Първоначално публикувано от
svetlik Единодушен скептицизъм
Ами да, сам прецених, че няма да ми е нужен по-мощен климатик, защото от 3-4 години в тази стая имаше лъчист инфрачервен конвектор и никога не е работил на максимум. Както казах по-рано, топла е стаята, може би ме греят комшиите, не съм се интересувал, и затова реших, че с тази 9-ка ще се справя. Нали това препоръчват специалистите - колкото повече на max. работи климатика, толкова повече се използва неговата полезна мощност. Ще видим, като дойде зимата ще пиша пак, още повече че ще мога да сравня разликата с предишното отопление, от което нямам никакви забележки. От новото очаквам по-ниски сметки за ток, нищо повече.
Моля за извинение, бях малко неточен за квадратурата - стаята фактически е 17 кв. но прибавям и остъклен балкон 5 кв, който по всяка вероятност няма да отопляван, само ако падне температурата до 5 градуса, щото тогава хладилника там почва да издиша. А между другото, като говорите за тия -15 градуса, знае ли някой колко дни през миалите 2 или 3 зими са били на това ниво...? За София става въпрос.
И пак да повторя питането си, функцията DRY предполагам се различава от FAN? Първата просто за изсушаване на въздухав стаята ли е, или на конденза в цялата система. Или вентилатора върши тази работа - FAN.