Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
днес наблюдавах нещо мнг странно на моята 71-ца преработена в термопомпа.
обикновенно изчаквам водата от котела да изтине преди да пусна климатика но днес я пуснах направо с идеята когато водата изтине да си заработи. Така и стана, мапината си заработи, учудих се че неправи дефрост и държи добри температури все едно работи на максимум. Поразцъках дистанционното и прегледах за грешки. Явно от високата температура беше записало грешка А5. Почти 3 часа не беше правила дефрост и питата не беше обледена. Изтрих грешката и сега отново си прави обичайният дефрост на 40 минути.
Мойта сиестичка пък странно защо , не е размразявала вече почети цял месец :undecided: държа я на 24-25 градуса на макс вентилатор през деня а вечерта когато няма никой в хола на 20 градуса на макс вентилатор :) миналата зима е размразявала точно 3 пъти и когато размразяваше водата беше една мръсна :) Проблем ли е ?
Щеше да размразява по-често ако вършеше някаква работа, ама като не върши не се налага.
Моя не размразява на 20мин. Размразява си нормално, като има нещо на питата. Може би щото е старичък и затова.
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Моя не размразява на 20мин. Размразява си нормално, като има нещо на питата. Може би щото е старичък и затова.
Ми той твоя FTXS , бе...не е FTX . За него идеше реч.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328000039[/time]_________________________________________________
Нека някои притежатели на FTX...JV да кажат дали спират "лъжливите" дефростите при температури под -5..-6 и надолу градуси, а също така дали машината продължава да топли нормално . Преди време имах такава "машина" , правеше хиляди дефрости , но миналата година нямаше такива студове за да се пробва . Все си мисля , а и според логиката на Дайкин ( до колкото я схванах), че при по-ниски температури дефростите трябва да спират да се правят на време ... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от dimon
Все си мисля , а и според логиката на Дайкин ( до колкото я схванах), че при по-ниски температури дефростите трябва да спират да се правят на време ... :)
Не, при мен сутринта беше -16.5 и дефроста си вървеше по часовник - на всеки 45 минути.
Цитат:
Taя зима няма изревали за честите дефрости на FTX-вете . :ole Бравос , да не би пък ДАИКИН да са написали/задраскали още един ред в програмата за дефроста ? :wink:
Нещо не ми се вярва...
Аха, всичко си е ОК с машинката - FTX25JV.
Колкото и да плюят някои, че била орязана, окастрена и ошмулена серия - факт е, че е здрава машина и си топли. Ето вчера при -19 около 01h и 02h след полунощ без дори и да съм се замислял колко са паднали температурите навън, моя климатик си работеше съвсем нормално, поддържаше нормална топлина в стаята и дефростваше на около 50 мин. и повече, но бях зает и не съм засичал точно времето. Мисля че критичния диапазон за честите дефрости е около -4 до -7 градуса. От 0 гр. нагоре работи префектно и от -10 надолу - също.
Това е от мен.
...И пак ще си кажа, че климатиците по принцип не са уред, който става за отопление! (нищо лично)
Здравейте!
Доста прочетох от тази тема, но така и не видях конкретен отговор - как да се избегнат дефростите на определено време? Да, климатикът топли много добре, но не е никак приятно, когато вечер тръгне да размразява на 30-40мин за около 8мин на пълни оборота на компресора. Вие много неприятно и заглушително. Да не говорим, че съседите ми може "случайно" да му пуснат тухла или камък :)
Много съжалявам, че си взех от най- евтините дайкини. За същите пари можех да си взема Кериър или Фуджицу от които сме изключително доволни.
Цитат:
За същите пари можех да си взема Кериър или Фуджицу от които сме изключително доволни.
Все още НЕ Е КЪСНО.Продаваш дайкина и купуваш фуджицу.Дори LG s 9/12 AT ще е по добър избор.
Така се решава проблема с този модел.
Цитат:
Ми той твоя FTXS , бе...не е FTX . За него идеше реч.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328000039[/time]_________________________________________________
Нека някои притежатели на FTX...JV да кажат дали спират "лъжливите" дефростите при температури под -5..-6 и надолу градуси, а също така дали машината продължава да топли нормално . Преди време имах такава "машина" , правеше хиляди дефрости , но миналата година нямаше такива студове за да се пробва . Все си мисля , а и според логиката на Дайкин ( до колкото я схванах), че при по-ниски температури дефростите трябва да спират да се правят на време ... :)
Здравей имам 35JV - и при температурите под -5, -6 не съм забелязвал лъжливи дефрости камо ли на 22 мин през големите студове не съм имал проблеми и не мие било студено , нищо , че съм последен етаж и краен апартамент ! Дано съм бил полезен !
Явно дефроста не зависи от S-a. И моя до вчера, когато бяха ниските темпераури(-8 -12), размразяваше най-много веднъж дневно. От вчера при темп. около нулата и валеж, размразява на около 50мин.
Здавеите!имам ftx 35 jv от половин година и Fujitsu от 7 години мога да кажа че daikin-а не струва с тия безмислени дефрости наистина е досаден Fujitsu-то размразчва само когато има наличие на скреж ,а daikin-а размразява без никакав скреж,е не е нормално да го прави и мн ме дразни.съжалчвам че не си взех пак Fujitsu това е марката daikin са прехвалени и не струват дори и ftxs 35
Цитат:
... и не струват дори и ftxs 35
Голяма смешка каза.
може и смешкада сам казал но които си го купи този климатик няма да остане доволен.Ивсе пак вапрос на лично мнение аз не го препорачвам на никои
Напълно съм съгласен с колегата mobikim.FTXS..не си заслужава парите.Дефроста е едно от най-слабите им места или прави ненужни или прекалено чести.Това изобщо не може да се каже че е върха на климите по скоро втори клас кл.техника.Да не говорим и за екстрите които му липсват.Със този чест дефрост е за енергиен клас B.A доколкото до цената не би трябвало да е повече от 1300лв с монтажа за ftxs-а.А другият ftx имал съм го не става за отопление в БГ може спокойно да му се сложи клас C .Не знам как ни подлъгаха да ги купим.