Здравейте,
искам да помоля за съвет при избор за климатик.Досега съм се отоплявал на парно,но след последната сметка от 300 лв.,за апартамент от 52м2,ще го отрежа.Само да мине отоплителният период и го спирам.Та на въпроса-искам да отоплявам тухлен апартамент от 52м2,с южно изложение,с пвц,изолация ще правя май месец(за другата зима ще имам),София.Разположението е следното:
1.Хол с кухненски бокс и коридор(към коридора е портал)-21м2.
2.Спалня 1(преходна от хола)-9м2.(южно изложение)
3.Спалня 2(преходна от хола)-9м2.(северно изложение)
Блока е тухлен и топлофициран,среден ап. съм,съседите ми ме топлят и от долу,и от страни.На последен етаж съм ,но над мен има таванско.
В момента имам един климатик-самсунг,12000btu,конвенционален,който ползвах само лятото,за охлаждане на хола и южната спалня(общо 30м2),и горе долу ставаше.Пробвах го януари дали ще успее да затопли двете стаи,е не успя.Сега мисля да го прехвърля в северната спалня-все си мисля,че 9м2 ще успее да стопли.За хола и спалнята ми е въпросът-възможно ли е да се отопляват с един климатик(общо са 30 м2.)?След като попрочетох доста от написаното в форума се двоумя между китайският Daikin-FTXN50K,заради по-ниската цена и между чешкият Daikin-FTX50GV.От форума научих,че е по-добре да взема по-мощен,та тези ми се сториха добри като данни за 30м2.Проблема е,че не разбирам струва ли си 500лв. повече за чешкият.Всъщност отворен съм за всякакви предложения.И относно марката,и относно мощността на климатика.Благодаря!

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 
  Първоначално публикувано от sorren
 Първоначално публикувано от sorren   
  -през деня темп. пада до 16,5"(а на мен често ми се случва до обяд да съм вкъщи).А се задава увеличение на пр.газ около 20% за следващият отоплителен период.Та с две думи,плащам тази година 300лв. и стоя на студено,догодина ще плащам 360лв. и пак ще стоя на студено.Ето затова си търся климатик.
-през деня темп. пада до 16,5"(а на мен често ми се случва до обяд да съм вкъщи).А се задава увеличение на пр.газ около 20% за следващият отоплителен период.Та с две думи,плащам тази година 300лв. и стоя на студено,догодина ще плащам 360лв. и пак ще стоя на студено.Ето затова си търся климатик.