3 хиляди го казвам грубо.2600 ми излезе общо с монтажа.
summanbg,и аз съм на абсолютно същото мнение за това утре през деня,ще дойдат техниците да си го видят.След това ще пиша отново.Благодаря на всички ви за мненията!
3 хиляди го казвам грубо.2600 ми излезе общо с монтажа.
summanbg,и аз съм на абсолютно същото мнение за това утре през деня,ще дойдат техниците да си го видят.След това ще пиша отново.Благодаря на всички ви за мненията!
Духа хладно, защото най-вероятно през повечето време отвън е скрежасал.... Машината е твъъърде малка за това помещение! Аз тук и 35-ца не я виждам...
Духа хладно при оценяване с ръка или с термометър - важен момент?
От ръката ти се изпарява вода и затова всеки повей внася грешка в преценката ни за топлина.
При клматиците има един момент който може да лъже датчика за температура - не веднъж е ставало на въпрос във форума.
Датчика за температурата в стаята е от дясната страна и ако климатика е монтиран до стена имено с тази си част (по-близко до стената) и жалузите са насочени към стената около климатика се образува нагрято пространство лъжеюо климатика че в цялата стая е топло и съответно подаваното количество топлина към стаята намалява.
FTX25JV1B-е точно 9548 btu при номинал 2.8-отопление.
Махни AUTO.
Остави го на 20-21 гр.през повечето време и ще климатизираш стаите доста добре.
С номинал на отопление 2,8 кВт и максимум 4кВт при 7*външна т-ра, тази 25-ца не е за повече от 15м2!
Много точно, затова и тук много изреваха от FTX серията.... при 25 и 35. При мен от около 60 бройки монтирани за последните две години от тях нямам нито едно оплакване! Ама нито едно! Тези дето им ги продават незнам какво гледат или просто да върви търговията го правят сякаш са домати.... за жалост.Първоначално публикувано от bekata
Така момчета проблема беше в мен (ECONO) режима включен без да съм погледнал..Смятайте колко съм заблян...Въпроса ми е дългата употреба на тази функция вреди ли по някакъв начин на климатиците и ако да-как? Благодаря ви за търпението и отговорите !