Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 29

Кои са хиперинверторните модели на Дайкин?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Кои са хиперинверторните модели на Дайкин?

Дайкин освен Ururu Sarara има ли друга машина, която е хипер инвертор?

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Хиперинверторите на Дайкин?

Колкото щеш! Впрочем, какво е "хипер инвертор"?

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ами мисля, че машините с COP 5+ до колкото знам.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това понятие,ако изобщо го има,всяка фирма си го тълкува както й скимне. Термоклима Варна пишат това и за клима с КОП над 4- 4,5...Така,че,ако питаш дали Дайкин имат модел с КОП над 5,00 за Европа освен Уруру нямат друг. Най-близо е FTXS 25G с 4,53..

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

За Япония почти нямат модел с под 5, но това е една друга тема...

7. Тук е от
    Jul 2009

Re:Кои са хиперинверторните модели на Дайкин?

Това е адски жалко ! Аз с удоволствие бих си взел една САРАРА,японският модел 28-цата със КОП 6,6 , но тогава и само тогава когато го поснат за европейският пазар със ръководства и дистанционни и всичко както си му е реда за европейският пазар.А жалкото е че това детоизлиза там или не излиза никога тук или излиза със огромно закъснение или пък е доста орязано.Аз сега съм с вече кажи речи морално остаряла техника 2007-ма модел. Странна политика.И обяснението че тук (ЕС) за да е енргоефективен се изисква КОП>3,6 не издържа защото дори и така да е няма лимит за това колко голям може да е Тъпа политика на Дайкин или има нещо друго за което не знаем.Може би искат да се чувстваме индианци за да си гладят егото

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Според мен ДАЙКИН изостават малко с по-новите технологии от другите производители, като изключим УРУРУ-то.ТОШИБА, МХ, МЕ, та дори и ХИТАЧИ изкараха машини, приближаващи се до японските си събратя, особено ТОШИБА с ДАЙСЕЙКАЙ V, които освен това са на по-ниски цени.

10. Тук е от
    Jul 2009

Май има нещо такова...

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от 6pek
    Това е адски жалко ! Аз с удоволствие бих си взел една САРАРА,японският модел 28-цата със КОП 6,6 , но тогава и само тогава когато го поснат за европейският пазар със ръководства и дистанционни и всичко както си му е реда за европейският пазар.А жалкото е че това детоизлиза там или не излиза никога тук или излиза със огромно закъснение или пък е доста орязано.Аз сега съм с вече кажи речи морално остаряла техника 2007-ма модел. Странна политика.И обяснението че тук (ЕС) за да е енргоефективен се изисква КОП>3,6 не издържа защото дори и така да е няма лимит за това колко голям може да е Тъпа политика на Дайкин или има нещо друго за което не знаем.Може би искат да се чувстваме индианци за да си гладят егото
    Е хайде прежали се за едно фуджитсу, саньо или тошиба.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Като говориш за изоставане направи сравненеи на тези медерни климатици при -10 градуса. Виж с колко процента пада мощността при Даикин и при другите супер марки. Сравни и КОП-овете при максимална и минимална мощност. При тези т.нар супер модерни климатици при минимална мощност вадят мнооооооого нисък КОП, но имаче минималната им мощност била много ниска и много им се радвате. Японските климатици има по-големи копове, но пък и по-ниски отдавани мощности.

13. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Е хайде прежали се за едно фуджитсу, саньо или тошиба.
    Нема кинти,свърши то взех ги.Те са на два три месеца а сега да ги сменям!

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Като говориш за изоставане направи сравненеи на тези медерни климатици при -10 градуса. Виж с колко процента пада мощността при Даикин и при другите супер марки. Сравни и КОП-овете при максимална и минимална мощност. При тези т.нар супер модерни климатици при минимална мощност вадят мнооооооого нисък КОП, но имаче минималната им мощност била много ниска и много им се радвате. Японските климатици има по-големи копове, но пък и по-ниски отдавани мощности.
    Не знам как мога да го проверя това,но факта че от 2007-ма не са вадили нов модел за европейският пазар не е плюс за тях.Иначе да новата 28-ца за японския кърти

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Това за разликата в СОР при различна температура, отдавна са му намерили цаката японците с т.н. АПФ не мога да се съглася и с по-ниската мощност за сметка на СОР. Toshiba RAS-402UDR е с оптимална мощ на отопление 5 киловата и СОР-5.08, АПФ-5.5 да не давам за пример по-мощните машини защото там разликите са очевадни. А пък как колегата реши, че при ниско топлоотдаване СОР е мнооооого нисък не знам.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

То за това си има номинална мощност. Julian и аз не го разбрах, какво точно иска да каже.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Julian сигурно има впредвид данните на някой европейски модели на Фуджитсу - мин. консумация 250W при която отдават 500W т.е. КОП 2
    За японските модели няма какво да говорим.Там всичко е на шест

18. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Това за разликата в СОР при различна температура, отдавна са му намерили цаката японците с т.н. АПФ не мога да се съглася и с по-ниската мощност за сметка на СОР. Toshiba RAS-402UDR е с оптимална мощ на отопление 5 киловата и СОР-5.08, АПФ-5.5 да не давам за пример по-мощните машини защото там разликите са очевадни. А пък как колегата реши, че при ниско топлоотдаване СОР е мнооооого нисък не знам.
    EER и COP знам отлично какво е,а именно съотношението на отдаваната мощност към/върху консумираната при номинални стойности,съответно при охлаждане и отопление.Ако може някой да ми каже какво представлява така хваленият фактор или коефицент АПФ ? Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b
    От juch във форум Климатици Daikin
    Отговори: 274
    Последно: 24-07-12, 14:38
  2. дайкин уруру сарара
    От vili74 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 16-02-12, 01:26
  3. 2 дайкин-а температура..
    От sasaem във форум Климатици Daikin
    Отговори: 22
    Последно: 27-02-11, 23:12
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Дайкин или Фуджицу?
    От jororo1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 07-10-10, 00:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе