Отговор: Избор на климатик за отопление
Като пишете за температури - един климатик, който по спецификация грее до -10 градуса, може ли да издеяни две седмици при -20 С? Имам впредвид Daikin ATXB 35 AB примерно. Може да е дискутирано преди, но не знам къде да го търся. Става въпрос може ли да работи при -20 С , без да му се гледа топлоподаването.
Цитат:
Първоначално публикувано от
danbog
Като пишете за температури - един климатик, който по спецификация грее до -10 градуса, може ли да издеяни две седмици при -20 С? Имам впредвид Daikin ATXB 35 AB примерно. Може да е дискутирано преди, но не знам къде да го търся. Става въпрос може ли да работи при -20 С , без да му се гледа топлподаването.
Да работи може. Няма да спре. Ама защо...?
За да не давам още 450 лв. за климатик, който работи до -15 C или 600 лв. за до -20 C на същата марка.
А защо трябва да е непременно на марката Daikin?
Цитат:
bobovo
А защо трябва да е непременно на марката Daikin?
щот всички ТУРБОГЪЗАРИ сме с дайкин,а че не става е друг въпрос.дадените пари в повече ти гарантират топло и ниски сметки(АКО ИЗБЕРЕШ ПРАВИЛНАТА МАШИНА)
Цитат:
danbog
За да не давам още 450 лв. за климатик, който работи до -15 C или 600 лв. за до -20 C на същата марка.
На същата марка - определено не!
Ами тогава пожелавам успех на колегата с турбогЪзарията Daikin!!!
боцвай една сиеста за 800 лв съседите има да цъкат с език от завист като гледат 15 килограмовото външно тяло
Цитат:
Alexi
боцвай една сиеста за 800 лв съседите има да цъкат с език от завист като гледат 15 килограмовото външно тяло
.................пък ,че умираш от студ и плащаш е друг въпрос(имах такова ИЗЧАДИЕ АДОВО)
Офф... ей не се научихте, че не всички хващат ИРОНИЯТА Ви. Трябва някой да Ви удря спирачка. Човека като нищо ще се наниже на Сиеста...не ги зная точно кои са, ама и не ща да научавам, аз външно под 30-35 кг, т.е. слаботелесни каки не харесвам :yahoo:. Преди да вземем GHR, жената вика, дай да вземем един евтин дайкин, къФ е тоя скъп Шарп :))
Все пак в тоя раздел сме тия, дето чакат да стане СТУДЕНО :) , а не да се стопли навън!
Цитат:
V_Simeonov
Все пак в тоя раздел сме тия, дето чакат да стане СТУДЕНО :) , а не да се стопли навън!
"Колкото повече, толкова повече! "
Danbog ако уточните какво имате предвид под "да издаяни" може би ще разберем какво точно се опитвате да ни попитате.
Ето нещо по темата: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%81%D0%B0.html
А за този базов дайкин- ще топли най-много до -5 градуса под нулата и дори това му е много.
Около 0 градуса ще започне да прави размразяване на всеки час или на по кратък период от време и повече от 20-21 градуса едва ли ще видите на термометъра ...
Ако имате въпроси за друга марка и модел климатик първо: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
А специално за дайкин: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B8%D0%BD.html
Има писано и още във форума- използвайте търсачката или вашето зрение.
Цитат:
Alexi
На "Сиестата" външното тяло е 32 килограма ако нямаш против, разбира се :BigGrin
28 е .. ама да не издребняваме щото има по важни параметри :
Отдавана мощност (отопление)
0.80/2.80/3.60 kW
:lol:
ако трябва да съм честен,мойта сиеста на -13 градуса,правеше 20 в стаята...............ма си беше боклук
В крайна сметка не ми стана ясно посочения Daikin ATXV 35 AB читава машина ли е? Знам че има и по-добри, но тези са на изгодна промоция от "Термо клима" - Варна. Там пише че е подобрен модел на FTXN 35 L. Не знам нищо и за фирмата.