Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 26

Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

Започна новият отоплителен сезон и снощи беше първата нощ, в която спах на климатика. Както е известно от други теми, машините ми бяха монтирани от небезизвестния мошеник Ванко, който първо си остави ръцете, после ме остави без каквато и да е гаранция и поддръжка.
    Моля да ми помогнете, като препоръчате колега от форума или коректна фирма, която да може да ми прави срещу заплащане профилактиката.
    Конкретно в момента ми трябва за да ми помогне с някакъв нов паразитен шум от вътрешното тяло. Шума се прояви за кратко в края на миналият отоплителен сезон, лятото машината не е работила и сега като е включих проблема си се прояви отново. Става дума за някакъв шум с "ротационно движение" ако мога така да се изразя. Когато се включи вътрешният вентилатор се чува на точно равни интервали едно "цъкане" все едно част от него опира в нещо малко и създава неприятният звук. Надявам се че е нещо малко от прословутата чешка сглобка, но не се наемам да си разглобявам вътрешното тяло за да го търся.
    Ще очаквам Вашите предложения.
    Поздрави.

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Отново някакъв паразитен шум - FTXS20G

pippo това ''цъкане'' променя ли честотата си с промяна на оборотите на турбината?Опитвал ли си да мръднеш тялото леко нагоре,надолу и напред ,и дали е имало някаква промяна?

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Да променя се с промяна на оборотите, тъй като вечер съм на нощен режим с най-ниските възможни обороти се чува осезаемо. При плавно увеличение на оборотите и цъкането се увеличава плавно. Пробвал съм да навдигна тялото на горе, друсал съм го, леко съм го чуквал тук и там, но не се оправя.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Поне знаеш със сигурност,че проблемът е свързан със турбината:или механично се допира до някъде -което е най вероятно,и втулка или лагерче.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от pippo
    Да променя се с промяна на оборотите, тъй като вечер съм на нощен режим с най-ниските възможни обороти се чува осезаемо. При плавно увеличение на оборотите и цъкането се увеличава плавно. Пробвал съм да навдигна тялото на горе, друсал съм го, леко съм го чуквал тук и там, но не се оправя.
    Е няма нищо.И на една част от фуджитсата/дженералите го има този недостатък.Свиквай.Дано да не е силно-при мен на дженерала се усеща само на много ниски обороти-quiet.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Е няма нищо.И на една част от фуджитсата/дженералите го има този недостатък.Свиквай.Дано да не е силно-при мен на дженерала се усеща само на ниски обороти.
    Ами малко трудно, точно над главата ми е, ще звъня в Атаро да ги питам могат ли да помогнат с някоя сервизна група, ако не ще го мисля отново.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То, както е тръгнало, май скоро няма да има марка без проблеми или в мотора или във втулката на турбината.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

pippo,

Направи си един опит : при спрян климатик , отвори клапите с ръка и с нещо като молив завърти турбината насам-натам . Може да е попаднало нещо в нея и да се види , а също така да огледаш това-онова ...

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Само да не счупи някое перо на турбината, че тогава...

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Въпроса е как се маха белият капак, има ли винтове някъде или е на щипки. Гледах го но не посмях да го напъвам със сила.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от pippo
    Въпроса е как се маха белият капак, има ли винтове някъде или е на щипки. Гледах го но не посмях да го напъвам със сила.
    Ето тук: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53013.0.html има линк даден от edy1 кликваш върху него и търсиш инструкции/ръководство за монтаж за FTXS моделите на дайкин.Има го там.Дърпаш го и следваш инструкциите-на руски са.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ето тук: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53013.0.html има линк даден от edy1 кликваш върху него и търсиш инструкции/ръководство за монтаж за FTXS моделите на дайкин.Има го там.Дърпаш го и следваш инструкциите-на руски са.
    Благодаря,
    ръководството съм го разглеждал, у нас е имам и оригиналната книга, но не успях да се ориентирам как се сваля капака. Още по време на монтажа видях че се навдига от долната страна и се изкарва на горе, но ме е страх да го напъна със сила.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Kaто вдигнеш капака за почистването на филтрите ще видиш две витла. Развиваш ги и дърпаш капака спираловидно нагоре. Естествено трябва да напънеш малко за да се освободят двете горни контри. Ако имаш видимост отгоре можеш да им помогнеш леко с плоска отвертка. Няма как да се счупи , не се притеснявай!

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Колега аз имах същия проблем! Когато се развърта турбината на ниски обороти се чуваше едно потракване,като увеличи оборотите спира.Предния уикенд го поразглобих, направих една профилактика.Не можах да открия напълно турбината,защото трябва да махна топлообменика.След почистването и наместването,сега дразнещия шум го няма Дано не се появява отново.
    пс: Капака е на щипки 3 от горе и май 2 отдолу,откачаш горните и го свличаш,пазиш "окото".

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Първо да благодаря на justify за ръководството за демонтаж.
    Вчера махнах предният капак на вътрешното тяло, ламелите за насочване на струята и решетките зад тях. Това което установих е че като застана срещу тялото шума идва от мое ляво. При изключен климатик с пръст развъртях вентилатора, но не се чуваше никакъв шум. При включен шума си го имаше. Оказа се че поради някаква причина климатика не приляга в ляво добре към металната стойка на стената, с разстояние около милиметър. Когато натисна климатика назад, или просто го застопоря като във фугата пъхна връх на отвертка, звука изчезваше. Понатиснах климатика горе в щипките и подложих във фугата 1-2 малки гумени уплътнения и заспа. При сглобяването сигурно го разместих леко и паразитният шум се появи отново но доста по-тихо. Ударих му странично един шамар в ляво , понаместих го и звука изчезна. Това явно е временно явление, но важното е че вече знам от какво идва. Или монтажа не е извършен добре, или тялото някак си ми е леко усукано. Ще го наблюдавам в следващите дни, защото снощи го изключих предвид топлата стая, а аз не обичам да спя на много топло.
    Благодаря на всички отзовали се по темата.
    Поздрави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 20-01-10, 21:58
  2. Търся някакъв LGA 775 процесор
    От Miki във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 30-01-08, 16:28
  3. Някакъв вирус VS99-IP1
    От Wise във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-06, 22:33
  4. Диря някакъв конвертор от c# на c++
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 29-12-04, 02:04
  5. Някакъв проблем
    От D3BEP във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 07-08-04, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе