Доста ниски топлозагуби - интересно за каква температурна разлика са получени? Или имаш много, ама много добра изилация или грешка в сметките.
Преглед за печат
Доста ниски топлозагуби - интересно за каква температурна разлика са получени? Или имаш много, ама много добра изилация или грешка в сметките.
Четох една статия и там бяха зададени така:
1. приета външна температура -15 градуса
2. приета вътрешна температура 25 градуса
3. оттук Делта Т външно = 40 градуса
4. Делта Т вътрешно = 25 градуса (като се приема 0 градуса за неотоплявано съседно помещение - въпреки че моите съседни са отоплявани)
Сгрешил ли съм или е така?
Нова сграда с Поротерм тухли и изолация 10см на стени и мазилка.
Отзиви за Daikin FTXF20A / RXF20A има ли?
Здравейте! Имам един климатик Дайкин, който е на 5 години и ще купувам втори за тристаен апартамент. Новият климатик ще се слага в детската стая и идеята е двата заедно да топлят и охлаждат целия апартамент. Спрял съм се на FTXB25C или FTXC25B. Вторият и по-нов модел е с новия фреон r32 и повече ми харесва. В магазина ми препоръчват стария от боб серията, че бил по-здрав, но тук прочетох редица негативни коментари за честия дефрост. Климатика ще се ползва основно за южна детска стая /13 кв.м. с ал. Дограма и външна изолация 10 см в Пловдив/ за 5 годишно дете и искам да създава оптимален комфорт. Не намирам отзиви за FTXC25B. Ще Ви бъда благодарен, ако някой сподели по-подробно мнение за този климатик. Ако може и сравнение между стара и новата сенсира - FTXC25B и FTXF25A. Благодаря
Новия е същия като стария. Разлика в софтуера няма.
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Aleksandars, от трите модела ftxc25, ftxb25 и ftxf25 има ли някаква разлика относно издържливост, дефекти, комфорт на отопление и т.н.?
ftxf25 не ми е познат като модел. И затова мнение не мога да дам.
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Благодаря!
FTXF е за предпочитане пред FTXB,Работи добре пуснаха го като заместник на Комфорт серията,Монтирал съм от него няколко,и зимата не са имали проблем хората.
Маринов, а какъв е Дайкина който имате? Ако сте доволен от него, няма ли от същата серия на пазара?
Здравейте, господа! Имам един въпрос. Доколкото съм запознат, Дайкин не вдигат клапи при офф, нали така? Турбината спира ли, когато изключи или продължава да се върти, в режим "следене"? Става въпрос конкретно за FTXS35K.
На отопление при Офф не вдига клапите и турбината спира напълно
Някой може ли да ми каже как точно работи Flash streamer при Дайкин?
При моя освен, че светва една "ракета" на дисплея на дистанционното нищо друго не е усеща.
Първия ден като го монтираха го включих пробно и го бях забравил. Като влязох в стаята се чуваше леко съскане/жужене. Стреснах се да не е шум от фреон и бях грабнал телефона да въртя на монтажната група. Сетих се за Стриймъра, изключих го и шумчето изчезна. От тогава когато и да го включа, нищо не се чува. Ни вопъл, ни стон, ни мирис.... нищо.
В инструкциите инфото е доста постно. Пише, че Стриймъра МОЖЕ да генерира жужащ звук. Щом МОЖЕ, значи има вероятност и да не генерира такъв звук. Поне аз така го разбирам.
Пише още, че Стриймъра МОЖЕ да спре временно ако въздушния поток е слаб, за да не се разнася миризма на озон. Явно миризма трудно ще усетя, ама поне звук трябва да има според мен. Или е много тих и се заглъшава от струята на вентилатора или не работи.
Модела на климатика е FTXM20N, но предполагам, че при всички модели работата на това нещо е идентичта. За това питам в общата тема за Дайкин.
Дано някой да сподели как е при него, за да знам дали да викам техниците.
А дали няма да мога да го хвана с ватметъра? Или някакъв друг начин за тест???
- - - - - - - - - -
Днес като го разцъквах, при натискане на бутона за активитане, понякога тялото издаваше двоен "бип"! По принцип е единичен.
Трябва да се чува тихо жужене. Това не го знам от личен опит, а от позната дето работи при тях и ми е споделяла "оплаквания" от клиенти, които не знаят, че са го пуснали или са забравили. :)
п.п редактирал си докато пиша