Резултати от 1 до 5 от общо 5

DIKIN R22HNS платка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    29
    #1

    DIKIN R22HNS платка

    Някой може ли да каже какъв варистор да сложа на тази платка защото по неговия номер 220NSO9D нищо не излиза.По принцип климатика си тръгва вътрешното тяло на външното само вентилатора за около 30 сек.и спира след малко пак така и до безкрай но грешка не отчита.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re:DIKIN R22HNS платка

    Причината да не работи нещо не е в липсата на варистор, той има само защитна роля при пренапрежение и краткотрайни пикове, той само защитава при необходимост, не участва в работата. Този файл от тази серия варистори е да се ориентираш какво ти трябва.

    Ако вентилатора на външното тяло е с променливи обороти работата му зависи от температурата или налягането на кондензация. Дори и да не е с променливи обороти, ако климатика е предвиден за работа на охлаждане при ниски външни температури например до -10° вентилатора пак ще следи налягане/температура на кондензация. Затова спирането и тръгването на външният вентилатор е нормално и не е показател за проблем свързан с вентилатора. Може да няма достатъчно фреон, компресора да няма необходимата компресия или да има запушване по тръбите въобще проблеми свързани с малкото количество на циркулиращ фреон, ако компресора работи.

    Но пък май казваш, че компресора не тръгва. Дори климатика да не показва грешка, ако знаеш заложените в програмата такива понякога пак може да се разбере какво би могло да е, но трябва да знаеш всички заложени грешки.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    29
    #3

    Re:DIKIN R22HNS платка

    Работата е че компресора изобщо не тръгва при малко фреон няма ли да се опита поне за малко да развърти?Пък и този варистор е гръмнал да не би да има и други поражения по платката като е изгърмял.

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #4

    Re:DIKIN R22HNS платка

    При малките домашни климатици компресора би трябвало да тръгва дори и да няма фреон, защото нямат пресостат изключватели по ниско и високо налягане и не знаят има или няма фреон. Ориентират се косвено: ако след еди какво си време, при еди каква си мощност на компресора температурата отчетена еди къде си била под еди каква си стойност значи количеството е недостатъчно или няма.

    Щом климатика не ще да тръгва значи има проблем и този проблем не се дължи на това, че варисторът е гръмнал и е махнат. Платката може да работи и без варистор, но няма да има защита от пренапрежение. Варисторите се слагат обикновено на вход или на изход при включване на товар. Щом климатика не работи, а електрониката във вътрешното или външно тяло не знае за това вероятно тя не работи, но дали е защото не постъпват правилните захранващи напрежения за да работи или защото е повредена може да се каже само с измерване. Обикновено платките имат по тях светодиоди индикиращи самодиагностика на електрониката.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    29
    #5

    Re:DIKIN R22HNS платка

    проблема беше 3-те големи кондензатора и варистор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. платка за осака -24
    От Atanas Atanasov във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 30-06-14, 18:11
  2. STARWAY платка
    От BEAR1 във форум Други марки климатици
    Отговори: 2
    Последно: 10-12-13, 20:52
  3. платка>NEO TF-3701 LCD
    От helios1 във форум Други телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 10-10-08, 09:49
  4. TV платка за видеонаблюдение
    От get във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 13
    Последно: 20-06-06, 23:19
  5. Странна платка
    От TopBG във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 04-03-05, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе