Резултати от 1 до 15 от общо 15

Въпрос за FTXS25G

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Въпрос за FTXS25G

Здравейте.
    Първо искам да споделя, че ползвам климатика вече второ лято и съм абсолютно доволен и при затопляне и при охлаждане.Без да претендирам да съм голям специалист, а само от лични наблюдения препоръчвам модела.
    Това лято реших да пробвам какво ще стане и държа отворена вратата на стаята където е вътрешното тяло и така обема за охлаждане се увеличи с още 40 куб м и така в момента охлаждам около 60 куб м.Естествено климатика върви постоянно.Не съм забелязал да изключва. Въпроса ми е следния-установих, че много рядко изтича конденз, да не кажа, че няма никакъв-нормално ли е това при това натоварване и пречи ли много такава "експлоатация" /за сметката за тока е ясно че ще се вдигне/Благодаря.

2.  

3. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Re:Въпрос за FTXS25G

на колко градуса го държиш

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Koгато климатика работи продължително въздуха в стаите вече е изсушен и няма как да се получава конденз. Нормално е да капе в началото . Между другото си правя няколко дни опит с FTXS25 . Oхлажда дневна и столова свързани през арка с обем 100 куб.м , също така отворена врата към спалня 16 кв.м. Ми бачка си . Той стои в столовата . В дневната имам 12-ка ламя и го пускам само в краен случай.
    Прави ми кеф да измъчвам малкия климатик !!!

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от zzz
    на колко градуса го държиш
    Сега в жегата на 27/28; проветрявам сутрин помещението около 30 мин.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нямаш чак толкова интензивен топлообмен при тези поддържани температури, затова няма и конденз.И при мен е така.

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ssamm22
    Сега в жегата на 27/28; проветрявам сутрин помещението около 30 мин.
    Та колко градуса достига в помещението,та охлаждаш в този диапазон-за мен е много горещо при тези градуси и поддържам 24-25 градуса,като рядко минава 26* без охлаждане,и гледам по гофрето отвътре има капчици,но без да тече конденз навън.Ако увелича обема за охлаждане-прикапва по малко.До интензитета е.

8.  

9. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

и при мен от 25 надолу почва да капе но вечер направо си тече става въпрос за Бургас

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То при вас в Бургас, влажността вечер става бая висок процент, та затова.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Та колко градуса достига в помещението,та охлаждаш в този диапазон-за мен е много горещо при тези градуси и поддържам 24-25 градуса,като рядко минава 26* без охлаждане,и гледам по гофрето отвътре има капчици,но без да тече конденз навън.Ако увелича обема за охлаждане-прикапва по малко.До интензитета е.
    В стаята с климатик е 26 градуса, а съседната е 27,5 градуса. За нас е оптимална температура, защото имаме бебе.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

В стаята с климатик е 26 градуса, а съседната е 27,5 градуса. За нас е оптимална температура, защото имаме бебе.
    Оптималната температура за човешки бебета е 24-25оС.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Оптималната температура за човешки бебета е 24-25оС.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

познавам хора които го отгледаха на 17 18 градуса своето бебе - за мен просто това е малко, на 24 обаче аз не мога да стоя - няма шанс и бебе. 22 23 би трябвало да е перфектно.
    всеки луд с номера си

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е хей!!!! Климатик при бебе не се пуска. Те са направени така че да държат на жега стига да им се дава достатъчно вода. Може да мрънкат малко, но нищо няма да им стане след като хиляди години е било така. Ние големите хора от куртуазия може би си слагаме климатици, но в природата няма климатици и недай си боже да го духне студения вятър това бебе.

17. Тук е от
    Nov 2009

Зимата да отоплявате до 22-24 за бебе е перфектно ама охлаждането е според времето. Миналата година охлаждах целия апартамент до 25 градуса и ми беше перфектно. Тази година в момента ако сваля под 27 градуса ми става студено.
    Съвсем леко може да се сваля температурата при бебе , но по възможност без течение и да с охлажда съседна стая и да има проход далечко от мястото където е бебето.

18. Тук е от
    Jul 2011

FTXS е доста по-мощен и икономичен от FTX. Иначе това което ти казаха че при продължителна работа тай вече си е изсушил въздуха и затова не отделя голям конденз и второ те са инвертори и когато настроиш малка температурна разлика той не кондензира. Ако му зададеш 17 би трябвало направо да текне ако си проветрил преди това защото ще тръгне с максимална мощност. Иначе не само за бебетата но и за големи не е добре да стоят на много студено от климатик защото винаги става течение от въздушния поток дори и да не се усеща и когато температурата на въздуха е ниска се изтива, схваща проблеми със стави и т.н. За мен личон 22-23 си е доста ниска температура особено ако на вън е 30 и нещо дори. Но зави къде. Защото във Варна е много влъжен въздуха а влагата мори много и ако в централна България ви е жега на 35 тук във Варна с тази влажност и при 30 градуса ще се усеща по горещо. И така дори да се насрои с 2 градуса по-ниско от навън след като поработи и сзсуши въздуха се усеща като голяма температурна разлика. Но вече въпрос на избори и удобство. Защото като свикнеш на хладно и ката излезеш на жегата дори и за малко се препотяваш и после пак като влезеш пак на много студено се изстива многоооо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Баланс на турбина Ftxs25g
    От loszetas във форум Климатици Daikin
    Отговори: 17
    Последно: 09-02-15, 12:03
  2. Шум във вътрешното тяло на Daikin FTXS25G
    От sasooooooooo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 50
    Последно: 13-05-12, 22:28
  3. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  4. Daikin FTXS25G - неприятна миризма
    От lubopiten във форум Климатици Daikin
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-10, 22:37
  5. Дефрост при Daikin FTXS25G
    От zaqza във форум Климатици Daikin
    Отговори: 55
    Последно: 03-02-10, 21:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе