Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    375
    #16

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    AМи не си намерил точно причината , а си намерил начин как да загубваш паразитния шум. Най-вероятно от вибрацията на турбината подрънква някоя пластмаса .

  2.  
     
  3. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #17

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    Цитат Първоначално публикувано от pippo
    Започна новият отоплителен сезон и снощи беше първата нощ, в която спах на климатика. Както е известно от други теми, машините ми бяха монтирани от небезизвестния мошеник Ванко, който първо си остави ръцете, после ме остави без каквато и да е гаранция и поддръжка.
    Моля да ми помогнете, като препоръчате колега от форума или коректна фирма, която да може да ми прави срещу заплащане профилактиката.
    Конкретно в момента ми трябва за да ми помогне с някакъв нов паразитен шум от вътрешното тяло. Шума се прояви за кратко в края на миналият отоплителен сезон, лятото машината не е работила и сега като е включих проблема си се прояви отново. Става дума за някакъв шум с "ротационно движение" ако мога така да се изразя. Когато се включи вътрешният вентилатор се чува на точно равни интервали едно "цъкане" все едно част от него опира в нещо малко и създава неприятният звук. Надявам се че е нещо малко от прословутата чешка сглобка, но не се наемам да си разглобявам вътрешното тяло за да го търся.
    Ще очаквам Вашите предложения.
    Поздрави.
    след като е мошенник и толкова известен защо пак ходите при него? от любов към спорта? дайкин е достатъчно сериозна марка, че да се дели на чешка, арменска или българска сглобка...проблема по-скоро е, че балона на дайкин беше прекомерно надут, то не бе мерцедеса на климатиците, то не бе какво ли не, но никой не погледна, че нов мерцедес за 20 хиляди лева няма или това не е мерцедес, както и нов климатик от типа на мерцедес на 1000 лева също няма.
    освен да пожелая приятно разглобяване на "мерцедеса" друго не мога да се сетя...

  4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #18

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    Ей сега и АРУБА да може да се включи ,ще видиш какво ще те направи заради Мерцедеса.

  5. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #19

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    най-пострадаха тези, които купуваха климатици точно в момента на най-голямото надуване на балона, непосредствено преди големия взрив
    тогава цените бяха в небето, а качеството в мазето
    при панасоник балона се спука 2007, сега чакаме "мерцедеса" (не злорадствам, просто съм реалист и в никакъв случай не желая на никого да преживее подобен гърмеж както при панасоник)

  6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #20

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    Моето скромно любителско мнение още преди 2-3 години беше, а и сега е такова, че ДАЙКИН правят просто добри машини, които обаче струват прекалено много пари за това, което получаваш.Даже спорихме доста с двама трима колеги по този въпрос.

  7. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #21

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    реална цена+кухина+печалба=продажна цена
    под "кухина" разбирам да се дават пари и нищо да не се получава насреща...

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    177
    #22

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    балона се спука

    Ми купи си топка щом ти се пука балона.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    120
    #23

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    climamarket
    Не разбирам защо трябва да извъртаме темата в такава насока, но хайде да ти отговоря.
    За Иван - в момента на монтажа мненията във форума за него бяха повече от прекрасни.
    За климатиците ми - Не съм ги купил за 1000лв. И за да съм по точен, миналата година по това време офертите за по-голямата машина бяха между 1600-1800лв.
    Глупави сравнения с мерцедес и нахвърляни цифри и цени наизуст няма да коментирам.
    Купил съм си 2 Даикина, не заради рекламите на този и онзи, не заради някакъв балон, а поради простата причина, че в едно от сървърните си помещения имах Даикин, които беше работил 5 години безотказно (сигурно още работи, просто вече нямам наблюдения) без дори да му е правена една профилактика. За същите 5 години не е спирал за нищо, нито за час, освен във периодите на липса на електозахранване.
    Същият този беше монтира без каквито и да е тампони, и въпреки това не успя повече от месец с вибрациите си да бутне забравена пластмасова чаша върху външното тяло.
    Това не го прави за мен нито мерцедес, нито ягуар, просто бях впечатлен от безотказната му работа и му гласувах доверие и за домашен климатик. Времето ще покаже дали съм бил прав. Да имам доста забележки относно някои неизпитани детайли по корпуса, от които се получават дрънчащи решетки и прочие звуци, но това за момента не ми дава право да правя генерални решения и заключения като твоите.

  11. Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    177
    #24

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    Две думи:Браво pippo.

  12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #25

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

    Проблемът не е марката, а в държавата. Едва ли някъде другаде монтират 18 годишни пишлемета, завършили преди няколко месеца училище, едва ли някъде другаде слагат вътрешно "Професионал" с външно "Сиеста" или "Комфорт", едва ли другаде монтират върху стойки от 8-10 лева, които след 6-7 месеца са започнали да ръждясват, едва ли някъде другаде вакумират с изпускане на малко газ в тръбите, понеже са забравили вакум помпата или имат по 3-4 монтажа на ден и много бързат? Затова отвреме-навреме се получават такива, да наречем дребни оплаквания на фона на другите. Аз в друга държава не съм чул да са гърмели компресорите на Панасоник.
    Понеже и аз съм много разочарован от марката, мисля да купя още 2-3 броя, че почнаха по 2 пъти на година им вдигат цената. Като се видиш следващият път с Иван от Импулса, го питай колко човека за Дайкин-и съм му пратил. Хората като видят моите как работят, отиват и си купуват същите.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    69
    #26

    Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G


    И на мен ми се прииска да се включа малко в оффтопик. + 20 за Изказването на Pippo и още толкова за мнението на Aruba_man.
    През 2008 година, когато за първи път ми се наложи да монтирам климатик даже не бях чувал за Дайкин. Влизайки в този невероятно полезен форум, избягвайки мненията на откровените търговци, се ориентирах към сто волтов Дайкин. След 4 години работа единственото, което мога да кажа е - супер, хипер, трипер и т. н . съм доволен от машината. За четири години зимата изобщо не се спира и единствената профилактика, която съм правил е почистване на филтрите в банята. При това монтажната група ако може така да се нарече, както каза аруба бяха 18 годишни, ако не и по-малки и откровено почти ми идваше да ги изгоня. Тази година отново ми се наложи да монтирам климатик за помещение от около 30 кв. м. Бях решил да пробвам и прехваленото Фуджитсу. Но след като почетох отново тук - пак реших да взема Дайкин. Обзаведох се FTX50GV. Хванах влака точно накрая където се вика - взех го на 1650 лева с монтажа точно в момента, в който бяха тръгнали да се вдигат цените. Не съм го тествал сериозно - все още зимата не е дошла, но при ниските температури от предните дни предусещам, че мнението ми ще е отново такова каквото е и за 100 волтовия. Просто не мога да повярвам, че външното тяло е толкова тихо при горещата струя, която бълва вътре- даже не мога и да го чуя.... Та така за Дайкин.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 11
    Последно: 20-01-10, 20:58
  2. Търся някакъв LGA 775 процесор
    От Miki във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 30-01-08, 15:28
  3. Някакъв вирус VS99-IP1
    От Wise във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-06, 21:33
  4. Диря някакъв конвертор от c# на c++
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 29-12-04, 01:04
  5. Някакъв проблем
    От D3BEP във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 07-08-04, 22:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе