Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
Цитат:
Първоначално публикувано от naughty hacker
сега се зачетох по предните страници. явно си си играл доста.
и все пак най-безболезнен начин (според мен) е да се гаси за 10-15 секунди от дистанционното (не през реле) малко преди да му дойде време за дефрост.
така му нулираме броячите, а микороконтролер ще дебне външна влажност, температура и ще преценява дали да задейства рестартиране или не..
се колегата Mega бяхме обсъждали да дебна наличието на лед (бяло) по питата и чак тогаз да позволя дефрост, като все пак пускаме 2-3 дефроста на ден за профилактика.
Незнам дали съм видял правилно , но и като го загасиш от далечното си го прави дефроста (когато трябва ако е магливо и т.н.) но не и на време... и си гасне чак след дефроста....
Защо просто не намерите инфо производителите как са го отстранили , за 5 път казвам , че произведените 2011 го нямат този проблем ... Нямам нищо общо с дистрибуция и Т.Н. на тази фирма но ми е интересно дали проблема е отстранен , или само аз си вношавам ?
Цитат:
сега се зачетох по предните страници. явно си си играл доста.
и все пак най-безболезнен начин (според мен) е да се гаси за 10-15 секунди от дистанционното (не през реле) малко преди да му дойде време за дефрост.
така му нулираме броячите, а микороконтролер ще дебне външна влажност, температура и ще преценява дали да задейства рестартиране или не..
се колегата Mega бяхме обсъждали да дебна наличието на лед (бяло) по питата и чак тогаз да позволя дефрост, като все пак пускаме 2-3 дефроста на ден за профилактика.
Това пък въобще не е добра идея да се "гаси" климатика за 10-15 сек през 20 мин. И какъв е смисъла - все едно си прави дефрост . И без това не може да се спира и пуска само за 10 сек- трябва да се изчака 2-3 мин защитно време преди да тръгне наново компресора...
Цитат:
Първоначално публикувано от dimon
Това пък въобще не е добра идея да се "гаси" климатика за 10-15 сек през 20 мин. И какъв е смисъла - все едно си прави дефрост . И без това не може да се спира и пуска само за 10 сек- трябва да се изчака 2-3 мин защитно време преди да тръгне наново компресора...
не прави дефрост, защото при гасене се нулират броячите. ще се гаси 2-3 минути преди да му дойде времето за дефрост. пробвай.
2-3 минути защитно време е по-добре от 15 духане на хладно, така ли е?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326099780[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от bleky
Защо просто не намерите инфо производителите как са го отстранили , за 5 път казвам , че произведените 2011 го нямат този проблем ... Нямам нищо общо с дистрибуция и Т.Н. на тази фирма но ми е интересно дали проблема е отстранен , или само аз си вношавам ?
не ми се занимава да нося платка за подмяна фирмуеър на вътрешно/външно тяло. не съм и гаранционен, така че ще ми струва солено :) освен това, няма гаранция, че изобщо става по този начин и дали изобщо са го оправили или при теб просто бачка по-добре.
Защо не пробваш по метода на колегата "ya" ? Най-лесно е и според него е ефективно . Само 1 резистор . :)
Цитат:
Защо не пробваш по метода на колегата "ya" ? Най-лесно е и според него е ефективно . Само 1 резистор . :)
нямам разумно обяснение :)
вече пробвах в обратна посока, тоест да се лъже за по-топло и се разочаровах. явно като набера сили пак да разглабям ще пробвам пак..
Май-май по-лесно е да го смените с климатик, предвиден за основно отопление.
Цитат:
освен това, няма гаранция, че изобщо става по този начин и дали изобщо са го оправили или при теб просто бачка по-добре.
Da никой нищо не споделя за съжаление ...
Цитат:
нямам разумно обяснение :)
вече пробвах в обратна посока, тоест да се лъже за по-топло и се разочаровах. явно като набера сили пак да разглабям ще пробвам пак..
Според мен Дайкин са решили, че около нулата е най-вероятно да става обледеняване и там дефроста е на време. При по-ниски температури (примерно -5'c) въздуха е сух , вероятноста за обледеняване е малка и дефроста да е на критерий.
Наблюдавай при -5...-8'c как се държи машината и ще си направиш извод!
Инересно е пък, че когато си играех с моя FTX при зададена голяма температура ( примерно 28-29 -30) дефрост не правеше с часове, обаче като я намалявах на 22 и си знаеше временцето около 25 мин .
На едно място "оправянето" на честите дефрости се получи след дозареждане на 80-100гр. Така и не можах да разбера дали фабрично е бил недозареден или с дозареждането се е повишила и температурата около датчика на външната питка който е главният отговорник за обескрежаването.
Вярно че модела бе FTXS35D.
Цитат:
Първоначално публикувано от ya
На едно място "оправянето" на честите дефрости се получи след дозареждане на 80-100гр. Така и не можах да разбера дали фабрично е бил недозареден или с дозареждането се е повишила и температурата около датчика на външната питка който е главният отговорник за обескрежаването.
Вярно че модела бе FTXS35D.
:Drinks:
Taя зима няма изревали за честите дефрости на FTX-вете . :ole Бравос , да не би пък ДАИКИН да са написали/задраскали още един ред в програмата за дефроста ? :wink:
Нещо не ми се вярва...
Явно не си чел добре форума.
Що бе, чета го добре... :Drinks: Просто не е имало големи студове и се чудя дали при -5 да речем спира дефростването на време... :rolleyes:
Цитат:
Taя зима няма изревали за честите дефрости на FTX-вете . :ole Бравос , да не би пък ДАИКИН да са написали/задраскали още един ред в програмата за дефроста ? :wink:
Нещо не ми се вярва...
Или пък,доста да е намалял броят на нови собственици на дайкин, в сравнение с преди? :)
бомба е при мен,а димоне знаеш как и къде го ползвам.
А и сложих ролетна щора и на практика се получава така че прескача градусите.
Доволно.