Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
Това колко вода се отделя при дефрост не зависи от марката а от това колко е натоварена дадена машина, както и от времето навън. Сложи една машина на 21 градуса и после я сложи на 26 и ще видиш колко вода ще тече! Нормално е по-евтина и слаба машина да заскрежава повече от по-скъпа и силна машина. Реално, колкото по-малко зор вижда, толкова по-малко скреж (след това вода) прави.
Да север е с избит балкон и вее от всички прозорци а топли и коридора ...
Голям зор вижда машинката ама се справя някак си поне за сега де , то още не е и толкова студено . Сигурно и похарчва прилично ...
Имаи идея да взема разклонител с "електромер" да ги замеря , можете ли да ми препоръчате нещо прилично ?
Виж на ''BAUMAX''имаше едни по 16лв - EMT707CTL под марката ''meRox ,горе- долу вършат работа.
Мерси взех го . Няма грам екстра по него , ама за целта ще върши работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от bleky
Мерси взех го . Няма грам екстра по него , ама за целта ще върши работа.
Kaкви екстри още искаш?...EMT707CTL показва 9 пазлични информации на дисплея...
Цитат:
Първоначално публикувано от teon
Kaкви екстри още искаш?...EMT707CTL показва 9 пазлични информации на дисплея...
Ти хубаво си написал номер , ама кои да чете :sad:.... взел съм EMT717ACTL пак е 16лв. и няма нищо по него освен време , моментен разход и разход от както е включено .
Панасоника YE12 изпука 10KW za 24 часа на 26 градуса е настроен , но не може да ги достигне а на вън е сравнително топло около и над 0.
Сега ще закача дайкина да замеря .
ПП: Уредчето изгоря след 24часа работа :shocked:
Ако пазиш касовата, иди да го сменят...
тоя дефрост на Дакините е пословичен :) и мен ме побърква.
Лесно се избягва, но ако наистина има нужда от него (голяма влажност на въздуха и температура между -3 и +5 ) е опасно да се байпасира.
най-елегантният начин за байпасиране на дефроста е да гасиш климата за 10 секунди на всеки 22 или там колкото ти е дефроста минути (t-5 min). естествено не говоря за ръчно гасене, а за микроконтролер или друга схема, която да емулира цъкане на дистанционното
те такова нещо съм сглобил за сега, в момента декодирам инфрачервения протокол на Дайкин и ще управлявам климата доста по-интелигентно скоро:
http://dl.dropbox.com/u/18771283/IMAG0158.jpg
човъркането на термистора на питата на външното тяло е другата алтернатива, но пак трябва да е с интелигентно управление, което да внася и премахва корекции защото може да стане беля много лесно :)
Не е толкова трудно, едно 10к, и като прочетете тук там ще разберете за какво става на въпрос. И в никакъв случай не "човъркайте" термистора на питата на външното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от ya
Не е толкова трудно, едно 10к, и като прочетете тук там ще разберете за какво става на въпрос. И в никакъв случай не "човъркайте" термистора на питата на външното тяло.
прегледай условията за дефрост на Дайкина; много са шантави. Лъжене по външна температура почти няма ефект защото сработват куп други условия.
http://dl.dropbox.com/u/18771283/Dai...5-35G%2044.pdf
Точно той се "човърка" - външният датчик
Цитат:
Точно той се "човърка" - външният датчик
пробвал ли си на Дайкин? Защото аз имам такъв и съм пробвал.
Имитира се по студено а не по топло време
Цитат:
Имитира се по студено а не по топло време
сега се зачетох по предните страници. явно си си играл доста.
и все пак най-безболезнен начин (според мен) е да се гаси за 10-15 секунди от дистанционното (не през реле) малко преди да му дойде време за дефрост.
така му нулираме броячите, а микороконтролер ще дебне външна влажност, температура и ще преценява дали да задейства рестартиране или не..
се колегата Mega бяхме обсъждали да дебна наличието на лед (бяло) по питата и чак тогаз да позволя дефрост, като все пак пускаме 2-3 дефроста на ден за профилактика.
Има капацитивни датчици, които могат да установят наличието на скреж или лед.