Аз на твое място бих погледнал това: LG D09AK-NSB/S09AK-UL2 DELUXE
Това е половината истина.
Може и да се създава донякъде "изкуствена среда" с плазма филтъра, но такава изкуствена среда се създава и с монтажа на климатика, тъй като дали на охлаждане, дали на отопление, на вентилатор или на който и да е режим климатика създава изкуствено течение в климатизираното помещение и отделно вътре в него започва да се събира и напластява фин прах и мизерия, включително и доста микроби който без климатик не биха се събирали в него.Това е особено в сила лятото когато във вътрешното тяло се "кумулира" влага/конденз.
Точно тогава идва ред на плазма филтъра- да "трепе" наред всичко което е в него и също така издухано извън него в помещението-бактерии, вируси и всякакви болестотворни "агенти"...
Така негативния ефект на течението създавано от климатика се неутрализира в значителна степен.Когато кашляте лятото в помещение където работи климатик, то това е защото най-често той не е почистен и патогените "играят хоро" в него и в белите ви дробове ...
Освен това в немалка степен способства за премахване и на алергените-ако можеш махни си алергените без плазма филтър де.Изхвърли си матраците, защото те са основните в които се развиват акари...
Аз имам перяща прахосмукачка и си пера матрака 2 пъти годишно с нея, но дори и тогава плазмата е незаменима ...
И най-накрая плазмата винаги можеш да я изключиш и да не работи, ако считаш че създава изкуствена среда за бебето ти и го прави "кекаво" ...
Пък изобщо не отоплявай помещението на бебето, в първобитното общество бебетата не са били на климатик...
И ти също си прав. Точно за това, преди години вложих малко средства и доста труд, време и мисъл, за да направя жилището си достатъчно комфортно през лятотои без климатици, използвайки особеностите на къщата, с изключение на 10-15 дни. Дори и тогава пускам само един и ми е напълно достатъчен за целия етаж. Живея в краен квартал, където съм почти като на село. Въздухът е достатъчно чист и не искам да заменям естествената среда с изкуствен и стерилен микроклимат, най-вече заради децата.
Привет,
За да не отварям нова тема реших да попитам тук... Предстои ми купуване на нов климатик и с един приятел се двуомим между Мицубиши MSZ - FH35VE и Дайкин FTXS35K, а двоуменето е заслужават ли си тези 500 лв. отгоре или не...По магазините всеки има негово си виждане и попадаме все на разногласия..., а би трябвало консултанта да КОНСУЛТИРА ПРАВИЛНО... Да, ама НЕ... Относно МЕ четох тук там, че били шумни вътрешните тела, а и този пречистващ въздуха филтър бръмчал постоянно.., интелигентният сензор се въртял, та и той шум вдигал...Абе много е шантаво това вътрешно тяло...
Живея в Пловдив - мек климат... Рядко се случват аномалии в температурно отношение, а и са за кратко... Ще отоплявам(и моя френд) идентични помещения, а именно хол 18кв.м + спалня 12кв.м, която е преходна от хола и климатика духа точно срещу нейната врата, абеее, все едно е една стая... От време на време(щото жената и щерката 6г. хич не им дреме...) отварям и вратата на кухнята 12 кв.м(ама рядко я забравят отворена) , която е също е преходна по същия начин от хола - един квадрат,от който половината е хол, а другата половина са спалня и кухня и климатика им духа във вратите, ако мога така да се изразя!?!? До сега 8 години се охлаждам без проблеми и отоплявам мааалко по-трудно(дори зимата 2011 при -26° - да се не надява човек,ама буца лед и висулка 2,5м - домоуправителя спира движението за да счупя висулката..,сошоара по тялото и ГАЗ)... с Мидеа MSF1-12HR(хвалят ги много уж) 12000/15000 (охл/отоп), горяща 1 kW на час в повечето време, както и да го смяташ...(мерено чрез електромер)
От 2004 год. до сега не съм имал чак такива проблеми, нооо си идва времето за смяна, та така...
Чудим се - аз викам Дайкина.., той ми надува главата - Мицукошника та Мицукошника..,филтъра та филтъра... , ама и той не е сигурен де Та, кое ще е по-удачният вариант !?!?!? Изолирани сме добре,та и на по-малка сметка се надяваме....
Тези 40-50 W по-малко(А ++ срещу А+++ уж по каталози някви..) в полза на МЕ не ни притесняват чааак толкова, ама тея 500 лв. има ли за какво да ни ги вземат е проблема... Даваме ги, ако има..
На отзовалите се БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО...
- - - - - - - - - -
Привет,
За да не отварям нова тема реших да попитам тук... Предстои ми купуване на нов климатик и с един приятел се двуомим между Мицубиши MSZ - FH35VE и Дайкин FTXS35K, а двоуменето е заслужават ли си тези 500 лв. отгоре или не...[FONT=Segoe UI Symbol]
Аз ще Ви препоръчам Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8.
Сашо ти им уби всички мечти за ефтин и хубав климатик дето да топли целия апартамент.
Ти не си ли на моето мнение, че това което предложих превъзхожда посочените по горе модели?!
Направо си вземи Урурото на Дайкин,че да ги отрепеш другите,иначе по питането Мицото FH е по-добро от FTXS на Дайкин,много добре е направено и с доста повече екстри.
При положение,че съм успявал да се топля с тази съвсем обикновенна Мидея Кондиционер Midea MSF1-12HR с описанием и фото по низкой цене в нашем каталоге, купите Midea MSF1-12HR с доставкой в Минске через интернет магазин вече 11 години, мисля, че FTXS35 ще се справя доста по добре, а що се отнася до Дайсекай 8 - спор няма, но ще се налага събиране на допълнителни средства, които не зная дали си заслужават ЧАК ТОЛКОВА... Вътрешно някак си съм си решил за Дайкин(пак чета за СМЕСЕНИ ЧУСТВА - един супер..., друг не струва...), но не означава, че не мога да се разколебая...
Модела не е лош (FTXS35), обаче параметрите които предлага не заслужават парите които му искат...Голяма част от сумата ще е за името, ако ме разбираш. Защото със същите параметри има и машини които са под 1500 лв.