Моля, за мнение, днес при монтажа на нов климатик Daikin FTX50GV момчетата казаха, че било по сигурно тръбите отзад на вътрешното тяло да се заварят една за друга, а не да се свързват с муфите и с резба, както го дават заводски. Та завариха ги момчетата направиха пакетажа свързаха всичко и когато пуснаха фреона от вътрешното тяло се чу силно свистене и фреона изфиряса. Разкачиха те пак всичко и се оказа, че при заварката м/и тънките тръбите се е получила малка дупка и от там изпуска фреон. Завариха го пак надуха го за проверка, вакумираха го 30м., напълниха го със 1,5г. фреон, както е по предписание и климатика си тръгна нормално. Тествах го аз със дистанционното с кодовете за грешки и не излезе никаква грешка. Но един въпрос ме притеснява, при разкачването на тръбите от външното тяло изтече около една кафяна чашка масло. И сега се питам защото не съм толкова във час дали не трябваше отделно да се долее и маслото, което излезе от тръбите?? Моля за мнение и съвет?// Че климатика е маса пари да не издумка компресора преждевременно??