значи става въпрос за къщя 1-ви . ет.гр. кюстендил. хола е ориентиран изток- север, само че северната стена се явява остъклена тераса изидана с ютонг 10см. с външна изолация 3см. фибран ,дограма- пвц 6 камерна с 32мм. стъклопакет К-стъкло.тази остъклена тераса е 3кв.м. които са постоянно отворени към хола който е окло24 кв.м., останалата част от северната стена е гранична с вътрешно стъбище и е с вътрешна изолация 2см. фибран. източната е външна пак с 2см. фибран ( от вътре) и 3.5кв.м. прозорец -дървен с добро уплатнение. третата стена е вътрена , граничеща със спалня която се отоплява с друг климатик дженерал 12уб, и четвъртата е тази на салончето което се отоплява от климатка на спалнята. височината е 2.6 само че до година ще слагам гипс-картон който ще е 10см. с вата ,защото трябва да скрие един носещ трегер .реално при много ниски температури тази остъклена тераса мога и да не я отоплявам понеже там има само пералня и печка които и досега е имало периоди през които не съм ги отоплявал и реално остават са отопление 24 кв.м. искам съвет коий от двата климатика да сложа: дженерала е за прдпочитане пред дайкина заради плазмата , по- ниската консумация и по-високия коп.( но пък то копа не толи)Първоначално публикувано от mir71
, а плюса за дайкина е по-глемия номинал и по-тихата работа , пона така съм чел за тях, коло е истина незнам.температурата която се очаква да поддържа климатика е 22-4*-вечр , а през ноща и деня като няма никой 18-20*. та молбата ми е за съвт, кой от двата да взема.