.
    По някаква причина аз допир с Дайкин никога съм нямал ако съм имал е било на някоя вила,хотел и не съм обръщал внимание защото дизайна никога не ме е грабвал. Да но ето че одъртявам почвам да гледам други неща комфорт,показатели,надежност. Не съм от хората който ги будят дефростите и да ме дразнят спал съм доста в стая с МЕ зимата на под -10 баш срещу климатика и нито съм разбрал нито съм чул нещо
    За МХИ модела им дайманд научих от форума обобщено това което ми прави впечатление е тежкото външно тяло добрите показатели и всеизвестния проблем с скърцащите клапи и някакъв проблем с тракане на турбината.
    Така стигнах и до дайкина перфера който всички много препоръчват изчетах цялата тема и все още не мога да изградя мнение дали е по-добър вариянт от МХИ Даймонд. Говорим за размери 7000/9000 BTU
    Направих една малка табличка за сравнение на моделите и като показатели МХИ са по-добри но знам че не всичко е показатели. Моята логика е че МХИ външното тяло е по-тежко следователно има по-голям компресор или по-голям топлообменник или просто има повече материал валидно и за вътрешното тяло. Едно от основните неща което не разбирам е дали всички препоръчват Даикин Перфера защото е малко по-евтин или просто е по-добър. Защото в много случай се е случвало при подобна дискусия водещ фактор да са парите дори и разликата е малка. И понеже темата е за Даикин ще съм много благодарен ако просто се напишат какви са плюсовете на дайкина не само като параметри. Единия който виждам е че приложението им за wifi изгледа 10пъти по-добре от това на МЕ и 20 пъти по-добре от МХИ

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

И двата имат своите плюсове и минуси. Най-обобщено, за по-малки и топли помещения, Перферата е машината. За по-големи или студени помещения - MHI ZSX. Пиша го като собственик и на двата модела.
    ccankov73 и Ivanskin харесват това.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

ross, да не си взел стенна Перфера? Колегата май за нея пита.
    Подовия е друга бира от към комфорта, ама нали “одъртявал”, та може и да се заинтересува ….

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    ross, да не си взел стенна Перфера? Колегата май за нея пита.
    Подовия е друга бира от към комфорта, ама нали “одъртявал”, та може и да се заинтересува ….
    Не съм, но съпоставката ще свърши работа. Иначе, подовия, в комбинация с новото външно изглежда перфектна комбинация. Въртят ми се едни мухи, ама ще видим. Чакам отзиви от един приятел с новата машина, той няма да ме подведе.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 14 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе