Сигурно за редовните посетители тук това е досаден въпрос, но бихте ли ми отговорили
-защо се продават 100V климатици вместо 220V
-защо основно вървят стенни климатици- високо до тавана, вместо подово-стенни, които би трябвало да са по-предпочитани
Сигурно за редовните посетители тук това е досаден въпрос, но бихте ли ми отговорили
-защо се продават 100V климатици вместо 220V
-защо основно вървят стенни климатици- високо до тавана, вместо подово-стенни, които би трябвало да са по-предпочитани
1-защо да не се продават? Все едно да питаш защо се продават коли с десен волан? Ми защото ги има примерно,или имат нещо,което останалите нямат-оригиналната японска сглобка.
2-поради инерцията в мисленето,липсата на екстри( не на функционалност) и поради цената.Най-евтиния за 15-20 м2 е над 1700 лв и стига до 3 000
По първия въпрос - продават се и 100-волтови, и 220-волтови Ти си преценяваш какво да си купиш.
Стенните са много по-масови открай време, отначало като са били само за охлаждане климатиците е било много по-добре да са високо на стената, защото студеният въздух пада надолу. Не навсякъде могат да се монтират подови поради разположението, докато почти всеки има място на стената.
Подовите са удобни за отопление.
Това означава ли че 100-волтови непременно превъзхождат 220-волтови като се предполага оригиналната японска сглобка, а има неудобството с японския дисплей и нуждата от трансформатор?Първоначално публикувано от deian
Повечето 100-волтови превъзхождат 220-волтовите, но пък има и 100-волтови, които са по-олекотени версии, предназначени предимно за охлаждане и т.н., които пък 220-волтовите модели ги превъзхождат. Проблемът е, че много консултанти хабер си нямат за това и е хубаво да се пита тук преди да се купи. То и същото важи за 220-волтовите де
Много лесен е отговора - клиента определя пазара...а се продава всичко...