Как така да падне КОПа? А за какво да е вътрешното,като се куплира(закача) на инверторно външно?
Как така да падне КОПа? А за какво да е вътрешното,като се куплира(закача) на инверторно външно?
Така не се обдухва добре питата според мен.
И какво от това? Просто ще се повиши температурата на изходящия въздух. На останалите клими как има дебит примерно 300 или 350 м3/ч?
Ти имаш много опит и съм склонен да ти вярвам.
Все пак за охлаждане по го разбирам но за отопляне и ако вън е -5 или -10 по добре е да се освободи нали.
Може да стане по няколко начина-силен дебит и шум и сравнително хладен въздух или среден дебит с топъл въздух или слаб дебит и шум и горещ въздух. Е много слаб не трябва,понеже се влошава кондензацията,но пък неговите 600-660 м3/ч на минимун са прекалени.
600м3 на първа степен са си много, но ако прекали със фолиото, може да има проблеми
Аз когато не съм в стаята му вдигам дибита за да може да вкара макс енергия.Зимата се правят на умни и непозволяват много силно да духат а лятото си духат колкото им зададеш.
vclima- обяснил съм му подробно за евентуалните рискове и кусури
Нормално е климатик с подобна мощност да е шумен. Но пък е с чудесна цена и параметри. Аз бих предпочел 2 малки, но там цената отива бая нагоре...
Kasap - Нокрията е по-мощна,но е 27 дБ вместо 34
... и си струва парите... говорим за съотношението на това, което плащаш и това, което получаваш. След като и двата модела се произвеждат и продават, значи че има място за тях в съответния пазарен сегмент.
Климатика е 50 - ка , наистина на мин. си духа доста силничко.
Взех 1 дъска от ламинат за да не запушва изцяло горните отвори и сега мърка като коте.....)))))
Не е ли по добре да се изреже активен въглен с размера на филтрите и да се постави върху тиах така ще намалиш дибита няма да се вижда нищо над климатика и ще имаш най хубавия филтър против миризми.
Откъде мога да купя такова нещо ?
Дори не знам какво представлява .