Благодаря за съвета.
Jackas и аз така карам моето ЛД, понеже ми трябва дължина на струята, топли и втора стая.Никога не е имал проблеми с турбината и отдаването.
alier, прякора ти означава лъжец на английски - a lierПървоначално публикувано от alier
Ако приемем отвесното положение за 1-ва позиция, то ти държиш клапата на 3-та така ли?Първоначално публикувано от Jackas
Първоначално публикувано от biroНеразбирам защо не ми вярваш.Прегледах дори цялото сервизно без да ме интересува.Наистина нямам проблем с климатика.Ето една табличка от там за температурните разлики ,които са неизбежни и за тяхното компенсиране.Това е от сервизното на FTX35J,но важи за всички собственици на тази техникаПървоначално публикувано от biro
"Честото"обезскрежаване за някой,мога да кажа,че не пречи на климатика да поддържа зададената му температура.Погледнах и него в сервизното.Условията за дефрост са същите както при малките модели на профешънала.Много точно и коректно е описан целия алгоритъм подкрепен с перфектна диаграмка кога какво се включва и за колко време(визирам четирипътния винтил,компресора и вентилатора.
Всяка една бройка излезнала от заводите им в Чехия и Белгия се подлага на много строг контрол.Ако имаше нещо нередно то нямаше да стигне до потребителите въобще.
Тоест какво излиза според твоето абстрактно твърдение FTX=FTXS два еднакви модела.Ами само да кажа че двата модела са коренно различни и като механика и като софтуер.Нито вътрешно нито външно тяло нито като екстри нито като компресори.Те нямат нищо общо само логото Daikin.Много ме съмнява дали изобщо работиш в Атаро Клима и ако работиш там не си повече от монтажник или снабдител.Първоначално публикувано от alier
Обикновено тук пишат хора,които търсят съвет и имат въпроси.Ако ти имаш такъв,просто го задай!
То се отнася и за теб...това .А за съветите вече съм ги получил и не от такива като тебе фенове на Дайкин а със времето.Сега точно за тези климатици 2-та съветите ги давам без да се надценявам или подценявам.И вече писах който иска да си ги купува.Явно не четеш по-темата а се изказваш пак не подготвен.От такива фенове на марката хората им се плаче. На тая криза да си купиш климатик и да се окаже хем скъп хем и да не ти служи за това което си платил.Ето за това пиша да се знае кое какво е.А не да пишем бутафории.Първоначално публикувано от alier
Я сподели кое му е точното на алгоритъма ! Навярно аз съм много тъп и не мога да прочета къде е написано , че точно под нулата трябва да почва да се дефроства на време - 28 мин. А над нулата времевия дефрост спира.Първоначално публикувано от alier
НЯМА ТАКЪВ РЕД в сервизното. Има само едно изречение, в което се казва , че се следят датчика на питата и външната температура. Под алгоритъм разбирам да има изброени някакви условия по които да се прави някакъв извод. НО НЯМА . И кое тогава е точното?
Не те схванах , alier, не можах...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329581756[/time]_________________________________________________
Сигурно и на джоба не пречи , а ?Първоначално публикувано от alier
Грубо 50 дефроста на денонощие . Сложи ги по 8 мин , излиза че 400 мин или над 6 часа климатика е спрял и лекичко вкарва студ , макар и без пуснат вентилатор. Всъщност не е спрял , а топли атмосферата, топли на вятъра...А видя ли какви обороти вдига при дефрост от перфектната диаграмка , а ? Бичи на макс при дефрост...
В климатичните теми е много интересно, като се омешат мнения на обикновени ползватели, надъхани със сервизни фенове на клими - лаици, меркантилни търговци и техници.
Той копа при температури под 0 винаги отива на кино без пуканки.Първоначално публикувано от ivan1
Да, ама различните модели гледат различни филми в киното. Някои модели при -15 имат COP към 3, какво повече искаме?
Моите са такива. Сметките ми за ноември, декември, януари са почти еднакви.
Аз имам три Фуджита. На теб ли да вярвам или на очите си????Първоначално публикувано от Jackas