Ми съвсем нормално да продължи да духа вътр. тяло когато е спрял компресора - иначе вътр. тяло остава по-топло от въздуха ниско долу в стаята / поради естествена конвекция / и не се включва.
Ми съвсем нормално да продължи да духа вътр. тяло когато е спрял компресора - иначе вътр. тяло остава по-топло от въздуха ниско долу в стаята / поради естествена конвекция / и не се включва.
Точно така, и се получава нещото, което някои наричат "успиване" при доста евтини конвенционални климатици. Стаята изстива, а той още не е включил. И как да включи, като за него температурата е ОК. И после се вадят датчици и т.н.
Че конвенционален не е добре за спалня,особено малка-така е,трябва много добре да се прецени мястото на вътрешното.Но пък обдухването му е такова,че трябва да светнеш с фенерче турбината или да протегнеш мокра ръка,за да разбереш,че върти.Иначе при липса на средства е добър вариант за квадратурата.
За какви малки суми говориш, като цената на една такава конвенционалка е колкото на инвертор със същия COP. Просто се обръщам към Stanimi197_7 да знае, че вътрешното тяло върти постоянно, а пък той сам да си преценява. Иначе за студовете се справя. На Deian искам да кажа да не се изказва неподготвен за "успиването при евтините конвенционални климатици". Ако искам да ми върти въздуха постоянно си купувам инвертор, а не конвенционален климатик на същата цена със сбъркан софтуер.
Софтуера не е сбъркан, малко са моделите, които спират турбината при неработещ компресор и то при определени условия, например MSG....HR.А "успиването" при евтините конвенционалки е факт, дори и при някои модели, при които турбината се върти при спрян компресор, за да обдухва датчика.
добре де на какво да се спра тогава
кой е най удачния избор до около 900-1000лв да ми е комфортно в стаята
Взимай :Daikin FTYN25GX/RYN25GX и не се притеснявай за нищо .Не върти постоянно и ако върти не се усеща изобщо,малко е по шумен на висока степен ,но намаляваш степента и нямаш проблеми...За тази цена това е решението...и ще се справи с 12 кв. стига да не духа от дограмата .Първоначално публикувано от stanimir197_7
Хич не взимай тоя дарак, че ще береш ядове. Бегай далече от Дайкин, търси нещо друго! Колко бил безщумен - да ама друг пътПървоначално публикувано от rkk
пак съм в първоначална позицияПървоначално публикувано от m_dikov
Я се огледай колега за едно Дженералче 9 LDC или LGC
Имаш глава на раменете си - отсявай глупостите от смисленните приказки.Питай го оня горния кой и кога е "брал ядове" с този Дайкин....или дай само да си дрънкаме ей така ...Първоначално публикувано от stanimir197_7
Оня горния продължава да ги бере ядовете с тези "МЕРЦЕДЕСИ" и като казва не си го смуче от пръстите, а не като теб на всяка цена да продаде един дарак повече.Първоначално публикувано от rkk
ползвам вече един дайкинFTXS50G/RXS50G и като цяло съм доволен
просто за спалнята искам нещо което да не ми върти вътрешното тяло постоянно
Нека темата не се изражда в реклама или отричане на моделите на ДАЙКИН. Просто идеята е да помогнем на Stanimir197_7 да намери намери подходящ за неговите нужди климатик. Смятам, че доста от хората тук са компетентни да дадат точни предложения.
Щом е решил да е конвенционален(макар за малка стая постоянно ще го усеща,особено лятото е много неприятно),то има и на Мицубиши,Фуджицу,Хитачи,като Дайкина е дарак със сбъркан софт.Вместо да плюете дайте предложение на човека какво и защо,по-добро от Дайкина за 1000 с монтажа.