Ако се колебая между този модел и FUDJITSU 12LGC на кое да се спра? По принцио Дайкина много ме влече, но сякаш ми трябват още малко да се убедя. Благодаря Ви предварително.
Ако се колебая между този модел и FUDJITSU 12LGC на кое да се спра? По принцио Дайкина много ме влече, но сякаш ми трябват още малко да се убедя. Благодаря Ви предварително.
Има климатици и с над 1000 лв горница и са много по-добри. Дали си струва да дадеш определена сума в повече ще си решиш ти. В крайна сметка ако си преценил правилно нужната мощност и 12LGC-то ще ти свърши работа, но FTXS35D е по-добър от него.
Най-вече искам Дайкина за да нямам проблеми. Не държа толкова на екстрите, просто искам надежност и тиха работа, не да го поливам зимата с кофата...
Дайкин и тиха работа е малко на късмет Моят ATXS25E е наследник на FTXS25D и зимата е като земетресение. Някои ще кажат "това е от монтажа" , само че един монтажник, който е приятел на човек от форума идва да го види и каза че монтажа е наред. Остана да е от климатика
Лоша работа... А някой да има конкретни наблюдения върху FTXS35D?
Имам 09LGS и FTXS25D.
Единствения ми коментар е: съжалявам че нямам 2 бр. FTXS25D.
Да се включа и аз:Първоначално публикувано от morten
Дайкин е пословичен с безшумната си работа.От всяко правило има изключения,но можете да бъдете сигурни ,че вината не идва от производителя .Видял съм и съм слушал как работят страшно много климатици от тази марка и знам че проблема е или транспорта или монтажа ,ако тези две условия са наред бих се подписал ,че гарантирам за безшумната и безпроблемна работа на всеки един FTXS 20/25/35/42/50 D/G
Машинката вече е монтирана и работи уникално добре За сега съм много довеолен!
Можете ли да кажете за 23кв.м., какъв Daikin FTXS да взема 25 дали ще върши работа или ще ми трябва 35ца?
Зависи от много повече неща,не е само едни голи м2....Едно е в панелка със стара дограма,а съвсем друго е ново стрителство с тухли Поротерм,с външна и вътрешна изолация по 8-10 см и троен стъклопакет....
Той ако има вътрешна и външна изолация 8-10 см няма никакво значение в сандвича в средата дали е тухла, панел или дървена конструкция ...Първоначално публикувано от vanko68
Идеалния вариант е само външна изолация от всякъде и да си топлиш стените. При ударно проветряване (отваряне на прозореца широко за 4-5 минути) след това много бързо се възстановява климата вътре. Дори да ти спре тока за 1 ден ще си остатъчна топлина някаква. Ако имаш и вътрешна изолация ще мръзнеш като куче ако няма ток зимата.
Това последното изречение е голяма глупост...я го прочети и помисли пак.Аз имам вътрешна изолация и изобщо не споделям тези разсъждения.