Благодаря за съвета.
Jackas и аз така карам моето ЛД, понеже ми трябва дължина на струята, топли и втора стая.Никога не е имал проблеми с турбината и отдаването.
alier, прякора ти означава лъжец на английски - a lierПървоначално публикувано от alier
![]()
Ако приемем отвесното положение за 1-ва позиция, то ти държиш клапата на 3-та така ли?Първоначално публикувано от Jackas
Първоначално публикувано от biro
Неразбирам защо не ми вярваш.Прегледах дори цялото сервизно без да ме интересува.Наистина нямам проблем с климатика.Ето една табличка от там за температурните разлики ,които са неизбежни и за тяхното компенсиране.Това е от сервизното на FTX35J,но важи за всички собственици на тази техникаПървоначално публикувано от biro
"Честото"обезскрежаване за някой,мога да кажа,че не пречи на климатика да поддържа зададената му температура.Погледнах и него в сервизното.Условията за дефрост са същите както при малките модели на профешънала.Много точно и коректно е описан целия алгоритъм подкрепен с перфектна диаграмка кога какво се включва и за колко време(визирам четирипътния винтил,компресора и вентилатора.
Всяка една бройка излезнала от заводите им в Чехия и Белгия се подлага на много строг контрол.Ако имаше нещо нередно то нямаше да стигне до потребителите въобще.
Тоест какво излиза според твоето абстрактно твърдение FTX=FTXS два еднакви модела.Ами само да кажа че двата модела са коренно различни и като механика и като софтуер.Нито вътрешно нито външно тяло нито като екстри нито като компресори.Те нямат нищо общо само логото Daikin.Много ме съмнява дали изобщо работиш в Атаро Клима и ако работиш там не си повече от монтажник или снабдител.Първоначално публикувано от alier
Обикновено тук пишат хора,които търсят съвет и имат въпроси.Ако ти имаш такъв,просто го задай!
То се отнася и за теб...това .А за съветите вече съм ги получил и не от такива като тебе фенове на Дайкин а със времето.Сега точно за тези климатици 2-та съветите ги давам без да се надценявам или подценявам.И вече писах който иска да си ги купува.Явно не четеш по-темата а се изказваш пак не подготвен.От такива фенове на марката хората им се плаче. На тая криза да си купиш климатик и да се окаже хем скъп хем и да не ти служи за това което си платил.Ето за това пиша да се знае кое какво е.А не да пишем бутафории.Първоначално публикувано от alier
Я сподели кое му е точното на алгоритъма ! Навярно аз съм много тъп и не мога да прочета къде е написано , че точно под нулата трябва да почва да се дефроства на време - 28 мин. А над нулата времевия дефрост спира.Първоначално публикувано от alier
НЯМА ТАКЪВ РЕД в сервизното. Има само едно изречение, в което се казва , че се следят датчика на питата и външната температура. Под алгоритъм разбирам да има изброени някакви условия по които да се прави някакъв извод. НО НЯМА . И кое тогава е точното?
Не те схванах , alier, не можах...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329581756[/time]_________________________________________________
Сигурно и на джоба не пречи , а ?Първоначално публикувано от alier
Грубо 50 дефроста на денонощие . Сложи ги по 8 мин , излиза че 400 мин или над 6 часа климатика е спрял и лекичко вкарва студ , макар и без пуснат вентилатор. Всъщност не е спрял , а топли атмосферата, топли на вятъра...А видя ли какви обороти вдига при дефрост от перфектната диаграмка , а ? Бичи на макс при дефрост...
В климатичните теми е много интересно, като се омешат мнения на обикновени ползватели, надъхани със сервизни фенове на клими - лаици, меркантилни търговци и техници.
Той копа при температури под 0 винаги отива на кино без пуканки.Първоначално публикувано от ivan1
Да, ама различните модели гледат различни филми в киното. Някои модели при -15 имат COP към 3, какво повече искаме?
Моите са такива. Сметките ми за ноември, декември, януари са почти еднакви.![]()
Аз имам три Фуджита. На теб ли да вярвам или на очите си????Първоначално публикувано от Jackas