Ако се колебая между този модел и FUDJITSU 12LGC на кое да се спра? По принцио Дайкина много ме влече, но сякаш ми трябват още малко да се убедя. Благодаря Ви предварително.![]()
Ако се колебая между този модел и FUDJITSU 12LGC на кое да се спра? По принцио Дайкина много ме влече, но сякаш ми трябват още малко да се убедя. Благодаря Ви предварително.![]()
Има климатици и с над 1000 лв горница и са много по-добри. Дали си струва да дадеш определена сума в повече ще си решиш ти. В крайна сметка ако си преценил правилно нужната мощност и 12LGC-то ще ти свърши работа, но FTXS35D е по-добър от него.
Най-вече искам Дайкина за да нямам проблеми. Не държа толкова на екстрите, просто искам надежност и тиха работа, не да го поливам зимата с кофата...
![]()
Дайкин и тиха работа е малко на късметМоят ATXS25E е наследник на FTXS25D и зимата е като земетресение. Някои ще кажат "това е от монтажа" , само че един монтажник, който е приятел на човек от форума идва да го види и каза че монтажа е наред. Остана да е от климатика
![]()
Лоша работа... А някой да има конкретни наблюдения върху FTXS35D?
Имам 09LGS и FTXS25D.
Единствения ми коментар е: съжалявам че нямам 2 бр. FTXS25D.
Да се включа и аз:Първоначално публикувано от morten
Дайкин е пословичен с безшумната си работа.От всяко правило има изключения,но можете да бъдете сигурни ,че вината не идва от производителя .Видял съм и съм слушал как работят страшно много климатици от тази марка и знам че проблема е или транспорта или монтажа ,ако тези две условия са наред бих се подписал ,че гарантирам за безшумната и безпроблемна работа на всеки един FTXS 20/25/35/42/50 D/G
Машинката вече е монтирана и работи уникално добре![]()
За сега съм много довеолен!
![]()
Можете ли да кажете за 23кв.м., какъв Daikin FTXS да взема 25 дали ще върши работа или ще ми трябва 35ца?
Зависи от много повече неща,не е само едни голи м2....Едно е в панелка със стара дограма,а съвсем друго е ново стрителство с тухли Поротерм,с външна и вътрешна изолация по 8-10 см и троен стъклопакет....
Той ако има вътрешна и външна изолация 8-10 см няма никакво значение в сандвича в средата дали е тухла, панел или дървена конструкция ...Първоначално публикувано от vanko68
Идеалния вариант е само външна изолация от всякъде и да си топлиш стените. При ударно проветряване (отваряне на прозореца широко за 4-5 минути) след това много бързо се възстановява климата вътре. Дори да ти спре тока за 1 ден ще си остатъчна топлина някаква. Ако имаш и вътрешна изолация ще мръзнеш като куче ако няма ток зимата.
Това последното изречение е голяма глупост...я го прочети и помисли пак.Аз имам вътрешна изолация и изобщо не споделям тези разсъждения.