Резултати от 1 до 4 от общо 4

Климатизация - за 100 и 220 волтовите модели

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    3
    #1

    Климатизация - за 100 и 220 волтовите модели

    Здравейте на всички в този форум!
    Понеже съм нов и ми предстои закупуването на климатик, който ще използвам най-вече за отопление през зимата моля за вашите мнения и съвети.
    Помещението което ще отоплявам е хол 20м2 и кубатура 52м3. Изложението е изцяло източно, без изолация и без външни щори. Дограмата е двойна дървена. Апартамента е тухлен. Днес ходих по магазините отново да сондирам мнение, но явно много от продавач консултантите са сложени просто формално, но не и да дадат очаквани от клиентите отговори. Немога да скрия, че съм симпатизант на климатиците Daikin. В сайте на термоклима много харесах хиперинверторните модели. Очевидно за това помещение климатика трябва да е 12-ца и за предпочитане инверторен тип. Делемата е каква марка да е, какъв модел и какво производство. Климатик Daikin произведен в Белгия му искат 1700лв с КОП 3,41. Долу горе толкова върви и мицубиши. Попаднах в един магазин сервиз в който предлагат изцяло само японски нови и втора употреба климатици с голям асортимент от марки и модели. Климатиците са на 100 волта като поставят и трансформатор за нашата мрежа. Това което ме изуми са цените. Независимо от марката цената на втора употреба климатик е 1100лв което е минамалната цена и е с гаранция 3 години. Цената на нов климатик започва от 1800лв също с 3 г. гаранция. Втората употрба климатици по етикетите на външното тяло е изцяло написано на японски и годината на производство е 2005 рядко 2006г. И при новите и при употребяваните КОП-а е над 5. Продавачката видимо неможеше да отговори на въпросите ми освен на този че давали превод на БГ език за управление на дистанционното + инструкция за експлоатация. Повика шефът си и той ми обясни че се поставят от обучен екип и адекватна сервизна дейност. Доставя сякакви модели и марки климатици, но се усъмних най-вече от приказките му за трафа.
    Според неговите думи консумацията на трафа в стендбай режим е максимум 7-10 вата и не повече от 25 вата в режим на работа в което се съмнявам. Препоръча ми марката Тошиба понеже бил единствената марка която имала взаемозаменяемост с други модели на външни и ътрешни тела, но ми каза че не е проблем да ми поставят и Дайкин.
    Хайде сега колеги обяснете ми малко по подробно ако имате време и възможност каква е консумацията на тези трансформатори в режим на работа и в режим на стендбай. Кажете тази цена за 4 годишен употребяван климатик не е ли доста надута. Препоръчайте ми марка и модел климатик, мнение който го има и използвал.
    Искам да спомена че съм доста резервиран към Мицубишетата от гледна точка на това че във фирмата където работя имаме 5 монтирани преди 3г. произведени в Тайланд и трябва да кажа че са пълна порнография. Спомена някой че на тях им куцал софтуера понеже при зададени 22 градуса и външна темп. -5 например той духа хладен /марен / въздух и докато не му вдигнесх темп. с дистанционното той не си вдига мощността. За мен това не е нормално за инверторна машина. Модел немога да спомена знам само че бяха доста презапасени от към количеството обем който трябва да отопляват.
    Споделете моля вашите мнения за + и - на тези климатици внос от япония с трансформатор и тез които са на 220в произведени уж за европейския пазар а са сглобявани в Белгия, Тайланд, Сингапур и Малайзия.
    Забравих да ви спомена че съм от Казанлък. Ако има някой в този форум от Казанлък нека ми посочи коректна фирма за климатици и отзиви за нея. Същото важи и за фирми в Стара Загора. Чакам с нетърпение вашето мнение и ви благодаря предварително!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #2

    Re:климатизация

    Трафа си харчи доста малко, моя съм го замервал и е около 15-20 W на климатик в stand-by. Имай предвид, че тук влиза и някаква мижава консумация от климатика. Значи за трафа да са 10-15 W на празен ход. Но все пак, като не го ползвам както сега, си го изключвам от контакта.
    А за цените... ами зависи от моделите, но... височки са. А и не е на килограм така работата

  4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #3

    Re:Климатизация

    Според мен това е климатика ,който ти е нужен-FTXS25G
    Най добре е да те посети специалист от известна фирма и да предцени на място мощноста и топлинните загуби на помещението.
    виж това-
    http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=230


    valen1: Последователни постове с малко текстово или снимково съдържание не трябва да се пускат. Ако съдържанието е голямо по изключение се разрешават. Ако твоят пост е последен можеш да влезеш в него и да си го редактираш както сметнеш за добре.

  5. Junior Member
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    16
    #4

    1100 лв.2ра употреба????

    Тези хора в Казанлък ненормални ли са? 1100 лв. за климатик 2ра? едва ли стоката им струва и 500 лв. на парче ама нали се иска да се печели. дама ама сме във време на криза - свиват се разходите - икономиката икономична дело на всеки II

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Въпрос за климатизация на автомивка
    От steffan във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 22-09-13, 21:09
  2. Климатизация на жилище
    От petkovbg във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 17-11-12, 17:06
  3. Дилема за централна климатизация
    От sgs3 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 3
    Последно: 25-10-12, 01:13
  4. Климатизация на фитнес зала
    От blue1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 23
    Последно: 29-12-10, 16:12
  5. Два въпроса за високостенните и 100 волтовите климатици
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 22-09-09, 19:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе