Това, което могат да правят много по-евтини климатици /че и с по-висок COP/ + овлажнител /тип чайник/.Първоначално публикувано от rkk
Това, което могат да правят много по-евтини климатици /че и с по-висок COP/ + овлажнител /тип чайник/.Първоначално публикувано от rkk
За какво говорим...?Какви чайници се споменават...?Кой евтин климатик регулира влажност в проценти и вкарва пречистен свеж въздух.
Нямам намерение да споря със сектанти - почитатели на (ДБД) Добрия Бог Дайкин.
Но ти за информация, разгледай моделите на Хитачи, Саньо, Шарп, Тошиба и Национал. Ама ония с къщичките по тях...
Румба,я ни обясни какво значи това твоето твърдение - "...и вкарва пречистен свеж въздух..." Много добре знаеш,че пречистването на уруруто на външния въздух е едно смешно хартиено филтърче с размери 4 на 8 см...АААа,и една цедка има отвън на вентилаторчето- за перушината от гаргите...
Ако на това му викаш " пречистен " въздух,то какво ще кажеш за въздуха изкаран от дайкинския въздухопречиствател ???
Да прави сте...вече и Самсунг вкарва свеж въздух и регулира влажност и то срещу 1100 лева...
http://www.samsung.com/bg/consumer/h...ype=prd_detail
Еми така е - не може 3 -4 години да не се сменя модела,колкото и да е добър...
Ще взема да ида да бачкам при вносителите на Самсунг...тука е застой...
Върви, там поне няма да ти е скучно като с Daikin-ите - ще има ремонти, забавления, врачуване.... То верно, че с марката Daikin е малко скучно При Samsung определено ще има забавления!
Някой с такъв климатик има ли????
Да сподели ако има пресни впечатления....
Скоро си закупих 35 Емура /сребриста/ и за сега съм много доволен . Апартамента ми е 48 м2 без санитарните помещения . Врати между стаите нямам , понеже преходите са със сводове . Настроил съм го на 22 град. и съм включил сензора за движение . Така работи денон. В момента в помещението където е монтиран , температурата е 22,5 , а в другите стаи 20,5 при външна температура -4 град. Работи изключително тихо , дизайна е уникален , стоплям апартамента , какво повече да желаеш от един климатик !
Да не му изгори компресора примерно...Първоначално публикувано от trokadero
Бе тези хора си мислят ,че като сложат някаква си 12-ка и хоп все едно чилър са си сложили.
Много хубаво!.....но 35ица в 48 квадрата хич не е добре!Първоначално публикувано от trokadero
Преди монтажа колегите от Атаро ми предложиха в едната стая да поставя още една 9-ка под прозореца , но след като монтираха климатика и огледаха апартамента прецениха , че ако температури до 23 град. са ми достатъчни , няма нужда от втори климатик .
Контролирай му разхода. Ако се гърчи често над номинал, не е добре.
Офф: аз пък не мога да си го представя това не от гледна точка на консумация, а от чисто практична. Ако се държат постоянно отворени врати или ги няма, като всеки пусне телевизора на различен канал или някой слуша музика в едната стая, а друг се опитва да спи... ужас.
Аз имам бяла Емура 25ца в едната спалня-около 16м(6камерна дограма с 32мм К-стъкло) северна и много влажна. Досега бях с едно LG . което няма нищо общо с Дайкина. Работи много добре-без шум нито вътре , нито вън. Духа горещ въздух и въобще е много добра машина. Настроен на икономичен режим и на 20градуса си поддържа една нормална температура в стаята и едва ли дърпа много ток.
В другите стаи имам Нексури-ако на някой му трябва информация за тези два модела да пише.