Придържам се към това мнение с уточнението да мислиш по изолацията на помещението...една добра изолация прави чудеса със сметката за ток при наличието на добър климатик.Първоначално публикувано от pi0neer
Придържам се към това мнение с уточнението да мислиш по изолацията на помещението...една добра изолация прави чудеса със сметката за ток при наличието на добър климатик.Първоначално публикувано от pi0neer
Здравейте вече се нанесох в новия си отремонтиран апартамент.Покрит от вътре с 3см фибран а от вън 5см. SPS и за сега съм повече от доволен от постигнатия резултат от изолацията+сменената дограма,а това,че е ЮГ-Югоизток е върха.
Купих и монтираха FTXS35G и за сега го пускам само заради щерката,че да не я изстудим като я къпим а жената все ме хока,ама нали е на тати момиченцето.
Доволен съм много от това че успях с ваша помощ да си купя нещо което се надявам да ползвам безаварийно дълго време.И най важното когато отворя вратата на хола се усеща в коридора и ще има ефект когато дойде същинската зима.
Благодаря на всички!!!!!!!!!!!!!
Имам едно питане, поради каква причина, може да е много шумно външното тяло, климатика не сме го пускали, на повече от 21/22С и то, като беше най студено,постоянно работи на 20С и температурата е перфектна,поне за нас.
Но външното тяло е сложено под прозореца на детската стая и когато се включи трака като ярмомелка.Не винаги но се чува даже съм отварял прозореца да видя дали е от нашия или някой друг.
От какво може дае това дали е от центроването ,нивелацията, какво ще кажете.Или просто фабричен дефект, ако е така жената ще излезе права, че сме си най големите каръци, от 1 камион узрели дини аз ще взема най зелената.
Ко да прайш късмет.
Причината е в надписа на външното тяло - Daikin. Имат конструктивен дефект, пластмасовата решетка пред вентилатора не е уплътнена и при определени условия дрънчи като фуражомелка. И не сте само вие каръците, голяма част от потребителите на тази марка.
Абе , това да му е проблема - решетката !Моята се раздрънча на първото пускане още - при падането на оборотите на компресора ...тъкмо като си тръгнаха монтажниците . Ами забих по една клечка за зъби от двете страни по вертикалата между решетката и корпуса и готово . Тялото не тресе - почти няма вибрации , само при тръгване има едни критични обороти при които се чува потрепкване на ламелите някъде от противоположната страна на компресора . Като пипна с пръст само тялото и изчезва. Доста е тънка ламарината на корпуса и е предразположен към вибрации.
Климатик FTXS35G / RXS35G серия Professional на цена 1879 лв. За него ли става въпрос, че дрънчи? Леле-леле!
1во Това е къща което означава че ще има много повече топлинни загуби от апартамент.
2ро няма изолация
3то е с обикновена дограма
Ако едни мощности стигат за същия размер и квадрети на апартамент задължително в къща трябва да са по-мощни защо за да стане най-прецисно се изчислява от проектант като се заложат всибки показалатели на помещението и характерните метериологични условия на съответния район което повечето фирми не правят и карат на око.
Другото което е колко са ти високи стаите защото обикновено в къща са по-високи от 2.60 което автоматично увеличава обема.
Друго нещо между двете помещения най-вероятно имаш трегер което ще пречи на свободното движение на топлия въздух и ще създава температурна разлика между двете през зимата и дисконфорт от въздушното тучение което ще се получава затова по-удачен вариант е с 2 климатика.
Ако ще е Daikin най-добре 2 Daikin FTXS35G за да нямаш порблеми зимата и да ти е конфортно отделно имат седмичен програматор, икономични са и още екстри.
Ако са ти скъпи, но искаш нещо качествено провери за 1 General ASHA14LGC и 1 General ASHA12LGC
v.donchev, готин форум а? Даже и реклама може да се прави... Само, дето не се гледа с много добро око на некрофилията.Първоначално публикувано от v.donchev
П.С. Добре си ни дошъл!![]()
+1Първоначално публикувано от Kasap
За малко ме изпревари![]()
![]()
Някои хора им трябва съвет, аз им го давам нищо повече. Мисля че сте достатъчно големи да вземате сами решения. А това което ви казвам е от личен опит и наблюдения. Какво предпочитате да ви казвам моделите пък вие да си търсите от 20 сайта информация и къде е по-вярна. Аз не ви спирам просто цитирам тези защото знам че инфото е вярно и толкова. Интересно защо толкова злобеете. Никого не съм обидил или засегнал или пък евентуално вашите интереси знам ли?
човеко обясниха ти, и колегите ти помагат.
евала за съвета. пускай каквито линкове искаш стига да е по темата.
но пишеш в тема отпрди година.
прочети сега пак какво са ти написалиуспех.
Чесно казано нещо съм се объркал и не съм видял, че темата е стара. Защото така наистина съвета ми е леко безполезин. И в крайна сменка какви климатици е сложил и какви са му отзивите? С 1 или 2 и какви? Също така справят ли се зимата? Ще се радвам ако някой сподели тази информация защото ми е интересно.
Надали е точно този модел.По-скоро е FTX50G твоята машина.Че върши работа да, ама не е най-добрия, това е много условно.
Тоя климатик не излезе ли преди 2-3 месеца? Как сте се отоплявали цяла зима?Първоначално публикувано от KIMberly